Het NOBTRA bestuur

Karima Matser, voorzitter

Karima Matser Per 1 september 2017 is Karima Matser voorzitter van de NOBTRA. 

Karima is een gepassioneerde trainer, ondernemer en bestuurder.

Thema’s: werken na kanker, omgaan met verlies en verandering, derde levensfase; na de pensioengerechtigde leeftijd, werk en privé in balans, grip op de knip.

Dat is breed en heeft uiteraard alles te maken met haar biografie.

http://www.ouno.nl/biografie/

Uit een gesprek met Karima over de NOBTRA:

De NOBTRA heeft een periode met veel bestuurswisselingen achter de rug. Hierbij gaat het om persoonlijke omstandigheden. Hierdoor is de continuïteit in de knel gekomen en is er ook het nodige achterstallige onderhoud ontstaan. Intussen is er door de bestuursleden wel degelijk heel veel goed werk verzet, maar vaak is dit nog niet zichtbaar of nog niet opnieuw opgepakt. Er staat dus veel in de steigers.

Het bestuur begint weer op orde te komen. We werken nu bewust en op meerdere manieren aan de continuïteit, we werken aan een realistisch lange termijn plan en aan het verbeteren van de communicatie met allen die de NOBTRA een warm hart toe dragen.  

Overigens stijgt het ledental, ondanks dit alles. Dit geeft aan dat de behoefte aan een organisatie als NOBTRA groot is. 

Er is enthousiasme, kwaliteit en potentie, het is nu zaak om alles goed af te werken en door te zetten. Dan kunnen we sterk naar buiten treden. In 2019 bestaat de NOBTRA tien jaar, dat is een mooi moment om een stralende NOBTRA te laten zien. 

Jeffrey van Kempen, Portefeuille Kwaliteit, PE (extern) en Visie

Jeffrey van KempenLijfspreuk “leiderschap als levenskunst”

Mijn bedrijf heet Het Cheiron paradigma.

Mensen op weg helpen in hun groei naar persoonlijk leiderschap, dat is mijn passie.

Mijn achtergrond als trainer/coach:

In de laatste 12 jaar van mijn loopbaan bij de Koninklijke marine werkte ik als managementtrainer bij de School voor Maritieme Vorming, Bedrijfsvoering en Onderwijs (SMVBO) en was ik collega coach Defensie.  Nu werk ik vooral als procestrainer/gedragscoach bij een landelijk opererend advies- en implementatiebureau dat zich heeft gespecialiseerd in de ondersteuning van gemeentelijke sociale diensten.

Ik hecht grote waarde aan dienstbaarheid, integriteit en teamgeest. Hiernaast vind ik het vergroten en borgen van de kwaliteit van beroepstrainers een belangrijk en erg interessant vraagstuk. Daartoe zet ik mij graag in, met en voor NOBTRA-leden.

Mieke Tummers, portefeuille certificering en PE systeem

Mieke TummersMieke heeft na 8 jaar bij Canon Europa de overstap gemaakt naar het trainersvak. Ze is een praktische creatieve trainer met een enorme passie voor het vak. Als trainer moet je een duizendpoot zijn, je bent op vele niveaus aan het kijken, luisteren, interveniëren en faciliteren. Alles met als doel opdrachtgevers en deelnemers beiden hun (leer)doelen te laten bereiken. NOBTRA is de plek om die duizendpoottrainers te vinden die snappen wat het ambacht inhoudt en die u uw beoogde doelen en mensen kunt toevertrouwen als opdrachtgever.

Carlijn Weijns, portefeuille evenementen

Carlijn WeijnsCarlijn Weijns is sinds december 2015 lid van het NOBTRA-bestuur. Meer over wie zij is en wat zij doet lees je op haar LinkedIn-profiel. Binnen de Nobtra houdt Carlijn zich bezig met de organisatie van evenementen, zoals de jaarlijkse workshopdag eind augustus.

Roeland Schweitzer, portefeuille communicatie

Roeland SchweitzerRoeland is sinds 1 september 2017 bestuurslid. Hij houdt zich bezig met de communicatie van de NOBTRA.

Achtergrond: journalistiek, kunst, reclame, toneel, communicatie, mediation stemexpressie, trainer op identiteitsniveau.

Zijn motto (van Lao Tse): Iedere wereldreis begint met een eerste stap.

Als trainer is Roeland gespecialiseerd rondom het presenteren van jezelf, je verhaal, je organisatie, je product. Kortom presentatietrainingen. Dit gaat uiteraard ook over persoonlijk leiderschap. Zie Speechen.nl

Waarom ik de Nobtra belangrijk vind?

‘Toen ik begon als zelfstandig trainer zocht ik garanties voor mijn deelnemers, garanties over de kwaliteit en de integriteit van mijn trainingen. Die vond ik voor een belangrijk deel bij de NOBTRA. Ik ben blij dat ik kan melden dat mijn trainingen voldoen aan de ethische gedragscode van de NOBTRA. Ik sloot me meteen aan en bleek vervolgens een van de eersten. Ik zocht ook collega’s en verdieping. Nu, tien jaar verder, met een geweldig trainersleven grotendeels achter de rug, is het fijn om het best nog prille NOBTRA bouwwerk een stapje verder te mogen brengen.

Voor alle trainers die mensen tot bloei willen brengen.

En volgens mij wil iedere trainer dat.’