Trainer van het Jaar verkiezing

Trainer van het Jaar 2021/2022

De voordracht van kandidaten voor trainer van het jaar 2021/2022 is GEOPEND! Lees hieronder wat het thema is en hoe jij jouw Trainer van het Jaar kan aanmelden.

De NOBTRA kiest jaarlijks een Trainer van het Jaar.

Een Trainer van het Jaar is een geweldige trainer, die staat voor het trainersvak, die constante kwaliteit levert en als een waar ambassadeur voor het trainersvak opereert. 

Trainer van het Jaar is de prijs voor de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in Nederland. Deze prijs werd in 2011 ingesteld door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers, NOBTRA.


Het thema voor Trainer van het Jaar 2021/2022 is bekend!
Vorig jaar was ‘online trainen’ het thema voor de trainer van het jaar verkiezing die Karin de Galan de titel ‘Trainer van het Jaar’ opleverde. Dit jaar verschuiven we van een 'specifiek thema' naar een aandachtsgebied, namelijk ‘Diversiteit en Inclusie’. We zijn trots dat voor dit thema Carlo Strijk deelneemt in de jury, naast Karima Matser en Margreeth van der Vlis – van Bennekom.

šŸ’„Trainer van het jaar Talent Award
Naast de Trainer van het Jaar verkiezing introduceren we dit jaar ook de NOBTRA Young Talent Award. We gaan daarvoor op zoek naar ‘aanstormend talent’: trainers die wellicht nog niet zo lang bezig zijn, maar die al wel op het aandachtsgebied van dit jaar, diversiteit en inclusie, opmerkelijke prestaties hebben laten zien.
 
Diversiteit en inclusie
Voor zowel de TvhJ als voor het aanstormend talent Talent Award, is het aandachtsgebied voor 2021  ‘diversiteit en inclusie’. Makkelijker gezegd dan begrepen, reden waarom we hebben gemeend hieronder kort (maar niet uitputtend) toe te lichten waar je aan zou kunnen denken:
 
Diversiteit is (samengevat uit meerdere bronnen):

Onder diversiteit worden in de regel alle aspecten verstaan waarop mensen van elkaar verschillen. Daarbij gaat het zowel om zichtbare kenmerken als geslacht, etniciteit en leeftijd, als om niet zichtbare kenmerken, zoals persoonlijkheidseigenschappen, kwaliteiten en manier van werken.  Steekwoorden m.b.t. diversiteit kunnen zijn: Cultuur, Mentaal/fysiek vermogen, Leeftijd, Sekse, Seksuele geaardheid, Nationaliteit, Etniciteit en Religie.

Voor het begrip ‘inclusie’ hanteren we de definitie van Jitske Kramer zoals zij die omschrijft in haar boek Jam Cultures uit 2019. Inclusie is Meedoen, Meepraten, Meebeslissen.

Tag/nomineer jezelf, een collega trainer of iemand die je kent die op het gebied van diversiteit en/of inclusie een voorbeeld is geweest. Denk dan aan:


NOBTRA gaat dit jaar op zoek naar die trainers die zich op een of meerdere van deze vlakken onderscheiden hebben. Denk dan alvast eens na of je een trainer kent die je hiervoor zou willen nomineren. Wellicht ken je iemand binnen jouw opleiding die je zeker tot aanstormend talent wilt rekenen. Denk ook dan met ons mee!
 
Wij staan open voor meerdere interpretaties en meerdere invalshoeken van ‘diversiteit en inclusie’. Wees creatief!

 Herken jij jezelf als trainer van het Jaar? Ben jij het aanstormend talent? Denk na of je een trainer kent die je voor Ć©Ć©n van beide titels zou willen nomineren en meld die aan via het TvhJ Aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.


Onze huidige trainer van het jaar is:

Karin de Galan 
LinkedIn
Website School voor Training (Karin de Galan School)


Hoe kan je Trainer van het Jaar worden?

Om Trainer van het jaar te worden dienen de volgende stappen doorlopen te worden. De jury hanteert duidelijke criteria waarop genomineerden worden beoordeeld.

Het thema van dit jaar is 'iets bijzonders gedaan tijdens de Corona crisis'. Ken jij een trainer die tijdens deze crisis iets leuks heeft opgezet, goed de omslag gemaakt heeft naar online trainen, of juist heel erg iets out of the box heeft bedacht? Meld deze trainer dan aan! De jury selecteert een trainer die aan dit thema voldoet.

 1. Kern: profilering als trainer
 2. Persoonlijke ontwikkeling in het vak
 3. Vaardigheden/skills
 4. Authenticiteit, unieke plek in het veld
 5. Maatschappelijk belang
 6. Borging / duurzame impact
 7. Eigenheid: wat onderscheid je van andere trainers?
 8. Veiligheid en afstemming in de groep
 9. Innovatie, toegevoegde waarde voor het trainersvak
 10. Website(s)
 11. Social media inzet
 12. Toegevoegde waarde/ relevantie voor de NOBTRA
 13. Representativiteit/ onbesproken gedrag
 14. Internationaal trainer
 15. Bijdrage aan trainersvak

Hieronder treft u het aanmeldingsformulier en kunt u het reglement downloaden.

TvhJ Aanmeldingsformulier
TvhJ Reglement verkiezing

Wil jij in aanmerking komen om Trainer van het Jaar te worden? Lees dan onze 15 tips! Klik hier om de '25 tips  om Trainer van het Jaar te worden' te downloaden.