NOBTRA Nieuwsbrief Oktober 2020

NOBTRA nieuws, oktober 2020

NOBTRA.LIVE:
Op 30 oktober vindt het grootste ONLIVE congres voor trainend Nederland NOBTRA.LIVE  plaats in samenwerking met Dutch Training Professionals ( DTP ). We hebben de samenwerking gezocht met Bas van Riet en Ron Hubbers, eigenaren van DTP om samen meer trainings professionals te bereiken deze dag.
 
30 oktober kan jij LIVE meekijken met gave en inspirerende trainingen. De hele dag zijn er vanuit een studio in Ermelo bekende sprekers, interessante tafelgesprekken, video's en heel veel content. De hele dag wordt er vanuit een live stream via Facebook en YouTube uitgezonden.
Als klap op de vuurpijl wordt ook de trainer van het jaar bekend gemaakt! De presentatie vanuit de live studio is in handen van twee trainingskanjers: Harro Willemsen en Jeff Dadema.
Live ontmoeten:
Het is zelfs mogelijk om na een inspirerende ochtend, in de middag ervaringen uit te wisselen met mede trainers. Live ontmoeten is mogelijk! Vanaf 15.00 uur ben je welkom op een van onze 3 locaties: Amsterdam, Leusden en Eindhoven. Na aanmelding voor het congres  kan je via info@nobtra.nl reserveren voor deze netwerkmiddag. De plekken zijn door COVID beperkt, dus schrijf je snel in!

Onze line-up voor 30 oktober
Jitske Kramer - Harro Willemsen - Janita Moes - Bert van Dijk - Bas van Riet - Karima Matser - Arie Speksnijder - Emiel Meijer - Karin de Galan - Silvia Blankestijn - Carlo Strijk - Erik Sauer - Ron Hubbers

Aanmelden:
Zien we jou op 30 oktober? Dan kan je hier aanmelden
NOBTRA leden (€25) en niet-leden (€50) zijn van harte welkom!

Winactie:
Ook geven we iedere week voor NOBTRA Live, het grootste Onlive congres voor trainend Nederland,  2 tickets weg via  Linkedin . Je kan hier jezelf nomineren en ook iemand anders. Laat je comment achter en maak ook kans op een gratis ticket voor 30 oktober.
 

INTERVISIE

Even voorstellen
Mijn naam is Susanne Mentink-Langenakker, ik ben trainer NOBTRA en werkzaam als zelfstandig teamontwikkelaar en trainer. Ik neem het stokje over van Albert Duijn als intervisie coördinator voor de NOBTRA. Vanuit mijn onderwijsachtergrond, waar ik ooit als broekie voor het eerst mensen iets mocht leren, neem ik intervisie-ervaring mee.   
Ik vind het belangrijk om te zorgen dat de intervisie -voor en door trainers- een ‘NOBRTRAsausje’ krijgt. En dit kan alleen maar als jij als lid aangeeft wat jij er persoonlijk uit wilt halen.

Waarom intervisie?
Hoe gaaf is het om van elkaars professionaliteit te mogen proeven. Van elkaar te leren, samen na te denken over oplossingen en elkaar te inspireren voor dit mooie vak en/of het ondernemerschap.
Jij bent niet voor niets lid geworden van dé branchevereniging van trainers. Hier vind je je netwerk en je collega’s. Let’s meet, leer elkaar kennen en laten we praten over waar we tegenaan lopen in de praktijk.

In het kort: Hoe werkt intervisie?
Met een groep NOBTRA collega’s ga je aan de slag met een ingebracht vraagstuk en/of met een probleemstelling. Hier wordt een intervisie-methode voor gebruikt en het geheel wordt begeleid door een intervisie-begeleider om procesmatig te werken naar het resultaat, zodat jij met een oplossing, andere visies, nieuwe inzichten en veel inspiratie naar huis gaat!

Binnenkort vertel ik je hier meer over. Sta je nu al te trappelen om mee te doen?
Je mag me altijd een bericht sturen: susanne@smlcoaching.nl

Ik ga voor jou aan de slag om intervisie onderdeel te maken van jouw professionele groei als trainer. Of ben jij al uitgegroeid?
 
 
UPDATE PROTOCOL VEILIG TRAINEN
Training geven blijft officieel mogelijk binnen de nieuwe maatregelen!
De Rijksoverheid heeft nieuwe maatregelen afgekondigd in het kader van Covid-19.
Binnen de uitzonderingen op een nieuw maximum voor ruimte binnen (max 30) en activiteiten buiten (max 40) zijn naast onderwijsinstellingen ook trainingsinstellingen opgenomen. We zijn dus dankzij onze inspanningen rondom het protocol nu direct apart vermeld als uitzondering, we zijn hier trots op!

Trainingen hoeven dus niet gecanceld of verschoven te worden en kunnen, mits volgens het Protocol Veilig Trainen, gewoon doorgang vinden! Hierbij de link naar pagina van de overheid
Check zelf of je locatie aan de RIVM voorwaarden voldoet.

Aanvulling op het “protocol veilig trainen”
Onze aanbeveling is dat deelnemers en trainer(s) worden verzocht zich te melden als zij binnen 14 dagen na het volgen van de training positief op corona worden getest.

7.0 Melding na afloop

• Deelnemers worden dringend verzocht om in het algemeen belang van de volksgezondheid aan de trainer te melden indien hij / zij binnen 14 dagen na afloop van de training positief wordt getest op corona.
  De trainer zal dan alle overige deelnemers van de training, de accommodatieverschaffer en de eventuele klant (opdrachtgever) anoniem van en dergelijke melding op de hoogte stellen.
• De trainer informeert  alle deelnemers van de training, de accommodatieverschaffer en de eventuele klant (opdrachtgever)  indien hij / zij zelf binnen 14 dagen na afloop van de training positief wordt getest op corona.

We roepen wel op het “protocol veilig trainen” zeer zorgvuldig te volgen.
Iedereen is erbij gebaat dat Trainingen op locatie door kunnen gaan.
Download het aangepaste
protocol veilig trainen
 

De NOBTRA voor alle bevlogen trainers
In augustus heeft het NOBTRA bestuur nagedacht met een aantal betrokkenen uit het veld over de toekomst van de NOBTRA en het trainersvak. Het fundamentele en principiële besluit is genomen om de certificatie eis ‘HBO werk- en denkniveau’ los te laten. De NOBTRA is er voor álle professionele trainers. De oude situatie voelde zelfs enigszins als discriminerend, zo bleek. Terecht merkte Bas van Riet, van Dutch Training Professionals op dat er veel uitstekende trainers zijn vol levenswijsheid, betrokken en begripvol, maar zonder HBO of WO achtergrond. Trainers waarbij mensen welkom zijn die niet altijd binnen de lijntjes kleuren. Alle bevlogen seniorwerkers die in bedrijven trainingen geven op het gebied van teamwork, veiligheid, ambachtelijke vaardigheden, het oude verhaal van leerling, gezel, meester, al deze trainers zijn nu ook welkom.
Het zijn uitstekende trainingswegen, die dus ook bij de NOBTRA horen. Het gaat om hoogwaardige trainerskills: een veilige setting creëren waarin mensen kunnen oefenen en kunnen groeien. Ervaren dat iets werkt doordat je het hebt gedaan. Trainen dus. Voetballen leer je niet op de universiteit, om het heel simpel te stellen en je leert het ook niet uit een boek.

Deze verbreding van de NOBTRA groep is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van de NOBTRA en voor het trainersvak.

De concrete uitwerking voor bv de certificering volgt dit najaar,  want er is onvoldoende menskracht om alles in 1x op te pakken.