Gecertificeerde Opleidingen

De kwaliteit van het trainersvak bevorderen begint bij goede trainersopleidingen. De NOBTRA bevordert en bewaakt de kwaliteit van het trainersvak in Nederland, door opleidingen te (her-)certificeren. Daarmee dragen we bij aan de instroom van professionele trainers op de arbeidsmarkt.

Voordelen van NOBTRA Certificering voor opleidingsbureaus

Wat zijn de voordelen voor opleidingsbureaus om hun Train-de-trainer opleiding te laten certificeren? En op welke manieren kun je het certificeringslogo gebruiken? Hier lees je enkele voordelen en toepassingen.
 
Het certificeren van trainersopleidingen (of Train-de-Trainersopleidingen) bij NOBTRA biedt tal van voordelen voor opleidingsbureaus. Deze voordelen zijn niet alleen beperkt tot de verbetering van de kwaliteit van trainersopleidingen, maar omvatten ook het versterken van de geloofwaardigheid, het vergroten van de concurrentiekracht en het stimuleren van vertrouwen bij zowel potentiële deelnemers als de opleidingsmarkt.
 
Het NOBTRA certificeringslogo kan als krachtig hulpmiddel fungeren om deze voordelen te communiceren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van NOBTRA certificering en toepassingen van het certificeringslogo.
 
1. Kwaliteitsborging:
2. Verhoogd Vertrouwen: 3. Concurrentievoordeel: 4. Netwerkmogelijkheden: 5. Klantenbinding: 6. Toekomstige Groei:  
Het NOBTRA-certificeringslogo kan op verschillende manieren worden toegepast, zoals op uw website, marketingmaterialen, en certificaat van deelnemers. Het symboliseert uw toewijding aan professionaliteit en kwaliteit, waardoor u uw reputatie kunt versterken en meer deelnemers kunt aantrekken. Kortom, NOBTRA certificering biedt opleidingsbureaus niet alleen een keurmerk van kwaliteit, maar opent ook de deuren naar groei, vertrouwen en concurrentievoordeel in de trainersopleidingsmarkt.

 

Opleidingen certificeren

De NOBTRA certificeert naast trainers ook trainersopleidingen. Als toekomstige trainers een opleiding afgerond hebben aan één van de gecertificeerde opleidingen, is de procedure voor het verkrijgen van de erkenning als Trainer NOBTRA® of Mastertrainer® eenvoudiger dan voor trainers die aan een andere opleiding zijn afgestudeerd.
 
Om te zien welke opleidingen gecertificeerd zijn, klik dan hier.
 
Uw trainersopleiding erkennen?
Opleidingsinstituten die door de NOBTRA gecertificeerd willen worden, kunnen hier de eisen bekijken om erkend te kunnen worden door de NOBTRA.​
De certificeringsvoorwaarden kunt u hier lezen.
 
Het beroepsregister voor gecertificeerde opleidingen
Sinds 1 januari 2012 certificeert de NOBTRA trainersopleidingen in Nederland. Vanaf 1 januari 2020 beheert de NOBTRA het beroepsregister voor trainers en trainers opleidingen. Trainers die in het beroepsregister opgenomen willen worden, en dus het NOBTRA keurmerk mogen hanteren, dienen een registratie en certificerings procedure te doorlopen.

Een andere training voor PE-punten erkennen?
Opleidingsinstituten die door de NOBTRA gecertificeerd willen worden om hun training of workshop voor PE-punten in aanmerking te laten komen, kunnen hier de informatie bekijken om erkend te kunnen worden door de NOBTRA.​ 
Als u uw training door NOBTRA wilt laten erkennen, neem dan contact​ op met het bestuur.