Permanente Educatie (PE) punten

Permanente Educatie (PE) punten

NOBTRA PE-punten
Permanente educatie heeft betrekking op het bijhouden en ontwikkelen van de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van de trainer, mastertrainer, registertrainer en het aspirant lid. Het doel is om bewust bekwaam te zijn en te blijven in je eigen handelen. 
 
De NOBTRA bevordert deze continue professionalisering van trainers en het borgen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door het toekennen van NOBTRA PE-punten aan bepaalde opleidingen. Alle trainers die in het NOBTRA register staan ingeschreven kunnen een PE opleiding volgen bij een door NOBTRA gecertificeerde opleider. Het gaat om verdiepende opleidingen, cursussen, workshops, webinars, masterclasses en dergelijke die relevant zijn voor trainers.

Voor wie gelden de PE-punten?
De PE-punten gelden voor alle aspirant-ledentrainers NOBTRA en MasterRegistertrainers.

Hoe worden PE punten toegekend?
Dit gaat via de PE portal. Hiervoor werken we nauw en prettig samen met Certiforce. We zorgen ervoor dat jij als trainer zo min mogelijk administratie hebt. De PE portal houdt automatisch de PE punten voor je bij! 

We zijn druk bezig om de processen voor opleiders en trainers in kaart te brengen en het PE portal daarop in te richten, zodat straks alle aanvragen soepel en snel kunnen verlopen.

Hoe gaat het in z’n werk?
  1. In de Agenda van de PE portal zie je alle door NOBTRA goedgekeurde PE activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven.
  2. Je kiest de PE activiteit die je wilt volgen. Je wordt doorgeleid naar de website van de opleider waar je je aanmeldt. Alles verloopt volgens de eigen procedures van de opleider, zoals normaal.
  3. Nadat je de PE activiteit hebt gevolgd, ontvang je een certificaat. Ook heb je in veel gevallen een eindopdracht uitgevoerd, waaruit blijkt wat je geleerd hebt.
  4. Je upload de bewijsstukken in de PE portal.
  5. Na goedkeuring van de PE begeleider wordt automatisch het aantal PE punten aan jouw PE overzicht toegevoegd. Je kunt precies zien hoeveel punten je hebt gehaald en hoeveel je nog moet halen.

Toekenning PE-punten
De puntentoekenning wordt gegeven als de opleiding een bijdrage levert aan de deskundigheidsbevordering van de trainer en gegeven wordt door opleiders die door NOBTRA gecertificeerd zijn.
 
Update: 24-06-2021
Op dit moment hebben we de pilotfase van het aanbieden van PE-activiteiten afgerond en zijn we live! We benaderen nu gefaseerd de al door NOBTRA gecertificeerde opleiders voor train de trainers opleidingen. Zo wordt de agenda in de PE-Portal gaande dit jaar gevuld met PE-activiteiten zoals trainingen en workshops.

De PE-puntentoekenning is nu als volgt:
NOBTRA gecertificeerde opleiders voor PE-activiteiten:

YNtraining HAN  
Voor intervisie worden PE punten uitgedeeld. Een intervisie bijeenkomst levert 5 PE punten op.
 
In totaal wordt van trainers verwacht dat ze 160 PE-punten halen in een cyclus van vier jaar. Op een later moment zal het NOBTRA bestuur het proces en de puntentoekenning evalueren en waar nodig aanpassen.

Overzicht PE-activiteiten 2021
In de agenda op de PE-portal staan de volgende activiteiten waar je PE-punten voor kunt halen.
 

Startdatum & opvolgdata:

Training:

Opleider:

PE-punten:

Korte omschrijving (meer info op het PE-portal):

 

 

 

 

 

12 oktober 2021

02 november 2021

09 november 2021

07 december 2021

Trainen en coachen op de onderstroom

HAN

60

Het post-hbo traject Trainen en Coachen op de Onderstroom van HAN Learning & Development is een 4 daagse training gericht op het verdiepen van trainersvaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van de trainer.

 

 

 

 

 

17 september 2021

01 oktober 2021

15 oktober 2021

Persoonlijke effectiviteit voor trainers

YNtraining

60

Wil jij jezelf als trainer en persoon verder ontwikkelen? Je kwaliteiten en talenten nog beter benutten? Heb je het gevoel dat het tijd wordt om echt in beweging te komen? Dan is deze training er voor jou.

 

De training ‘persoonlijke effectiviteit voor trainers’  gaat jou helpen vanuit je persoonlijke kracht effectiever te functioneren als trainer én in je privéleven.

20 september 2021

Beweging in het gesprek

YNtraining

20

Herken jij dat je gesprekspartner met jouw gesprek aan de haal gaat of dat je zichtbaarder moet zijn binnen een team, maar je weet niet hoe?!

In elk woord, gebaar en gevoel zit beweging. Het lichaam is de vorm waarmee uiting gegeven wordt. In deze training leert toptrainster Carmen Nitzer jou om contact te maken met jouw innerlijke beweging en hoe je die vorm geeft met je lijf naar buiten toe. 

01 oktober 2021

 

Trainer aan het roer

YNtraining

60

Ben jij als startende of ervaren trainer benieuwd naar de kracht en valkuilen van jouw eigen voorkeursgedragstijl? Dan is deze training geknipt voor jou!

In deze blended training met een doorlooptijd van 12 weken, krijg je inzicht in het gedrag van jezelf als trainer en het effect hiervan op jouw deelnemers.

Data van 3 live trainingsdagen en 8 live online meetings: https://yntraining.nl/pe-training-trainer-aan-het-roer/

LET OP! AANMELDEN VIA DE LINK IN DE PORTAL

05 november 2021

26 november 2021

Authentiek presenteren

YNtraining

40

Het goed kunnen presenteren van je training is een essentiële vaardigheid voor trainers . Echter, als trainer werk je veelal alleen met een groep en krijg je maar weinig feedback op de manier waarop jij jezelf en de inhoud van je training presenteert. Terwijl dit juist heel essentieel is: immers jij bent als trainer van grote invloed op het leerrendement van jouw groep.