Trainer van het Jaar verkiezing

Trainer van het Jaar 2023

De NOBTRA kiest jaarlijks een Trainer van het Jaar.

Een Trainer van het Jaar is een geweldige trainer, die staat voor het trainersvak, die constante kwaliteit levert en als een waar ambassadeur voor het trainersvak opereert. 

De Young Talent Award is een ‘aanstormend talent’: een trainer die wellicht nog niet zo lang bezig is, maar die al wel opmerkelijke prestaties heeft laten zien.

Trainer van het Jaar is de prijs voor de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in Nederland. Deze prijs werd in 2011 ingesteld door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers, NOBTRA. De Young Talent Award hebben we voor het eerst uitgereikt in 2021.

Ons thema voor 2023: duurzaamheid
Duurzaamheid stoffig? Misschien nu nog een beetje maar dat is waar jij om de hoek komt kijken. Duurzaamheid gaat over de aarde en milieu én over nog veel meer. Trainers zetten verschillende aspecten in die nodig zijn om duurzaam te werken en te leven. Het gaat bijvoorbeeld over lange adem, samen, plezier, diepe of minimale kennis, grenzen aangeven of voorwaarden stellen. Het kan bij dit onderwerp ook gaan over de inhoud: financiën, verzekeringen, groei, gerechtigheid, toegankelijkheid, conflict, vitaliteit, (zelf)zorg, gezondheid, verborgen armoede, economie, overvloed, techniek, data, natuur, cultuur, relaties en creativiteit. Het is maar een greep uit de vele invalshoeken. Inspireer en verras ons en meld jezelf of een collega aan.

De jury van dit jaar bestaat uit Mireille Olliveira, Suzanne Nieuwenhuijs – Mekking, Karima Matser en Margreeth van der Vlis – van Bennekom.

Nomineren kan t/m 7 november. Op 25 januari 2023 wordt de uitslag bekend gemaakt.

Onze huidige trainers van het jaar zijn:
Trainer van het Jaar Young Talent Award
Mireille Ollivieira Suzanne Nieuwenhuijs-Mekking
LinkedIn LinkedIn
Homecoming coach Werkgelukt


 

Hoe kan je Trainer van het Jaar worden?

Om Trainer van het jaar te worden dienen de volgende stappen doorlopen te worden. De jury hanteert duidelijke criteria waarop genomineerden worden beoordeeld.

Het thema van dit jaar is 'duurzaamheid'. Ken jij een trainer die -op wat voor manier dan ook- duurzaamheid in praktijk brengt? Meld deze trainer dan aan! De jury selecteert een trainer die aan dit thema voldoet.

 1. Kern: profilering als trainer
 2. Persoonlijke ontwikkeling in het vak
 3. Vaardigheden/skills
 4. Authenticiteit, unieke plek in het veld
 5. Maatschappelijk belang
 6. Borging / duurzame impact
 7. Eigenheid: wat onderscheid je van andere trainers?
 8. Veiligheid en afstemming in de groep
 9. Innovatie, toegevoegde waarde voor het trainersvak
 10. Website(s)
 11. Social media inzet
 12. Toegevoegde waarde/ relevantie voor de NOBTRA
 13. Representativiteit/ onbesproken gedrag
 14. Internationaal trainer
 15. Bijdrage aan trainersvak

Hieronder treft u het aanmeldingsformulier en kunt u het reglement downloaden.

TvhJ Aanmeldingsformulier
YTA Aanmeldingsformulier
TvhJ Reglement verkiezing

Wil jij in aanmerking komen om Trainer van het Jaar te worden? Lees dan onze 25 tips! Klik hier om de '25 tips  om Trainer van het Jaar te worden' te downloaden.