Gecertificeerde opleidingen tot beroepstrainer

NOBTRA gecertificeerde opleidingen 

​Trainersopleidingen worden door de NOBTRA gecertificeerd als deze voldoen aan in het portfolio gestelde eisen. Na erkenning mogen zij het keurmerk NOBTRA erkende opleiding dragen. Tijdens de toetsing wordt de trainersopleiding aan de hand van criteria, zoals deze door de NOBTRA zijn opgesteld, getoetst. De erkenning heeft een geldigheidsduur van 4 jaar, waarna opnieuw een certificering van de opleiding volgt. De NOBTRA gecertificeerde opleidingen worden in het beroepsregister voor gecertificeerde opleidingen geregistreerd.

Voor afgestudeerden aan één van deze opleidingen is de procedure voor het verkrijgen van de erkenning als Trainer NOBTRA eenvoudiger dan voor trainers die aan een andere opleiding studeerden.

De NOBTRA heeft de volgende opleidingen gecertificeerd: ​

Bovengenoemde trainersopleiding hebben de erkenning van de NOBTRA mogen ontvangen en daarom hebben wij vertrouwen in de geboden kwaliteit van deze opleidingen.

Kwaliteitseisen Trainer Nobtra
 
Als je een diploma hebt van een door NOBTRA erkende opleiding hoef je niet alle punten aan te leveren bij ons. Alleen de punten die hieronder achter de desbetreffende opleiding benoemd staan en of je 25 dagen of 50 dagdelen trainingservaring hebt, moeten bij ons aangeleverd worden.
 
Opleidingsinstituut Erkende opleiding Nog aan te tonen
Formulier punt: Gewerkte dagdelen
BGL & Partners 1, 4, 9 25
Blankestijn & Partners 1, 4, 9 25
Boertien Vergouwen Overduin 1, 4, 9 25
Bridge2learn 1, 4, 9 25
De Galan School voor Training 1, 4, 9 25
Fontys 1, 4, 9 50

HAN 
1, 4, 8, 9

 
50

 
ICM 1, 4, 9 25
Koninklijke Marine
  • Interne Trainersopleiding. Deze interne trainersopleiding is alleen beschikbaar voor mariniers en marine medewerkers.
1, 4, 9 25
MARK Academy
1, 4, 9

25
Schouten University of Applied Sciences 1, 4, 9 25
Trainersacademie
1, 4, 9

25
Vidarte 1, 4, 9 25
YNtraining 1, 4, 9 50

 
NOBTRA onderzoekt doorlopend (nieuwe) opleidingen. Deze lijst is niet compleet qua aanbod van kwalitatieve opleidingen. Dit zijn de opleidingen die wij tot nu toe hebben onderzocht en die volgens de resultaten daarvan opleiden tot het niveau van NOBTRA Trainer.
Wanneer jouw opleiding er niet bij staat en je wilt dat wij hem onderzoeken voor erkenning, neem dan contact op met NOBTRA.

Het beroepsregister voor gecertificeerde opleidingen
Sinds 1 januari 2012 certificeert de NOBTRA trainersopleidingen in Nederland. Vanaf 1 januari 2020 beheert de NOBTRA het beroepsregister voor trainers en trainers opleidingen. Trainers die in het beroepsregister opgenomen willen worden, en dus het NOBTRA keurmerk mogen hanteren, dienen een registratie en certificerings procedure te doorlopen.

Uw trainersopleiding erkennen?
Opleidingsinstituten die door de NOBTRA gecertificeerd willen worden, kunnen hier de eisen bekijken om erkend te kunnen worden door de NOBTRA.​
Als u uw trainersopleiding door NOBTRA wilt laten erkennen, neem dan contact​ op met het bestuur.