NOBTRA nieuwsbrief november/december 2021

NOBTRA nieuws, november/december 2021


Voorwoord
November was een maand waarin voor NOBTRA veel is gebeurd. Het absolute hoogtepunt was natuurlijk de verkiezing van de Trainer van het Jaar -Mireille Ollivieira- en de Young Talent Award -Suzanne Nieuwenhuijs-
Via LinkedIn hebben jullie kunnen genieten van filmpjes en foto’s van het bescheiden feestje dat wij mochten vieren met alle finalisten.

Binnenkort gaan Mireille en Suzanne een Micro-training verzorgen voor NOBTRA, data hiervan volgen snel. Buiten dat je hier veel kennis kunt opdoen over het thema Diversiteit & Inclusie, kun je met deze training ook PE-punten verzamelen, zie hiervoor het artikel in deze nieuwsbrief.
 

Verder zijn wij volop bezig met de planning van volgend jaar. Er staat weer veel op stapel en we hopen dat al onze initiatieven ook doorgang mogen vinden. Via onze site, social media én deze nieuwsbrief houden we jullie daarvan op de hoogte.
 
 
Verzeker je via NOBTRA tegen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid! 📝
NOBTRA heeft samen met Kendall Mason een aantrekkelijke beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor haar leden samengesteld. Deze verzekering biedt de leden van NOBTRA de mogelijkheid om via een uiterst lage premie toch een complete beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten: een collectieve verzekering met individuele polis en dekking.

✅ Klinkt goed toch? Op 7 december organiseert de NOBTRA nogmaals een broadcast over deze verzekering, voor het geval je nog vragen mocht hebben. Edwin Onderstal, verzekeraar bij Kendall Mason, gaat ons bijpraten over 'Bescherming continuïteit ondernemerschap en inkomen’ en hoe deze collectieve verzekering daarin belangrijk is. 

Klik hier om je in te schrijven ➡️ https://nobtra.nl/activiteiten/nobtra-broadcasts-of-micro-trainingen
 
Wat is de premie voor het BA-arrangement bij 50 leden met deze verzekering?
 
  1. Beroepsaansprakelijkheid € 70,- als jaarpremie.
  2. Bedrijfsaansprakelijkheid € 30,- als jaarpremie.
     
Genoemde premies zijn excl. assurantiebelasting, administratie- en € 10,00 vergoeding polis-certificaat-kosten. Nogmaals: zelfstandig afgesloten BA-verzekering kost circa 275,- tot 350,- euro per jaar!
Pagina op Nobtra site:
https://nobtra.nl/over-de-nobtra/collectieve-verzekering
Link naar Nobtra gedeelte bij KM:
https://www.kendallmason.nl/nederlandse-orde-van-beroepstrainers.html
 
 
Permanente Educatie (PE) en uitkomsten Broadcast 7 oktober
Op donderdag 7 oktober 2021 vond de NOBTRA Broadcast plaats via Zoom. Het doel was het informeren over PE en hoe hiervoor punten zijn te verkrijgen. Bestuurslid Anneke Gros vertelde over de doelstelling van de permanente educatie voor beroepstrainers en hoe hieraan vorm is gegeven. Er was een demo van Leon van Belle van Certiforce hoe je PE-activiteiten kunt volgen en hoe je hiervoor PE-punten krijgt.
 
Het was een levendige informatiesessie met veel goede en kritische vragen. Hierbij een aantal zaken die we besproken hebben en vragen uit de chat. Kijk voor een uitgebreid Q&A op de website.
 
De aanwezige trainers staan positief tegenover PE. Kwaliteit wordt als een belangrijk issue gezien. Een aantal reacties: “Goed bezig hoor, complexe materie”; “Het feit dat we zijn aangesloten bij de NOBTRA is omdat we ons vak heel erg serieus nemen. Er is een intrinsieke motivatie om zelf te blijven ontwikkelen. Als ik dat niet doe of achter ga lopen dan ga ik uiteindelijk geen trainingen meer verkopen omdat mijn kwaliteit achteruit gaat. Je registratie kan niet verlengd worden als je niet vaak genoeg traint. Je moet het blijven onderhouden.”
 
Vraag: hoe komen jullie aan 160 PE punten in 4 jaar tijd?
 
Antwoord: dit is gebaseerd op het aantal punten dat je per PE-activiteit kunt krijgen. Dat is gebaseerd op dagdelen. Volg je een activiteit van 4 dagdelen, dan ontvang je al 40 punten.
 
Dit is het overzicht:  
Dit komt neer op een investering van acht dagen in vier jaar tijd.
 
Vraag: vanaf wanneer gaan de vier jaar in?
 
Antwoord: We laten de vier jaar ingaan op 1 januari 2022. Heb je NOBTRA activiteiten in het verleden gevolgd, zoals intervisie, dan krijg je hiervoor punten. Voor NOBTRA.LIVE 30 oktober 2020 en de inspiratiemiddag bij THEMA op 9 september 2021 krijg je ook PE-punten.
 
Vraag: hoe kan ik aan mijn PE punten komen op dit moment?
 
Antwoord: als je een PE-activiteit volgt (opleiding, training, workshop) bij een opleider die door NOBTRA gecertificeerd is, én deze activiteit staat in de Agenda van de Portal, dan upload je het bewijs van deelname, certificaat of diploma in de Portal.
 
Volg je een NOBTRA micro-trainingen en/of NOBTRA evenement en/of intervisiebijeenkomsten dan ontvang je hiervoor achteraf PE-punten. Je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.
 
Meer vragen en antwoorden vind je op de website van de NOBTRA: PE Punten. Deze zullen we in de loop van de tijd uitbreiden.
 
 
Certificering trainer NOBTRA
Aan de certificering voor Trainer NOBTRA® zijn kosten verbonden: €50 als je een erkende opleiding hebt en € 100 als je zelf je portfolio samenstelt. Tot nu toe hebben we deze kosten niet in rekening gebracht, maar vanaf 1 januari a.s. gaat dat wel gebeuren.
 
Echter, als je nog dit jaar start met de certificering, kun je dat nog gratis doen. Dus, wil je graag certificeren of ken je iemand die graag Trainer NOBTRA® wil worden, meld je dan aan vóór 15 december:  Kwaliteitseisen Trainer NOBTRA

Tot slot: Certiforce zoekt trainers


zie hier de advertentie!