Het NOBTRA bestuur

Bestuur

Het bestuur van de NOBTRA bestaat uit vijf leden en een secretaresse. Hieronder stelt het bestuur zich graag voor!
Benieuwd wie de oud leden van het bestuur waren? Klik dan hier!

Karima Matser, voorzitterKarima Matser is op 1 september 2017 voorzitter van de NOBTRA geworden.

Achtergrond
Karima is een gepassioneerde trainer, ondernemer en bestuurder. Zij is gespecialiseerd in het geven van belevingsgerichte opleidingen in de zorg.
Ook geeft zij pianoconcerten vanuit de kracht van ontspannende muziek.

Deze brede interesse en specialisatie heeft te maken met haar biografie, te lezen op haar website.

NOBTRA
Karima is voorzitter en onderhoudt contacten met samenwerking partners, zoals Dutch Training Professionals, commissies binnen de NOBTRA en de contacten van NL Leert Door en Protocol Veilig Trainen.
Namens het bestuur is zij de afgevaardigde voor de Raad van Advies.
Certificeren van opleiders is ook een vaste kerntaak en lid van de PE commissie.
Da afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid en we vertegenwoordigen een steeds groter deel van de trainings professionals.

Vrije tijd
Karima houdt van wandelen met de hond, fietsen, tennissen en golfen.

Marcel GroenendijkMarcel is sinds 1 november 2022 bestuurslid bij de NOBTRA. Hij vervult hierbij de portefeuille van de penningmeester en houdt zich daarnaast bezig met de marketing van de NOBTRA in de brede zin van het woord.

Achtergrond
Van huis uit is Marcel bedrijfseconoom en businesscontroller. De nieuwsgierigheid naar mensen heeft hem ertoe gebracht om een coachingsopleiding te volgen bij het Europees Instituut dat inmiddels is opgegaan in De Baak. Na afronding van die opleiding in 2008 is hij als zelfstandige verdergegaan. De focus ligt daarbij op ontwikkeling door middel van trainingen en vooral ook persoonlijke begeleiding van studenten.

Vrije tijd
In zijn vrije tijd houdt Marcel zich bezig met badminton, bergwandelen, zingen en vrijwilligerswerk. Zo is hij onder meer penningmeester van de stichting Edukambani. Het doel van stichting is om studenten op weg te helpen in de kansarme regio Ukambani in Kenia.

Margreeth van der Vlis – van Bennekom


Margreeth van der Vlis – van Bennekom is per 1 september 2020 bestuurslid van de NOBTRA.

NOBTRA
Margreeth is in september 2020 toegetreden tot het bestuur van NOBTRA. Haar eerste ‘klus’ was meehelpen met de organisatie van het eerste online congres, maar inmiddels zijn haar taken uitgebreid met onder meer het organiseren van de events (congressen, workshopdagen, nieuwe ledendagen en deels webinars) en vanaf december neemt zij ook het schrijven van de nieuwsbrief op zich.

Achtergrond
Margreeth heeft haar sporen verdiend in het onderwijs. Zij is begonnen als docent Engels, heeft 4 jaar lang voor het Ministerie van Onderwijs scholen geholpen het vmbo op te zetten en is daarna unit directeur geweest op een brede scholengemeenschap. Zij is sinds 2007 zelfstandig ondernemer en trainer in haar eigen talenbureau.

Vrije tijd
Margreeth is een familiemens, lees graag en vindt het heerlijk om een balltetje te slaan op de golfbaan.


 

Anneke GrosAnneke is sinds februari 2021 bestuurslid van de NOBTRA. Zij gaat de permanente educatie (PE) verder vormgeven. Heel fijn dat bij deze rol haar twee expertises samenkomen: certificering en training. Zij is gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit, communicatie, klantgerichtheid en veiligheidsbewustzijn.

Achtergrond
Na haar studie Pedagogische Academie kwam Anneke terecht bij de opleidingsafdeling van een grote bank. Hier heeft zij vele trainingen ontwikkeld en gegeven en projecten geleid in Nederland en in Zuidoost-Azië. Sinds 2004 werkt ze als zelfstandig trainer en coach.
 
Leren is voor haar een rode draad in haar leven en werk.  Ze is gefascineerd hoe ander mensen leren en wat de obstakels zijn om niet in beweging te komen. Ze leest veel boeken over hoe mensen leren en veranderen en volgt zelf elk jaar een cursus om zichzelf scherp te houden.

Vrije tijd
Anneke is graag buiten om te wandelen, fietsen en tuinieren.

 

Erik SauerErik Sauer is in maart 2023 bestuurslid bij de NOBTRA geworden. Hij houdt zich daar voornamelijk bezig met toetsing en certificering.

Achtergrond
Erik is sinds 1988 militair bij de Koninklijke Marine. Hij heeft ruim 25 jaar operationeel gevaren waarbij zijn voornaamste werk bestond uit de tactische begeleiding van helikopters en straaljagers vanaf een fregat. In 2015 kwam hij in de gelegenheid om het roer om te gooien en om bij de marine zijn koers te verleggen naar trainer. Daar verzorgt hij met veel plezier trainingen in persoonlijke effectiviteit, leiderschap, crew resource management en (militaire) ethiek.

Sinds 2016 is hij aangesloten bij de Nobtra en in 2020 heeft hij zijn eigen trainingsbureau opgericht. Meer informatie daarover vind je op zijn website www.teamkwaliteiten.nl.

Vrije tijd
… is een hinderlijke onderbreking van werk.

Maar als de gelegenheid zich toch aanbiedt wandelt Erik graag met zijn twee hondjes over de dijk, of trekt er met zijn fiets op uit (maar alleen met mooi weer). Een uurtje gamen of uitgebreid koken staan ook op het repertoire.

Op vakantie zoekt Erik de zon op en gaat hij graag op pad om de lokale cultuur, geschiedenis en gastronomie te ontdekken.