Permanente Educatie (PE) punten

Permanente Educatie (PE) punten

NOBTRA PE-punten
Permanente educatie heeft betrekking op het bijhouden en ontwikkelen van de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van de trainer, mastertrainer, registertrainer en het aspirant lid. Het doel is om bewust bekwaam te zijn en te blijven in je eigen handelen. 
 
De NOBTRA bevordert deze continue professionalisering van trainers en het borgen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door het toekennen van NOBTRA PE-punten aan bepaalde opleidingen. Alle trainers die in het NOBTRA register staan ingeschreven kunnen een PE opleiding volgen bij een door NOBTRA gecertificeerde opleider. Het gaat om verdiepende opleidingen, cursussen, workshops, webinars, masterclasses en dergelijke die relevant zijn voor trainers.

Klik hier voor een presentatie over PE-punten!

Voor wie gelden de PE-punten?
De PE-punten gelden voor alle aspirant-ledentrainers NOBTRA en MasterRegistertrainers.

Hoe worden PE punten toegekend?
Dit gaat via de PE portal. Hiervoor werken we samen met Certiforce. We zorgen ervoor dat jij als trainer zo min mogelijk administratie hebt. De PE portal houdt automatisch de PE punten voor je bij! Kijk hier een instructievideo over Certiforce.

Hoe gaat het in z’n werk?
  1. In de Agenda van de PE portal zie je alle door NOBTRA goedgekeurde PE activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven.
  2. Je kiest de PE activiteit die je wilt volgen. Je wordt doorgeleid naar de website van de opleider waar je je aanmeldt. Alles verloopt volgens de eigen procedures van de opleider, zoals normaal.
  3. Nadat je de PE activiteit hebt gevolgd, ontvang je een certificaat. Ook heb je in veel gevallen een eindopdracht uitgevoerd, waaruit blijkt wat je geleerd hebt.
  4. Je upload de bewijsstukken in de PE portal.
  5. Na goedkeuring van de PE begeleider wordt automatisch het aantal PE punten aan jouw PE overzicht toegevoegd. Je kunt precies zien hoeveel punten je hebt gehaald en hoeveel je nog moet halen.

Toekenning PE-punten
De puntentoekenning wordt gegeven als de opleiding een bijdrage levert aan de deskundigheidsbevordering van de trainer en gegeven wordt door opleiders die door NOBTRA gecertificeerd zijn.
 
Update: 29-11-2021
Op dit moment hebben we de pilotfase van het aanbieden van PE-activiteiten afgerond en zijn we live! We benaderen nu gefaseerd de al door NOBTRA gecertificeerde opleiders voor train de trainers opleidingen. Zo wordt de agenda in de PE-Portal gaande dit jaar gevuld met PE-activiteiten zoals trainingen en workshops.

De PE-puntentoekenning is nu als volgt:  
Voor intervisie worden PE punten uitgedeeld. Een intervisie bijeenkomst levert 5 PE punten op, maximaal 20 punten per jaar. Deze PE-punten worden na afloop van de intervisiebijeenkomst in je PE-overzicht gezet.
Heb je intervisiebijeenkomsten gevolgd in 2020? Dan gebeurt dat in 1x in de derde week van december. Hiervoor hoef je geen actie te ondernemen.

In totaal wordt van trainers verwacht dat ze 160 PE-punten halen in een cyclus van vier jaar. Op een later moment zal het NOBTRA bestuur het proces en de puntentoekenning evalueren en waar nodig aanpassen.

Overzicht PE-activiteiten 2021
In de agenda op de PE-portal staan de volgende activiteiten waar je PE-punten voor kunt halen. LET OP! Meld je aan via deze PE-portal zodat je PE-punten toegekend kunnen worden.Startdatum & opvolgdata:

Training:

Opleider:

PE-punten:

Korte omschrijving (meer info op het PE-portal):

16 maart 2022

Doelgericht training ontwerpen

Bridge2learn

25

Ontwerp met meer gemak nog betere trainingen!

In deze e-learning + workshop ontwerp je het fundament van jouw training. Je ontdekt de kracht van gedragsdoelen, resultaatdoelen en trainingsdoelen en je past dit meteen toe. Hierdoor ga je anders naar trainingen kijken en wordt het ontwerpen en evalueren van trainingen veel leuker en gemakkelijker!

12 april 2022
26 april 2022
10 mei 2022
24 mei 2022

Trainen en coachen op de onderstroom

HAN

60

Het post-hbo traject Trainen en Coachen op de Onderstroom van HAN Learning & Development is een 4 daagse training gericht op het verdiepen van trainersvaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van de trainer.
 


 

FAQ

De meestgestelde vragen vind je hier.
Heb je zelf een vraag? Mail deze dan aan info@nobtra.nl onder vermelding van PE-vraag.