Het NOBTRA bestuur

Bestuur

Het bestuur van de NOBTRA bestaat uit vijf leden en een secretaresse. Hieronder stelt het bestuur zich graag voor!
Benieuwd wie de oud leden van het bestuur waren? Klik dan hier!

Karima Matser, voorzitter

Karima Matser is op 1 september 2017 voorzitter van de NOBTRA geworden.

Achtergrond
Karima is een gepassioneerde trainer, ondernemer en bestuurder. Zij is gespecialiseerd in het geven van belevingsgerichte opleidingen in de zorg.
Ook geeft zij pianoconcerten vanuit de kracht van ontspannende muziek.

Deze brede interesse en specialisatie heeft te maken met haar biografie, te lezen op haar website.

 

NOBTRA
Karima is voorzitter en onderhoudt contacten met samenwerking partners, zoals Dutch Training Professionals, commissies binnen de NOBTRA en de contacten van NL Leert Door en Protocol Veilig Trainen.
Namens het bestuur is zij de afgevaardigde voor de Raad van Advies.
Certificeren van opleiders is ook een vaste kerntaak en lid van de PE commissie.
Da afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid en we vertegenwoordigen een steeds groter deel van de trainings professionals.

Vrije tijd
Karima houdt van wandelen met de hond, fietsen, tennissen en golfen.

Debby Larink

Debby Larink heeft zich in 1 september 2019 bij het NOBTRA bestuur aangesloten. Haar portefeuille is PE punten en certificering. 

NOBTRA
Certificering is een sleutel-activiteit voor de NOBTRA. Kwaliteit is bovendien een onderscheidende factor. Hierin willen we een flinke slag maken en Debby, veranderingsmanager met een specialisatie in certificering. gaat dit doen. Zie haar site Aurus.nu.

Bas de Kruyff, penningmeester

Bas is sinds 1 juli 2020 de penningmeester van NOBTRA.

Achtergrond
Als zoon uit een geslacht van ambachtslieden, pakte hij op 17-jarige leeftijd het ambacht van ICT-er op. Vanaf het moment dat hij daarin leidinggevende functies kreeg, werd het lastiger. Aansturen van mensen bleek iets anders dan aansturen van machines. Toen Bas daar steeds meer inzicht in kreeg en handigheid ontwikkelde, ontstond ook het idee daar anderen in te helpen ontwikkelen. Sinds 2004 is hij de roerganger van zijn trainingsbureau Anker & Kompas.

Vrije tijd
Naast zijn passie voor het trainersvak is hij ook dol op zijn twee volwassen kinderen, zijn twee honden en zijn sport. Met meer dan 30 marathons in de benen is Bas er eentje van de lange adem. Binnen NOBTRA beheert hij dus de financiën en wil hij graag meebouwen aan een club waar je als trainer gewoon bij wilt horen!

Margreeth van der Vlis – van Bennekom


Margreeth van der Vlis – van Bennekom is per 1 september 2020 bestuurslid van de NOBTRA.

NOBTRA
Margreeth is in september 2020 toegetreden tot het bestuur van NOBTRA. Haar eerste ‘klus’ was meehelpen met de organisatie van het eerste online congres, maar inmiddels zijn haar taken uitgebreid met onder meer het organiseren van de events (congressen, workshopdagen, nieuwe ledendagen en deels webinars) en vanaf december neemt zij ook het schrijven van de nieuwsbrief op zich.

Achtergrond
Margreeth heeft haar sporen verdiend in het onderwijs. Zij is begonnen als docent Engels, heeft 4 jaar lang voor het Ministerie van Onderwijs scholen geholpen het vmbo op te zetten en is daarna unit directeur geweest op een brede scholengemeenschap. Zij is sinds 2007 zelfstandig ondernemer en trainer in haar eigen talenbureau.

Vrije tijd
Margreeth is een familiemens, lees graag en vindt het heerlijk om een balltetje te slaan op de golfbaan.


 

Anneke GrosAnneke is sinds februari 2021 bestuurslid van de NOBTRA. Zij gaat de permanente educatie (PE) verder vormgeven. Heel fijn dat bij deze rol haar twee expertises samenkomen: certificering en training. Zij is gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit, communicatie, klantgerichtheid en veiligheidsbewustzijn.

Achtergrond
Na haar studie Pedagogische Academie kwam Anneke terecht bij de opleidingsafdeling van een grote bank. Hier heeft zij vele trainingen ontwikkeld en gegeven en projecten geleid in Nederland en in Zuidoost-Azië. Sinds 2004 werkt ze als zelfstandig trainer en coach.
 
Leren is voor haar een rode draad in haar leven en werk.  Ze is gefascineerd hoe ander mensen leren en wat de obstakels zijn om niet in beweging te komen. Ze leest veel boeken over hoe mensen leren en veranderen en volgt zelf elk jaar een cursus om zichzelf scherp te houden.

Vrije tijd
Anneke is graag buiten om te wandelen, fietsen en tuinieren.

 

Titia van der Ploeg

Titia van der Ploeg is op 1 september 2021 bestuurslid van de NOBTRA geworden, met certificering in haar portefeuille. Maak je de overstap naar kandidaat lid, dan kom je bij haar om je portfolio in te leveren en je vakbekwaamheid te verdedigen. Het kan een hele klus zijn om alle gegevens bij elkaar te verzamelen, maar de ervaring leert dat het ook een mooie exercitie kan zijn. Zelf is Titia recentelijk gecertificeerd als MasterTrainer, een mooie bekroning van meer dan 25 jaar trainerschap.

Achtergrond
Haar hart ligt bij het opleiden van iedereen die met groepen werkt. Deelnemers wil ze laten bloeien zodat zij op hun beurt concrete resultaten behalen. Daar hoort didactiek bij, maar ook (persoonlijk) leiderschap, en presenteren. Vanuit haar Bureau 5 voor 9 geeft ze deze missie vorm. Als voormalig NOBTRA Trainer van het Jaar blijft ze elke keer gespitst op een topresultaat, zowel met Nederlandse als internationale groepen.
Titia volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en zet verworven kennis en kunde snel om naar methoden die vervolgens ten goede komen aan deelnemers offline en online.
De laatste jaren heeft zij ook veel ervaring opgedaan in het opleiden en certificeren van aankomende hbo-docenten. Niet alleen op het gebied van didactiek, maar ook voor de BKE, basiskwalificatie examinator. Zo zijn portfolio’s en allerlei soorten toetsen langsgekomen, ontwikkeld en beoordeeld. Titia vindt het een fantastische taak om deze kennis ook te kunnen inzetten voor verdere professionalisering van het mooie trainersvak.
 PS Titia heeft de IMPACT-methode ontwikkeld en uitgewerkt in haar boek Training 2.0. Ook de Toolkit Actiekaarte  met 64 werkvormenkaarten hebben hun weg naar duizenden trainers weten te vinden. Daarnaast deelt ze haar kennis en ervaringen in artikelen, blogs  gratis e-books en boeken. 

Vrije tijd
Ehh.. waar houdt werk op en begint vrije tijd? Bij Titia is er maar 1 tijd en daar kan van alles in gebeuren. Van een boek over trainen schrijven, sudoku oplossen, snorkelen en hagedisjes zoeken op vakantie, of een Russisch lied zingen in een Groningse dorpskerk, het kan maar zo.