Het NOBTRA bestuur

Bestuur

Het bestuur van de NOBTRA bestaat uit vijf leden en een secretaresse. Hieronder stelt het bestuur zich graag voor!
Benieuwd wie de oud leden van het bestuur waren? Klik dan hier!

Karima Matser, voorzitter

Karima Matser is op 1 september 2017 voorzitter van de NOBTRA geworden.

Achtergrond

Karima is een gepassioneerde trainer, ondernemer en bestuurder. Zij is gespecialiseerd op de thema’s: werken na kanker, omgaan met verlies en verandering, derde levensfase; na de pensioengerechtigde leeftijd, werk en privé in balans, grip op de knip.

Deze brede interesse en specialisatie heeft te maken met haar biografie, te lezen op haar website.

Uit een gesprek met Karima over de NOBTRA:

De NOBTRA heeft een periode met veel bestuurswisselingen achter de rug. Hierbij gaat het om persoonlijke omstandigheden. Hierdoor is de continuïteit in de knel gekomen en is er ook het nodige achterstallige onderhoud ontstaan. Intussen is er door de bestuursleden wel degelijk heel veel goed werk verzet, maar vaak is dit nog niet zichtbaar of nog niet opnieuw opgepakt. Er staat dus veel in de steigers.

Het bestuur begint weer op orde te komen. We werken nu bewust en op meerdere manieren aan de continuïteit, we werken aan een realistisch lange termijn plan en aan het verbeteren van de communicatie met allen die de NOBTRA een warm hart toe dragen. Overigens stijgt het ledental, ondanks dit alles. Dit geeft aan dat de behoefte aan een organisatie als NOBTRA groot is.

Er is enthousiasme, kwaliteit en potentie, het is nu zaak om alles goed af te werken en door te zetten. Dan kunnen we sterk naar buiten treden. In 2019 bestond de NOBTRA tien jaar, dat was een mooi moment om een stralende NOBTRA te laten zien. In 2020 maken we een belangrijke professionaliseringsslag met de invoering van een portal voor certificering en PE registratie.

Debby Larink

Debby Larink heeft zich in 1 september 2019 bij het NOBTRA bestuur aangesloten. Haar portefeuille is PE punten en certificering. 

Certificering is een sleutel-activiteit voor de NOBTRA. Kwaliteit is bovendien een onderscheidende factor. Hierin willen we een flinke slag maken en Debby, veranderingsmanager met een specialisatie in certificering. gaat dit doen. Zie haar site Aurus.nu.

Bas de Kruyff, penningmeester

Bas is sinds 1 juli 2020 de penningmeester van NOBTRA.

Achtergrond
Als zoon uit een geslacht van ambachtslieden, pakte hij op 17-jarige leeftijd het ambacht van ICT-er op. Vanaf het moment dat hij daarin leidinggevende functies kreeg, werd het lastiger. Aansturen van mensen bleek iets anders dan aansturen van machines. Toen Bas daar steeds meer inzicht in kreeg en handigheid ontwikkelde, ontstond ook het idee daar anderen in te helpen ontwikkelen. Sinds 2004 is hij de roerganger van zijn trainingsbureau Anker & Kompas.

Vrije tijd
Naast zijn passie voor het trainersvak is hij ook dol op zijn twee volwassen kinderen, zijn twee honden en zijn sport. Met meer dan 30 marathons in de benen is Bas er eentje van de lange adem. Binnen NOBTRA beheert hij dus de financiën en wil hij graag meebouwen aan een club waar je als trainer gewoon bij wilt horen!

Margreeth van der Vlis – van Bennekom


Margreeth van der Vlis – van Bennekom is per 1 september 2020 bestuurslid van de NOBTRA.

NOBTRA
Margreeth is in september 2020 toegetreden tot het bestuur van NOBTRA. Haar eerste ‘klus’ was meehelpen met de organisatie van het eerste online congres, maar inmiddels zijn haar taken uitgebreid met onder meer het organiseren van de events (congressen, workshopdagen, nieuwe ledendagen en deels webinars) en vanaf december neemt zij ook het schrijven van de nieuwsbrief op zich.

Achtergrond
Margreeth heeft haar sporen verdiend in het onderwijs. Zij is begonnen als docent Engels, heeft 4 jaar lang voor het Ministerie van Onderwijs scholen geholpen het vmbo op te zetten en is daarna unit directeur geweest op een brede scholengemeenschap. Zij is sinds 2007 zelfstandig ondernemer en trainer in haar eigen talenbureau.

Vrije tijd
Margreeth is een familiemens, lees graag en vindt het heerlijk om een balltetje te slaan op de golfbaan.


 

Anneke GrosAnneke is sinds februari 2021 bestuurslid van de NOBTRA. Zij gaat de permanente educatie (PE) verder vormgeven. Heel fijn dat bij deze rol haar twee expertises samenkomen: certificering en training. Zij is gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit, communicatie, klantgerichtheid en veiligheidsbewustzijn.

Achtergrond
Na haar studie Pedagogische Academie kwam Anneke terecht bij de opleidingsafdeling van een grote bank. Hier heeft zij vele trainingen ontwikkeld en gegeven en projecten geleid in Nederland en in Zuidoost-Azië. Sinds 2004 werkt ze als zelfstandig trainer en coach.
 
Leren is voor haar een rode draad in haar leven en werk.  Ze is gefascineerd hoe ander mensen leren en wat de obstakels zijn om niet in beweging te komen. Ze leest veel boeken over hoe mensen leren en veranderen en volgt zelf elk jaar een cursus om zichzelf scherp te houden.

Vrije tijd
Anneke is graag buiten om te wandelen, fietsen en tuinieren.