Het protocol Veilig Trainen is live!

In het belang van alle trainers in Nederland is er een protocol ontwikkeld om trainingen en opleidingen weer te kunnen opstarten. Het protocol is tot stand gekomen op initiatief van de Nederlandse Orde van BeroepsTrainers (NOBTRA) in samenwerking met 30 trainers en trainingsbureaus onder leiding van met Jeff Dadema van de Letsgoactive training groep. Zij vormde een Taskforce voor veilig trainen op 1,5 meter afstand.

Enquête & richtlijnen RIVM
Het protocol is gebaseerd op de huidige richtlijnen van het RIVM en de inbreng uit de resultaten van een enquête die NOBTRA onder 500 aangesloten trainers heeft gehouden. Het protocol ‘veilig trainen in de 1,5 meter economie’ is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen en zowel juridisch als medisch getoetst. Wij hebben daarbij ook gekeken naar protocollen in andere branches, waaronder de branchevereniging voor accommodatieverschaffers, CLC Vecta.

Op 8 mei hebben we dit protocol getest door een simulatie training te doorlopen. In de onderstaande video's is extra uitleg gegeven en laten zien hoe trainen in de 1,5 meter samenleving eruit komt te zien.

De onderdelen van het protocol Veilig Trainen

Het protocol veilig trainen bevat 7 onderdelen waaraan een veilige training moet voldoen:

  1. Afstand houden - 1,5 meter
  2. Hygiëne
  3. Locatie
  4. Werkvormen
  5. Gedrag tijdens de training
  6. Communicatie
  7. Updates van het protocol
Wij verwachten met dit protocol een goede bijdrage te leveren aan het trainersvak voor veilige trainingen in een veranderde samenleving.

Voor alle informatie, zie onze pagina over het protocol.
dinsdag 12 mei 2020
Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws