Gecertificeerde Opleidingen

De kwaliteit van het trainersvak bevorderen begint bij goede trainersopleidingen. De NOBTRA bevordert en bewaakt de kwaliteit van het trainersvak in Nederland, door opleidingen te erkennen als Registeropleiding van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs. Daarmee dragen we bij aan de instroom van professionele trainers op de arbeidsmarkt.

Opleidingen certificeren

De NOBTRA certificeert naast trainers ook trainersopleidingen. Als toekomstige trainers een opleiding afgerond hebben aan één van de gecertificeerde opleidingen, is de procedure voor het verkrijgen van de erkenning als Trainer NOBTRA® of Mastertrainer® eenvoudiger dan voor trainers die aan een andere opleiding zijn afgestudeerd.
 
Om te zien welke opleidingen gecertificeerd zijn, klik dan hier.
 
Uw trainersopleiding erkennen?
Opleidingsinstituten die door de NOBTRA gecertificeerd willen worden, kunnen hier de eisen bekijken om erkend te kunnen worden door de NOBTRA.​
Opleidingsinstituten die hun opleiding tot Mastertrainer door de NOBTRA willen laten certificeren, kunnen hier de eisen bekijken om erkend te kunnen worden door de NOBTRA.​
Als u uw trainersopleiding door NOBTRA wilt laten erkennen, neem dan contact​ op met het bestuur.
 
Het beroepsregister voor gecertificeerde opleidingen
Sinds 1 januari 2012 certificeert de NOBTRA trainersopleidingen in Nederland. Vanaf 1 januari 2020 beheert de NOBTRA het beroepsregister voor trainers en trainers opleidingen. Trainers die in het beroepsregister opgenomen willen worden, en dus het NOBTRA keurmerk mogen hanteren, dienen een registratie en certificerings procedure te doorlopen.