Het NOBTRA bestuur

Karima Matser, voorzitter

Karima Matser is op 1 september 2017 voorzitter van de NOBTRA geworden. 
 
Karima is een gepassioneerde trainer, ondernemer en bestuurder. Zij is gespecialiseerd op de thema’s: werken na kanker, omgaan met verlies en verandering, derde levensfase; na de pensioengerechtigde leeftijd, werk en privé in balans, grip op de knip.
 
Deze brede interesse en specialisatie heeft te maken met haar biografie, te lezen op http://www.ouno.nl/biografie/
 
Uit een gesprek met Karima over de NOBTRA:
De NOBTRA heeft een periode met veel bestuurswisselingen achter de rug. Hierbij gaat het om persoonlijke omstandigheden. Hierdoor is de continuïteit in de knel gekomen en is er ook het nodige achterstallige onderhoud ontstaan. Intussen is er door de bestuursleden wel degelijk heel veel goed werk verzet, maar vaak is dit nog niet zichtbaar of nog niet opnieuw opgepakt. Er staat dus veel in de steigers.
 
Het bestuur begint weer op orde te komen. We werken nu bewust en op meerdere manieren aan de continuïteit, we werken aan een realistisch lange termijn plan en aan het verbeteren van de communicatie met allen die de NOBTRA een warm hart toe dragen.  
Overigens stijgt het ledental, ondanks dit alles. Dit geeft aan dat de behoefte aan een organisatie als NOBTRA groot is. 
 
Er is enthousiasme, kwaliteit en potentie, het is nu zaak om alles goed af te werken en door te zetten. Dan kunnen we sterk naar buiten treden. In 2019 bestond de NOBTRA tien jaar, dat was een mooi moment om een stralende NOBTRA te laten zien. In 2020 maken we een belangrijke professionaliseringsslag met de invoering van een portal voor certificering en PE registratie.

Roeland Schweitzer, portefeuille communicatie

Roeland is sinds 1 september 2017 bestuurslid. Hij houdt zich bezig met de communicatie van de NOBTRA.
 
Achtergrond: journalistiek, kunst, reclame, toneel, communicatie, mediation stemexpressie, trainer op identiteitsniveau.
 
Zijn motto (van Lao Tse): Iedere wereldreis begint met een eerste stap.
 
Als trainer is Roeland gespecialiseerd rondom het presenteren van jezelf, je verhaal, je organisatie, je product. Kortom presentatietrainingen. Dit gaat uiteraard ook over persoonlijk leiderschap. Zie Speechen.nl
 
Waarom ik de Nobtra belangrijk vind?
 
‘Toen ik begon als zelfstandig trainer zocht ik garanties voor mijn deelnemers, garanties over de kwaliteit en de integriteit van mijn trainingen. Die vond ik voor een belangrijk deel bij de NOBTRA. Ik ben blij dat ik kan melden dat mijn trainingen voldoen aan de ethische gedragscode van de NOBTRA. Ik sloot me meteen aan en bleek vervolgens een van de eersten. Ik zocht ook collega’s en verdieping. Nu, tien jaar verder, met een geweldig trainersleven grotendeels achter de rug, is het fijn om het best nog prille NOBTRA bouwwerk een stapje verder te mogen brengen.
 
Voor alle trainers die mensen tot bloei willen brengen.
 
En volgens mij wil iedere trainer dat.’

Debby Larink

Debby Larink heeft zich in september 2019 bij het NOBTRA bestuur aangesloten. Certificering is een sleutel-activiteit voor de NOBTRA. Kwaliteit is bovendien een onderscheidende factor. Hierin willen we een flinke slag maken en Debby, veranderingsmanager met een specialisatie in certificering. gaat dit doen. Zie haar site Aurus.nu.

Petra Aartsen


Petra is in augustus 2019 NOBTRa bestuurslid en penningmeester geworden. Ontwikkelversneller.nl, zo heet de website van Petra en dat is precies wat de NOBTRA nu nodig heeft. Petra is trainer en coach en van huis uit bestuurskundige. Organiseren van leren, zelfsturend leren en sociaal leren in teams zijn sleutelwoorden. Zes kinderen, vijf konijnen en 250 vissen komt er spontaan achteraan. Plus nu 300 NOBTRA leden. Petra  gaat onder meer de NOBTRA events organiseren en ze neemt de verantwoordelijkheid voor de NOBTRA financiën op zich.