Permanente Educatie (PE) punten

Permanente Educatie (PE) punten

NOBTRA PE-punten
Permanente educatie heeft betrekking op het bijhouden en ontwikkelen van de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van de trainer, mastertrainer, registertrainer en het aspirant lid. Het doel is om bewust bekwaam te zijn en te blijven in je eigen handelen. 
 
De NOBTRA bevordert deze continue professionalisering van trainers en het borgen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door het toekennen van NOBTRA PE-punten aan bepaalde opleidingen. Alle trainers die in het NOBTRA register staan ingeschreven kunnen een PE opleiding volgen bij een door NOBTRA gecertificeerde opleider. Het gaat om verdiepende opleidingen, cursussen, workshops, webinars, masterclasses en dergelijke die relevant zijn voor trainers.

Voor wie gelden de PE-punten?
De PE-punten gelden voor alle aspirant-ledentrainers NOBTRA en MasterRegistertrainers.

Hoe worden PE punten toegekend?
Dit gaat via de PE portal. Hiervoor werken we nauw en prettig samen met Certiforce. We zorgen ervoor dat jij als trainer zo min mogelijk administratie hebt. De PE portal houdt automatisch de PE punten voor je bij! 

We zijn druk bezig om de processen voor opleiders en trainers in kaart te brengen en het PE portal daarop in te richten, zodat straks alle aanvragen soepel en snel kunnen verlopen.

Hoe gaat het in z’n werk?
  1. In de Agenda van de PE portal zie je alle door NOBTRA goedgekeurde PE activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven.
  2. Je kiest de PE activiteit die je wilt volgen. Je wordt doorgeleid naar de website van de opleider waar je je aanmeldt. Alles verloopt volgens de eigen procedures van de opleider, zoals normaal.
  3. Nadat je de PE activiteit hebt gevolgd, ontvang je een certificaat. Ook heb je in veel gevallen een eindopdracht uitgevoerd, waaruit blijkt wat je geleerd hebt.
  4. Je upload de bewijsstukken in de PE portal.
  5. Na goedkeuring van de PE begeleider wordt automatisch het aantal PE punten aan jouw PE overzicht toegevoegd. Je kunt precies zien hoeveel punten je hebt gehaald en hoeveel je nog moet halen.

Toekenning PE-punten
De puntentoekenning wordt gegeven als de opleiding een bijdrage levert aan de deskundigheidsbevordering van de trainer en gegeven wordt door opleiders die door NOBTRA gecertificeerd zijn.
 
Update: 24-06-2021
Op dit moment hebben we de pilotfase van het aanbieden van PE-activiteiten afgerond en zijn we live! We benaderen nu gefaseerd de al door NOBTRA gecertificeerde opleiders voor train de trainers opleidingen. Zo wordt de agenda in de PE-Portal gaande dit jaar gevuld met PE-activiteiten zoals trainingen en workshops.

De PE-puntentoekenning is nu als volgt:
NOBTRA gecertificeerde opleiders voor PE-activiteiten:

YNtraining HAN  
Voor intervisie worden PE punten uitgedeeld. Een intervisie bijeenkomst levert 5 PE punten op.
 
In totaal wordt van trainers verwacht dat ze 160 PE-punten halen in een cyclus van vier jaar. Op een later moment zal het NOBTRA bestuur het proces en de puntentoekenning evalueren en waar nodig aanpassen.

Overzicht PE-activiteiten 2021
In de agenda op de PE-portal staan de volgende activiteiten waar je PE-punten voor kunt halen. LET OP! Meld je aan via deze PE-portal zodat je PE-punten toegekend kunnen worden.
 

Startdatum & opvolgdata:

Training:

Opleider:

PE-punten:

Korte omschrijving (meer info op het PE-portal):

 

 

 

 

 

12 oktober 2021

02 november 2021

09 november 2021

07 december 2021

Trainen en coachen op de onderstroom

HAN

60

 

Het post-hbo traject Trainen en Coachen op de Onderstroom van HAN Learning & Development is een 4-daagse training gericht op het verdiepen van trainersvaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van de trainer.


22 oktober 2021

Intelligent bewegen in je groepstraining

YNtraining

40

Leren doen veel mensen het beste door te ervaren. Door lichaamsbeweging als middel in te zetten voor gedragsverandering komt het natuurlijke gedrag van de deelnemer snel naar de oppervlakte en kan vervolgens worden veranderd. Mariska van der Poel, oprichtster van de SPAT Academy, heeft in het kernteam van SPAT samengewerkt met Fabio D’Agata aan de (door)ontwikkeling van de SPAT methode; een methode voor intelligent bewegen, waarbij je beweging in je training gericht in kunt zetten. Niet alleen voor variatie of om de energie hoog te houden, maar ook om expliciet mentale- en sociaal-emotionele vaardigheden te trainen – als groep en binnen een groep. In deze training leer je dit te integreren in jouw groepstraining, ongeacht het onderwerp!

05 november 2021

26 november 2021

Authentiek presenteren

YNtraining

40

Het goed kunnen presenteren van je training is een essentiële vaardigheid voor trainers. Echter, als trainer werk je veelal alleen met een groep en krijg je maar weinig feedback op de manier waarop jij jezelf en de inhoud van je training presenteert. Terwijl dit juist heel essentieel is: immers jij bent als trainer van grote invloed op het leerrendement van jouw groep.

08 november 2021

Trainen van topteams

YNtraining (Erik Sauer)

60

Wat maakt een team nou een echt topteam?
De wet van Murphy luidt: “if there’s any way they can do it wrong, they will” (“als er een manier is waarop ze het fout kunnen doen zullen ze dat ook doen”). Waar gehakt wordt, vallen spaanders. In 70% van alle ongelukken heeft de menselijke factor een belangrijke bijdrage gehad op het ontstaan van het incident.

Crew Resource Management (CRM) richt zich op deze menselijke factoren en biedt teams tools, zodat zij goed om leren gaan met dreigingen, fouten, ongewenste situaties en organisatie- en teamdoelen op een efficiënte en veilige wijze kunnen worden behaald.

Na het volgen van deze training kun jij teams ook trainen om efficiënter, effectiever en veiliger samen te werken.

12 november

Interculturele communicatie in je training

YNtraining

20

Interculturele communicatie is actueel. Verschillende migratiegolven hebben ervoor gezorgd dat in Nederland een multiculturele samenleving is ontstaan. Voor een goede samenwerking en omgang met mensen van verschillende culturele-/etnische achtergronden is het essentieel te begrijpen welke miscommunicatie door cultuur-/etnische verschillen kunnen ontstaan. Binnen deze training ontwikkel jij jouw interculturele competenties, waardoor je jouw communicatiestijl en omgaan met (culturele) diversiteit in groepen en teams verder professionaliseert.