Voor Trainers

Als professioneel trainer of beroepstrainer in opleiding kun je je aansluiten bij de NOBTRA. Als trainen je vak is en je geeft persoons- en groepsgerichte trainingen, dan is de Nederlandse Orde van Beroepstrainers dé plek waar je erkend kunt worden, waar je kennis krijgt aangereikt, waar diensten voor je klaar staan en waar je professionele collega’s kunt ontmoeten. 

Je laten certificeren als trainer

Bij de NOBTRA kennen we verschillende categorieën trainers.
 • Kennismakingslidmaatschap
 • Leden, aangesloten bij de NOBTRA
 • Trainer NOBTRA®
 • Mastertrainer NOBTRA®
 • Registertrainer NOBTRA®
Let op! Aanmelding voor Trainer NOBTRA, Mastertrainer NOBTRA, en Registertrainer NOBTRA is alleen mogelijk als je al NOBTRA lid bent. 

Als jij je aanmeldt bij de NOBTRA, krijg je de status NOBTRA lid. Dit betekent dat je bent aangesloten bij de NOBTRA. De voordelen van lid zijn, zijn bijvoorbeeld met korting deelnemen aan een workshop of webinar.

Na NOBTRA lid is het mogelijk om door te groeien en erkend te worden als Trainer NOBTRA, Master Trainer NOBTRA en Registertrainer NOBTRA. Beroepstrainers die als Trainer NOBTRA, Master Trainer NOBTRA en Registertrainer NOBTRA erkend zijn, krijgen een eigen pagina op de NOBTRA website en mogen het logo van de NOBTRA voeren.

Voordelen van certificering voor trainers

Wat zijn de voordelen voor trainers om zich te laten certificeren? En op welke manieren kun je het certificeringslogo gebruiken? Hier lees je enkele voordelen en toepassingen.
 1. Erkenning van expertise: Certificering toont aan dat trainers een diepgaand begrip hebben van het trainersvak. Het vergroot hun geloofwaardigheid en reputatie als experts in het veld.
 2. Kwaliteitsstandaard: Certificering stelt een bepaalde standaard vast voor training in certificatiecriteria. Dit zorgt voor consistentie en kwaliteit in de geleverde trainingen.
 3. Competentieverbetering: Om gecertificeerd te worden en gecertificeerd te blijven, moeten trainers bewijzen dat ze over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken. Dit dwingt hen om voortdurend hun kennis bij te werken en zichzelf te verbeteren.
 4. Verhoogde carrièremogelijkheden: Gecertificeerde trainers kunnen profiteren van betere carrièremogelijkheden. In sommige gevallen kan certificering vereist zijn om als trainer te mogen werken bij overheden, provincies en gemeentes.
 5. Vertrouwen van klanten: Klanten zijn eerder geneigd om met gecertificeerde trainers te werken, omdat dit aangeeft dat de trainer betrouwbaar en bekwaam is.
 6. Netwerkmogelijkheden: Certificeringsprogramma's brengen vaak professionals bij elkaar, waardoor waardevolle netwerkverbindingen ontstaan.

Toepassingen van het certificeringslogo
 1. Promotiemateriaal: Gecertificeerde trainers kunnen het logo gebruiken op hun promotiemateriaal, zoals visitekaartjes, brochures en websites, om hun expertise te benadrukken.
 2. Digitale handtekeningen: Het logo kan worden opgenomen in e-mails en digitale handtekeningen om geloofwaardigheid te versterken bij online communicatie.
 3. Trainingsmaterialen: Het logo kan worden opgenomen in trainingsmateriaal om de professionele status van de trainer aan deelnemers te communiceren.
 4. Sociale media: Trainers kunnen het logo delen op hun sociale mediaplatforms om hun certificering te benadrukken en de aandacht te vestigen op hun kwalificaties.
 5. Evenementen en conferenties: Bij deelname aan workshops, seminars of conferenties kunnen gecertificeerde trainers het logo gebruiken om hun autoriteit te onderstrepen.
 6. Aanmeldingsformulieren: Het logo kan worden gebruikt op aanmeldingsformulieren voor trainingen, waardoor potentiële deelnemers vertrouwen krijgen in de kwaliteit van de aangeboden training.

Kortom, certificering voor trainers biedt talloze voordelen die hun professionaliteit en expertise benadrukken. Het gebruik van het certificeringslogo op verschillende materialen en platforms versterkt de geloofwaardigheid van gecertificeerde trainers en draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen bij klanten en deelnemers.

De certificeringsvoorwaarden kun je hier lezen.
 

Inschrijven Lid NOBTRA

Ja, ik schrijf me in!