NOBTRA nieuwsbrief mei 2022

NOBTRA nieuws, mei 2022

Een wat kortere nieuwsbrief deze keer, maar wel weer met mooi nieuws. Zo is de eerste Masteropleiding gecertificeerd en hebben we weer een certificaat mogen uitreiken voor een opleiding. Verder de aankondiging voor weer een microtraining, ditmaal door Josien Sneek. Als laatste vragen we nogmaals aandacht voor onze enquête over grensoverschrijdend gedrag. We hopen op veel reacties!
 

Eerste certificering Masteropleiding!

We zijn verheugd dat we de eerste Masteropleiding hebben gecertificeerd als NOBTRA Masteropleiding. Het gaat hier om de training Didactisch Meesterschap van de School voor Training van Karin de Galan. De opleiding Didactisch meesterschap is bedoeld voor communicatietrainers met meer dan 5 jaar ervaring.
 
Een impressie uit het beoordelingsformulier van de toets commissieleden:
“Het programma van de training past uitstekend bij de eisen die vooraf gesteld worden aan de ervaring van de trainer. De vele intervisie-, supervisie- en tussentijdse feedbackmomenten maken de opleiding zeer krachtig”.
 
“Karins vakmanschap in relatie tot trainers en het trainersvak gecombineerd met de wetenschappelijk onderbouwing van de methodiek die zij met trainers deelt, maakt dat de School voor training de ervaring van afgelopen jaren gebruikt om de deelnemers en het trainersvak nog beter te ontwikkelen.”
 
Het voordeel van het volgen van een Mastertraining is dat je via een verkort traject je kunt laten certificeren als Mastertrainer. De eisen voor een Mastertrainer en de verkorte route vind je hier op de website van NOBTRA.
 
Ben je opleider en heb je een training die opleidt tot Mastertrainer? Meld je dan aan voor het laten certificeren van deze training tot NOBTRA Masteropleiding. De aanmeldprocedure vind je hier op de NOBTRA website.
(NOBTRA gecertificeerde opleidingen)
 

Is leeftijd slechts een getal? Nee!

Komt wijsheid werkelijk met de jaren? Is leeftijd echt ‘maar’ een getal? Kun jij goed omgaan met de leeftijdsdiversiteit in jouw groepen? Wil je meer weten over de tijdmachine van het leven?
 
Geef je dan op voor de micro-training van Josien Sneek op woensdag 29 juni a.s, om 19.30 uur. Josien heeft een mooie aankondiging geschreven die je hier kunt vinden en schrijf je snel in!
 

Nogmaals enquête!

In onze nieuwsbrief van april jl. hebben wij een heel stuk geschreven met als titel: (H)erken grensoverschrijdend gedrag. Je kunt het stuk hier nogmaals lezen: nieuwsbrief april
We vinden het fijn dat we op onze enquête al een aantal reacties hebben gekregen, maar we begrijpen ook dat sommigen het lastig vinden om zo’n vragenlijst in te vullen. Toch zouden we willen vragen om dat alsnog te doen, meer reacties geven immers een beter beeld. Daarom hierbij nogmaals de link naar de vragenlijst
 

Nogmaals Certificering

Het was geen straf om op 13 mei 2022 met een zomers zonnetje door de Betuwe te mogen rijden, op weg naar Studio 2V in Arnhem om Hester Macrander te ontmoeten. Op die dag ontving Hester van mij, Alma Wirodikromo, in mijn rol als 1e auditor van NOBTRA en namens Wilma Verzeijl (2e auditor) van NOBTRA, het certificaat voor haar unieke opleiding ‘De Broedplaats Trainer Persoonlijke Ontwikkeling’ waarmee deze de komende 4 jaar gecertificeerd is.

 
Een korte toelichting vanuit het toetsingsformulier:
Het betreft een nieuwe opleiding met een eigen concept vanuit verbindende communicatie met als doel om stevige trainers op te leiden die zich persoonlijk, pedagogisch en didactisch sterk hebben ontwikkeld en zich als kundig trainer kunnen neerzetten.
 
Wij zien uit naar een mooie samenwerking om elkaar en het vak te versterken.