Intervisie

Intervisie bij de NOBTRA

Mijn naam is Alma Wirodikromo en ben een gepassioneerde trainer/coach en ondernemer gespecialiseerd in het Sociaal Domein. Daarnaast ben ik ambassadeur van Stichting lezen & Schrijven. Hierbij heb ik vele trainingen ontwikkeld en gegeven en daarnaast projecten geleid in Nederland en in Spanje. Sinds 17 december 2021 ben ik bestuurslid van de NOBTRA.
 
Omdat ik het belangrijk vind om deskundigheid te bevorderen en de kwaliteit van het werk te verbeteren, zie ik intervisie als een belangrijk instrument gericht op ontwikkeling en inspirerend om met andere professionals te reflecteren. Hierom neem ik vanaf augustus 2022 het stokje over van Susanne Mentink-Langenakker als intervisie coƶrdinator voor de NOBTRA.
 

Waarom intervisie?
Intervisie is een tool dat het professionele leervermogen stimuleert met de focus te werken aan mogelijke oplossingen en ontwikkeling. Hoe fijn is het om van elkaars kennis te mogen proeven en van elkaar te leren, samen na te denken over oplossingen en elkaar te inspireren binnen dit mooie vak en/of het ondernemerschap. Intervisie draagt naast waardevol contact ook bij aan je deskundigheid als trainer en in contact te zijn met je ‘collega’s’. Je deelname aan intervisie is niet alleen een verrijking voor jezelf, maar ook een mooie manier om te werken aan je permanente educatie (PE-) punten.
 
In het kort: Hoe werkt intervisie?
Als trainings-professional is het belangrijk om te blijven groeien. Daarom biedt NOBTRA haar leden de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie. Met een groep NOBTRA collega’s ga je aan de slag met een ingebracht vraagstuk en/of een probleemstelling. Hier wordt een intervisie-methode voor gebruikt en het geheel wordt begeleid door een intervisie-begeleider om procesmatig te werken naar een resultaat, zodat jij met een oplossing, andere visies, nieuwe inzichten en veel inspiratie naar huis gaat!
 
Wil jij ook op deze waardevolle manier in contact zijn met andere trainingsprofessionals?
Ben jij net gestart als trainer of zit je al jaren in het vak? Iedereen is van harte welkom!
 
Wil je meedoen aan de intervisie? Neem contact op! Stuur een mail o.v.v. je naam en je woonplaats naar Alma Wirodikromo via: intervisie@nobtra.nl.