Intervisie

Intervisie bij de NOBTRA

Waarom intervisie?
Intervisie is een tool dat het professionele leervermogen stimuleert met de focus te werken aan mogelijke oplossingen en ontwikkeling. Hoe fijn is het om van elkaars kennis te mogen proeven en van elkaar te leren, samen na te denken over oplossingen en elkaar te inspireren binnen dit mooie vak en/of het ondernemerschap. Intervisie draagt naast waardevol contact ook bij aan je deskundigheid als trainer en in contact te zijn met je ‘collega’s’. Je deelname aan intervisie is niet alleen een verrijking voor jezelf, maar ook een mooie manier om te werken aan je permanente educatie (PE-) punten.
 
In het kort: Hoe werkt intervisie?
Als trainingsprofessional is het belangrijk om te blijven groeien. Daarom biedt NOBTRA haar leden de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie. Met een groep NOBTRA collega’s ga je aan de slag met een ingebracht vraagstuk en/of een probleemstelling. Hier wordt een intervisie-methode voor gebruikt en het geheel wordt begeleid door een intervisie-begeleider om procesmatig te werken naar een resultaat, zodat jij met een oplossing, andere visies, nieuwe inzichten en veel inspiratie naar huis gaat!
 
Wil jij ook op deze waardevolle manier in contact zijn met andere trainingsprofessionals?
Ben jij net gestart als trainer of zit je al jaren in het vak? Iedereen is van harte welkom!
 
Wil je meedoen aan de intervisie? Neem contact op! Stuur een mail naar Erik Sauer (ad interim coordinator) o.v.v. je naam en je woonplaats via: intervisie@nobtra.nl.

Opzet Online-intervisiegroep NOBTRA
Omdat wij sinds maart 2020 goede ervaringen hebben opgedaan met online intervisie leek het ons mooi als er ook een online-intervisiegroep bestaat. Natuurlijk heeft het zijn charmes om elkaar F2F en op locatie te ontmoeten, maar wij zien in de online variant enkele grote voordelen, zoals:
 
- Inclusiviteit:     voor mensen die heel afgelegen wonen of minder mobiel zijn
- Tijdswinst:        handig bij een volle agenda en/of zorgtaken
- Creativiteit:      doordat online ontmoeten gemakkelijk saai wordt, voelen wij ons extra uitgedaagd om het toch speels en interactief vorm te geven.
 
Wanneer?
Van 20.00 - 21.30 uur op woensdagen.
NB: Wij kiezen bewust voor 's avonds zodat we het juist kunnen combineren met een volle trainingsagenda.
 
Coördinatoren:  Sylvia van Asperen (email: training@semmie.net) en Sergio van der Pluijm (email: svdpluijm@gmail.com)
 
Ben jij als trainer aangesloten bij de NOBTRA en herken jij je in bovenstaande opzet? Dan ben je van harte welkom, zolang er plaats is. Bij 8 deelnemers sluiten wij de groep.
 
Reeds geplande data:
6 december 2023
17 januari 2024
28 februari 2024
3 april 2024
15 mei 2024
26 juni 2024