Tips en trucs voor online trainen

Onze pagina voor tips en trucs bij online trainen!

Fenne van den Bos (Trainer bij de Gelukzusters) en Mieke Tummers (oprichter van de Trainersapotheek en oud-NOBTRA bestuurslid) zagen de eerste weken van de coronacrisis veel tools en tips voorbij komen voor trainers. De ene trainer prees dit, de andere had goede ervaringen met dat. Fenne: ‘Die eerste weken dat alle trainingen werden afgezegd zag je meteen  collega’s enthousiast tips delen over hoe ze toch best aardig hun training online hadden gegeven, maar hoe moet je nu zelf online beginnen en waarmee?’. Fenne en Mieke wilden hier graag voor de NOBTRA overzicht in scheppen: ‘zodat onze collega-trainers zicht krijgen op wat er mogelijk is in ons vakgebied’. Of dat mocht? Daar zei de NOBTRA natuurlijk JA op!

Het idee is dat deze pagina een plek is om onderling kennis te delen: voor en door NOBTRA aangeslotenen. Fenne en Mieke trappen vast af! Mieke en Fenne bieden ook de mogelijkheid om jouw online training te laten toetsen bij hen. Meer informatie vind je onderaan de pagina.


 

Even voorstellen: wie zijn Fenne en Mieke?

                                               
Ik ben Fenne van den Bos: (internationaal) trainer en oprichter van de Gelukzusters.

Als trainer vind ik het belangrijk om mensen vanaf het eerste moment aan te laten haken aan de training, gemotiveerd te hebben. Ik hou ervan als mensen echt in hun eigen werk aan de slag kunnen met nieuwe vaardigheden en dat ze na een lange dag ook met nieuwe energie naar huis gaan. Daarom zorg ik er in mijn trajecten, vanaf de uitnodiging, tot en met het zelf in de praktijk brengen, voor dat leren en oefenen leuk is. Bij Gelukzusters doen we dit op het gebied van ‘lekker werken’ en dan vooral in de zorgsector.
 
Ik ben Mieke Tummers: Trainer bij 2enable en oprichter van Trainersapotheek.

De afgelopen 12 jaar maakte ik als freelance trainer al honderden maatwerk trainingen en trajecten met en voor mijn klanten. Twee keer hetzelfde programma zit niet in mijn systeem, afhankelijk van de vraag en de doelgroep maak ik steeds een zo passend mogelijk programma. Vanuit die ervaring en passie voor trainingsontwerpen heb ik De Trainersapotheek opgericht. Vanuit de trainersapotheek maak ik met jou vanuit je eigen idee of klantvraag in 4 uur een logische en leuke training. Die voor jou leuk is om te geven en voor je deelnemers om te volgen!

Vier interviews met trainers die online trainen

In de eerste weken van de Lock Down werden al onze trainingen afgezegd. Ook bij o.a. de Trainer van het Jaar Laura van den Ouden werd het even stil. Het ongeloof was groot. Maar een aantal trainers maakte al snel de stap naar online! In de eerste weken deelden Laura van den Ouden, Sergio van der Pluijm, Karin de Galan en Arie Speksnijder al snel hun tips, tools en bloopers met ons. Fenne van den Bos en Mieke Tummers besloten ze persoonlijk te interviewen zodat ook de NOBTRA aangesloten trainers kunnen meegenieten en leren wat het antwoord van deze 4 toptrainers is op vragen als:
  • Hoe was voor jou de omschakeling naar online?
  • Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen van online trainen?
  • Welke tips over werkvormen en het maken van een goed design heb je voor ons?
Arie Speksnijder heeft vrij snel de omslag gemaakt naar online trainen. In dit artikel vertelt hij hoe hij dat gedaan heeft, wat zijn bevindingen zijn én geeft hij 4 tips om de omslag te maken van live naar online. Klik hier om het artikel te downloaden.

Dit is het artikel waar Arie in het interview naar verwijst, waarin nog in detail verteld wordt over welke werkvormen goed werken.
   
Laura van den Ouden neemt je mee langs haar zoektocht naar online trainen. Ze deelt daarbij haar 3 beste tips én ze vertelt haar grootste blunder. Leer van Laura haar tips en fouten! Download het artikel hier.

 
    
Sergio is door Mieke Tummers geïnterviewd en neemt ons mee in zijn ervaring met online trainen. Bekijk hieronder het interview of ga naar youtube.Sergio gaat dieper in op zijn ervaringen met online trainen in een artikel. Klik hier om dit artikel te lezen.
   Als je meer wilt horen over de ideeën van Karin, klik dan hier.
 

Download en kijk hier onze tips & trucs!

Heb jij behoefte aan tips en trucs voor online trainen? Klik dan snel op onderstaande links!


Kijk onze video voor do's en don'ts van online trainen

Setting the Scene
Bekijk hier onze eerste video over Setting the scene bij online trainen. Eerlijk is eerlijk, online trainen is wel even andere koek. Bij de start van een face to face training werk je op veel manieren aan Verbinding Vertrouwen en Verlangen. In dit filmpje krijg je 6 praktische tips om dit ook online goed te kunnen doen…zodat je deelnemers al voor de training echt aanhaken, en aangehaakt blijven!
 
Jouw programma omzetten naar online
Wil je je bestaande programma geschikt maken voor een online training? In deze video+presentatie vertelt Mieke kort:
  • Wat mogelijk is
  • Wat wenselijk is en
  • Wat haalbaar is
Ook bieden Fenne en Mieke je de mogelijkheid je eigen voor online gemaakte trainersonderdeel te toetsen op en te oefenen met hen. Zij denken mee over vormen en verbeteringen en je kunt even in een echte maar toch veilige setting je bedachte onderdeel testen! Meer informatie vind je hieronder.

Check bij ons je online trainingsonderdeel!

Fenne en Mieke bieden jullie de mogelijkheid je eigen voor online gemaakte trainersonderdeel te toetsen op en te oefenen met hen. Zij denken dan mee over vormen en verbeteringen en je kunt even in een echte maar toch veilige setting je bedachte onderdeel testen. De data voor deze live online sessies volgen nog. Fenne en Mieke nodigen NOBTRA aangeslotenen uit om hun eigen trainingsonderdeel in te brengen:

Bovenstaande punten worden live gedeeld waarbij jullie kunnen oefenen aan de hand van de tips uit de interviews. Dit is mogelijk in Teams of Zoom. Het aantal deelnemers voor deze online sessies zijn: max 8 personen.