Nieuwsbrief Juni 2020

Hoopvolle ontwikkelingen
 
Intensief en samenbindend, zo laat zich de periode die achter ons ligt beschrijven. Het nieuws werd vanzelfsprekend gedomineerd door een virus die voor een wereldwijde pas op de plaats zorgde. En wat is het dan goed om als trainers er voor elkaar te kunnen zijn. Dat hebben we intensief ervaren in de afgelopen maanden.
 
Protocol veilig trainen
In de eerste plaats was er de uitdaging om een protocol te maken om in de 1,5 meter economie weer te kunnen trainen. Het protocol 'Veilig Trainen' is te vinden op onze website en wordt regelmatig geüpdate.
 
Met het protocol wil NOBTRA als branchevereniging vanuit de solidariteitsgedachte alle trainers, zowel leden als niet-leden, ondersteunen in het verantwoord weer opstarten van hun activiteiten. We hebben talloze positieve reacties van trainers en andere stakeholders op het protocol mogen ontvangen.
Het protocol ‘veilig trainen’ heeft NOBTRA in samenwerking met Jeff Dadema van de Taskforce een handige en werkbare tool ter beschikking gesteld aan alle trainers van Nederland. Het protocol is ook in een infographic vormgegeven zodat deelnemers aan een training op een eenvoudige en heldere wijze geïnformeerd kunnen worden over de regels die gelden tijdens een training. Op dit moment zijn we in contact met het ministerie van economische zaken en VNO/NCW om het protocol door hen te laten verifiëren. Het ministerie heeft ondertussen positief gereageerd en heeft nog een aantal zaken onder onze aandacht gebracht. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen via deze nieuwsbrief, onze site en social media kanalen.


Certificering en Permanente Educatie
 
Wil jij je als trainer gaan onderscheiden en een kwaliteitslabel ontvangen?
Kies dan voor:            Wil jij je als opleidingsinstelling onderscheiden en je opleiding verbinden aan het kwaliteitslabel van de NOBTRA?
Kies dan voor:      Wil jij je als trainer blijven ontwikkelen (deskundigheidsbevordering) en op deze manier naar een hoger level toewerken? Kies dan voor:  Deskundigheidsbevordering d.m.v. PE punten (permanente educatie)
 
Wil je als opleidingsinstelling meewerken aan de deskundigheidsbevordering van onze trainers? Maak dan gebruik van ons proces op accreditatie.
Door certificering en permanente educatie zorgen we er met elkaar voor dat we niet op de automatische piloot trainingen gaan geven maar dat we bewust- bekwaam blijven. Openstaan voor zelfontwikkeling, kwaliteitsmanagement, vernieuwing en professionalisering.
Afgelopen weken hebben we weer een aantal trainers mogen certificeren en in het digitale portal mogen toevoegen. Geweldige ontwikkelingen!
Op deze manier zorgen we met elkaar dat de erkenning en herkenning van trainers naar een next level getild gaat worden en daardoor nog professioneler wordt.


 

Bestuurswisseling - afscheid van Roeland Schweitzer
 

Het is Roeland Schweitzer gegund om afscheid te nemen van zijn bestuursfunctie voor de NOBTRA maar we gaan hem missen. Zijn passie voor het trainersvak, zijn tomeloze inzet en zijn waardevolle inbreng vanuit  zijn ervaring en wijsheid zullen we dankbaar blijven herinneren. We wensen hem alle goeds en nog vele jaren in goede gezondheid. Een citaat van Roeland geven we nog graag aan jullie door:
‘Toen ik begon als zelfstandig trainer zocht ik garanties voor mijn deelnemers, garanties over de kwaliteit en de integriteit van mijn trainingen. Die vond ik voor een belangrijk deel bij de NOBTRA. Ik ben blij dat ik kan melden dat mijn trainingen voldoen aan de ethische gedragscode van de NOBTRA. Ik sloot me meteen aan en bleek vervolgens een van de eersten. Ik zocht ook collega’s en verdieping.’
Tot zover Roeland, Zeger Koops gaat het stokje van hem overnemen. Daarover in de volgende editie van Nobtra Nieuws meer.
 

Activiteitenagenda
 
In de activiteitenagenda staan twee activiteiten gepland: De workshopdag op 4 september en het congres op 30 oktober.
Op 4 september staan onder andere workshops van Carolien Roodzant, Susanne Mentink en Erik Sauer gepland. De workshops gaan over teamontwikkeling, effectieve communicatie en persoonlijke ontwikkeling.
Hoe we deze dagen gaan organiseren is nog onzeker maar we gaan er in ieder geval vanuit dat we er met elkaar iets moois van gaan maken.
 
Ondertussen blijken de webinars heel succesvol. Deze worden gegeven door aangesloten NOBTRA trainers en/of de NOBTRA zelf over relevante onderwerpen. Een mooie kans voor trainers, opdrachtgevers en geïnteresseerden om kennis te maken met uitstekende trainers.
Het eerstvolgende webinar staat gepland op dinsdag 11 juni van 19:30 tot 20:30 uur. Onderwerp is Protocol Veilig Trainen. Meld je aan via onze website.

Trainer van het jaar (2020/2021)
 
Een Trainer van het Jaar is een uitstekende trainer, die staat voor het trainersvak, een constante hoge kwaliteit levert en een ware ambassadeur voor de branche is.
Trainer van het Jaar is de prijs voor een trainer die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste is van Nederland. Deze prijs werd in 2011 ingesteld door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers.
Draag ook een trainer van het jaar voor! Klik hier voor alle informatie hierover en het aanmeldformulier.

De huidige trainer van het jaar is: Laura van den Ouden   Penningmeester gezocht
 
Omdat de huidige penningmeester Petra Aartsen haar taak binnenkort neerlegt, is het bestuur op zoek naar een accurate en enthousiaste vervanger voor haar.
Draag je het trainersvak een warm hart toe en wil je met een enthousiast bestuur verder bouwen aan de brancheorganisatie NOBTRA?
Neem dan contact op met de voorzitter Karima Matser: karima@nobtra.nl
 

Doe mee!
 
Is trainen je vak en ben je nog geen lid van NOBTRA? Meld je aan via info@nobtra.nl  en ervaar de kracht van samen, in een branche-organisatie die er wil zijn voor elke trainer die zijn vak serieus neemt.
Doelstelling van NOBTRA is om als branche-organisatie te groeien om zo nog meer te kunnen betekenen voor het trainersvak. Meer leden betekent meer slagkracht en meer kennis om met elkaar te delen.