NOBTRA Nieuwsbrief Juli 2020

Lees vooral ook het PS (uiteraard helemaal onderaan deze nieuwsbrief)
 

Een bericht van Karima, onze voorzitter

Het was een pittige tijd de afgelopen maanden en voor velen zal het nog steeds een zoektocht zijn naar een nieuwe balans. Het Corona virus heeft veel van onze flexibiliteit gevraagd. Zowel op het werk, als in ons privéleven. Gelukkig kunnen we weer wat meer naar de toekomst kijken. Al voelt dat wellicht nog onzeker en spannend.

Aandacht voor kwaliteit van leven en leefplezier kwamen de afgelopen periode flink onder druk te staan. Dat zorgde voor stressvolle situaties, maar leverde ook waardevolle momenten op. Bijvoorbeeld als je het verschil kon maken voor mensen voor wie je zorg draagt. Wellicht voelde je dat je onvoldoende kon doen, maar hopelijk heb je ook kunnen ervaren hoe waardevol jij kunt zijn voor een ander.

Vanuit NOBTRA ondersteunen wij je graag om deze laatste ervaring vast te houden en in de toekomst verder vorm en inhoud te geven. Wij geloven in de kracht van het er echt ‘zijn’ en de kunst van het contact maken met de persoon die je traint en begeleidt. Daarom vinden we het belangrijk jou te zien en aandacht te schenken aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Op onze ontmoetingsdagen, 4 september en 30 oktober, kan je kennismaken met voor trainers relevante thema's en ervaren welke aanpak bij jou past. Onze lezingen en workshops bieden verdieping op ons vak, zowel inhoudelijk als in je persoonlijke ontwikkeling.

Lees in deze nieuwsbrief meer over ons aanbod voor dit najaar of kijk onze website: www.nobtra.nl

Wij hopen je snel weer live te ontmoeten!

Warme groet, Karima Matser
 

Protocol veilig trainen goedgekeurd
 
Er is hard voor gewerkt en het is gaaf dat het gelukt is om een werkbaar protocol te ontwikkelen. We zijn trots op het feit dat ons protocol 'Veilig Trainen' nu te vinden is op de website 'mijn corona protocol`! Deze website is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en beoogt een helder overzicht te geven van de nieuwe situaties in de anderhalvemeter economie. De vermelding is te vinden op de website mijn corona protocol.
 


Kennis delen door en voor NOBTRA-leden

Fenne en Mieke trappen af met hun bijdrage aan deze pagina door Tips en trucs bij Online Trainen te delen!
Alle tips en trucs zijn hier te vinden op onze pagina.
De volledige content op deze pagina is alleen toegankelijk voor NOBTRA leden en is in samenwerking met Fenne van den Bos (Trainer bij de Gelukzusters) en Mieke Tummers (oprichter van de Trainersapotheek en oud-NOBTRA bestuurslid) tot stand gekomen.
 
Fenne en Mieke zagen de eerste weken van de coronacrisis veel tools en tips voorbij komen voor trainers. Fenne: ‘Die eerste weken dat alle trainingen werden afgezegd zag je meteen collega’s enthousiast tips delen over hoe ze toch best aardig hun training online hadden gegeven, maar hoe moet je nu zelf online beginnen en waarmee?’ Fenne en Mieke wilden hier graag voor de NOBTRA overzicht in scheppen: ‘zodat onze collega-trainers zicht krijgen op wat er mogelijk is in ons vakgebied’. Of dat mocht? Daar zei de NOBTRA natuurlijk ja op!

Het idee is dat deze pagina een plek is om onderling kennis te delen: voor en door NOBTRA aangeslotenen. Fenne en Mieke trappen vast af! Mieke en Fenne bieden ook de mogelijkheid om jouw online training te laten toetsen bij hen.

Let op: de volledige pagina met tips en trucks is alleen toegankelijk voor NOBTRA leden. Na het klikken op de link is het nodig om in te loggen. Na inloggen is het mogelijk om de pagina te bekijken. Is dit niet het geval? Probeer de pagina dan nogmaals te openen, of klik in het menu onder 'activiteiten voor aangesloten trainers' op 'Tips en trucs bij online trainen!'.
 

Nomineer een trainer voor Trainer van het Jaar!

Wie volgt Laura van den Ouden op?

De Trainer van het Jaar verkiezingen zijn weer geopend... Dat betekent dat jij een trainer kan nomineren voor deze titel! De uitslag is vrijdag 30 oktober 2020.

Een Trainer van het Jaar is een uitstekende trainer, die staat voor het trainersvak, die constante kwaliteit levert en als een waar ambassadeur voor het trainersvak opereert. De Trainer van het Jaar is de prijs voor de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in Nederland.

Elk jaar is er een thema waar de Trainer van het jaar aan moet voldoen. Het thema van dit jaar is 'iets bijzonders gedaan tijdens de Corona crisis'. Ken jij een trainer die tijdens deze crisis iets inspirerends heeft opgezet, soepel de omslag gemaakt heeft naar online trainen, of juist onverwachts iets out of the box heeft bedacht? Meld deze trainer dan aan! De jury selecteert een trainer die aan dit thema voldoet.

Iedere trainer kan hiervoor aangemeld worden. De voorgedragen trainer hoeft dus niet aangesloten te zijn bij de NOBTRA.

Wil je iemand opgeven? Klik dan snel hier!

Benieuwd wie de vorige Trainers van het Jaar waren?
Klik dan hier.
 
Activiteitenagenda
 
In de activiteitenagenda die te vinden is op onze site staan twee activiteiten gepland:
De workshopdag op 4 september en het congres op 30 oktober.
 
De workshops van 4 september gaan over acquisitie, persoonlijke ontwikkeling, morele intuïtie en gastvrijheid.
Je bent hartelijk welkom! Schrijf je snel in en hopelijk tot dan :).
 
Een introductie van de mensen die de workshops faciliteren:
  ‘De afgelopen jaren ben ik veel in contact geweest met collega trainers, coaches die de wens hebben om voor (grotere) bedrijven en organisaties te werken maar geen idee hebben hoe dit aan te pakken.
Al vanaf het moment dat ik als zelfstandig trainer, coach en adviseur werk, heb ik leuke, interessante én goedbetaalde opdrachten bij organisaties en bedrijven binnen weten te halen. Naast een flink portie doorzettingsvermogen, lef én de overtuiging dat je veel waarde kan toevoegen met je dienstverlening, zijn er een aantal factoren die bepalend zijn of je deze opdrachten daadwerkelijk naar je toe weet te trekken.
In deze workshop leer ik je die graag.Heb je hier interesse in?
Voel je welkom en schrijf je dan in.
Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten!’
Meer informatie over Carolien is te vinden op haar website.
  ‘Stilstand is achteruitgang’, is een uitspraak die we allemaal wel kennen. Innoveren is HOT. Dus in volle kracht vooruit dan maar? Maar hoe begin ik dan? Ik heb helemaal niets met ‘robots’ of doorgeslagen vernieuwing. Dat past toch helemaal niet in mijn vakgebied? In deze workshop ga je aan de slag om jouw innovatieve mindset te creëren. Een mindset die er voor zorgt dat jij aan het innoveren slaat.
Meer over Suzanne is te vinden op haar website.
  ‘Ik heb een achtergrond bij de marine en vanuit die achtergrond wilde ik ingaan op de lessen die ik als militair had geleerd over ethische dilemma's en over het ontwikkelen van morele competenties binnen je team.
Daar is Corona tussendoor gekomen, en hoe vervelend de pandemie ook is, vanuit een ethische invalshoek is het een kadootje. Deze periode kenmerkt zich in mijn ogen door verschillende ethische dilemma's. Binnen een team kun je leren om de morele onderbuikgevoelens te ontwikkelen tot een morele competentie. Dat levert binnen je team op dat iedereen die voor lastige beslissingen komt te staan zichzelf 's avonds nog in de spiegel aan kan kijken. Dat is waar ik deze workshop aandacht aan wil besteden.
Mijn workshop heeft daarom nog steeds als belangrijkste thema "het ontwikkelen van morele competenties binnen je team" of “hoe zit het met jouw morele onderbuikgevoel?
Meer informatie over Erik is te vinden op zijn website.
  Wat is gastvrijheid eigenlijk, wat bereik je ermee en welke rol speelt het in jouw training? Tijdens de workshop verzorgt Jeff Dadema, eigenaar en trainer van Letsgoactive training groep een inspirerende workshop over ‘Givability’ en de kracht van gastvrijheid. Je gaat gegarandeerd anders naar gastvrijheid kijken en krijgt concrete handvatten om in jouw training toe te passen. Met als uitkomst, blije deelnemers in je training, betere en langer de aandacht houden en minder of geen lastige situaties.
Jeff is 17 jaar actief als trainer en ontwikkelde vele trainingen. Samen met 15 collega trainers is hij met Letsgoactive actief in met name de zorg, hotellerie, horeca, retail en zakelijke dienstverlening.
Je kent Jeff wellicht van het Protocol Veilig Trainen waarvan hij initiatiefnemer is.
Meer informatie over Jeff is te vinden op zijn website
 
Meer informatie over deze dag met inspirerende workshops en het congres op 30 oktober sturen we jullie later deze maand toe. We gaan er met elkaar iets moois van maken.
 

Nieuwe bestuursleden
 
Als nieuwe bestuursleden zijn Albert van Duijn en Zeger Koops aangetreden. Albert vanaf februari en Zeger sinds april dit jaar. Een korte introductie:
 
Albert van Duijn


 
Albert werkt al jarenlang als zelfstandig ondernemer in training & coaching. Hij is wars van onnodige stilstand. Vernieuwend bezig zijn, samenwerken, verbinden, dat is zijn ding. Hij is ook ideeënman, en niet bang gedurfde stappen te zetten. Schuwt de confrontatie niet, door af en toe een spreekwoordelijk bommetje te leggen. Met humor en respect, want daar kan hij niet zonder. Is gecertificeerd Team Talk trainer en gecertificeerd HeartMath trainer en coach. Heeft zich gespecialiseerd in stressmanagement in de wereld van de luchtvaart en past deze nu toe binnen diverse organisaties. Albert is per 1 juni officieel bestuurslid NOBTRA. Hij beheert de portefeuille events en staat te trappelen om mooie (out of the box) events te organiseren.
 
Zeger koops


 
Naast zijn functie als manager commerciële zaken bij het Nederlands Dagblad heeft Zeger zich de laatste jaren kunnen ontwikkelen als trainer en coach. Wat hem steeds meer intrigeerde in commercie was het belang van het communicatieproces. Na de opleidingen voor trainer en coach is hij nu volop bezig om zijn eigen praktijk voor professioneel advies, coaching en training op te zetten. Sinds vijf jaar enthousiast aangesloten bij NOBTRA en vindt het gaaf om nu mee te mogen bouwen aan een club die er helemaal voor trainers wil zijn. Een van zijn drijfveren is mensen verbinden door de keuze om met oprechte nieuwsgierigheid door de ogen van de ander te kijken. Kortom: bekijk het ook ‘ns van de andere kant.
 

Doe mee!
 
Is trainen je vak en ben je nog geen lid van NOBTRA?
Meld je bij ons aan en ervaar de kracht van samen, in een branche-organisatie die er wil zijn voor elke trainer die zijn vak serieus neemt.
Doelstelling van NOBTRA is om als branche-organisatie te groeien om zo nog meer te kunnen betekenen voor het trainersvak. Meer leden betekent meer slagkracht, meer kennis om met elkaar te delen en de belangen van de aangesloten trainers te behartigen.
 

PS
NOBTRA is volop in doorontwikkeling. Het bestuur wil je graag uitnodigen om mee te denken en te praten over onze toekomst. Op donderdag 13 augustus willen we een dag organiseren om met elkaar in gesprek te gaan. Wil je er bij zijn die dag of wil je ons inspireren met je ideeën. Mail dan naar info@nobtra.nl
Alvast superbedankt voor je betrokkenheid.