Webinars 2020/2021

De NOBTRA organiseert regelmatig webinars. Deze webinars worden gegeven door aangesloten NOBTRA trainers en/of de NOBTRA zelf over relevante onderwerpen. Dit is een unieke kans voor trainers, opdrachtgevers en geïnteresseerden om contact te leggen met uitstekende trainers in Nederland!

Arie Speksnijder

Arie Speksnijder heeft voor de NOBTRA een webinar gegeven. Arie is een van de genomineerden als kandidaat Trainer van het Jaar. In zijn workshop gaat Arie in op de Online Trainingsachtbaan.

De Online Trainingsachtbaan
Als je vraagt wat een training is, krijg je allerlei antwoorden. Al die antwoorden bevatten één of meer aspecten van het trainersvak. Maar wat is nu eigenlijk de kern van dat prachtige vak? Die vraag hield mij de afgelopen jaren bezig en uiteindelijk ben ik uitgekomen op een eenvoudige definitie van slechts drie woorden. Met die kern als fundament heb ik vervolgens een model ontworpen voor het ontwerpen en uitvoeren van trainingen: De Trainingsachtbaan. In deze workshop maak je kennis met de Trainingsachtbaan en ervaar je hoe je dit model ook in online trainingen kunt gebruiken.

De webinar van Arie is hier terug te kijken.
 

Karin de Galan

Karin de Galan, ook genomineerde voor Trainer van het Jaar, heeft het volgende webinar verzorgd. Karin neemt jullie mee in geleerde lessen uit de leerpsychologie.
 
Lessen uit de leerpsychologie
Ben je ook benieuwd wat nu daadwerkelijk het meest effectief is om te doen als trainer? De afgelopen jaren heb ik samen met Peter Baggen een behoorlijke hoeveelheid wetenschappelijke literatuur doorgespit. Dit webinar deel ik de belangrijkste resultaten met je. Verrassende onderzoeksresultaten, een helder kader vanuit de leerpsychologie en natuurlijk vertaal ik de inzichten naar praktische tips zoals je van me gewend bent. Hierna kijk je met een fris kritisch oog naar je eigen trainingen. Je weet wat je kunt doen om ze nog beter te maken.
 
De webinar van Karin is hier terug te kijken.

Carlo Strijk

Carlo Strijk geeft een workshop over de 'Spirituele schrijf van 5'. Carlo is ook een van de genomineerde voor Trainer van het Jaar.

De Spirituele Schijf van 5
Het zijn verwarrende tijden en velen van ons reflecteren op waar je staat op dit moment in je leven.
Steeds meer mensen nemen hun carrière, relaties en eigenlijk hun hele leven scherp onder de loep.
Wat is de uitkomst van deze gedachten? Wat doe je met die uitkomst? Wat is je volgende stap? Wat wil je eigenlijk nog wel? Wat wil je eigenlijk niet meer in je leven? Hoe maak je deze overwegingen concreet en vooral ook werkbaar in je loopbaan en verdere leven?
In deze Web-Workshop help ik je antwoord te geven op deze en andere vragen. We gaan aan de hand van het instrument -De spirituele schijf van 5- langs vijf management en levensthema’s. Via je verleden, heden en op naar de positieve toekomst!“Thuiswerk”: denk vast na over bovenstaande vragen als je dit nog niet gedaan hebt.

De webinar van Carlo is hier terug te kijken.

Jeff Dadema: Online Givability

Jeff Dadema van Letsgoactive training groep (en bekend van het Protocol Veilig Trainen en de presentatie van NOBTRA.live) gaat een inspirerende online workshop geven over ‘Givability voor trainers’!
 
Givability is de naam van het 3 daagse trainingsprogramma van Letsgoactive. Het is een manier van denken en werken, gebaseerd op de kracht van geven.
 
Het programma heeft 3 focusgebieden namelijk; een onderscheidend goede en gastvrije klantbeleving realiseren, leiderschap ontwikkelen bij de deelnemers, én het werkplezier te vergroten.
In de workshop ga jij kennismaken met de Givability manier van werken en aan de slag met hoe jij Givability en gastvrijheid kunt inzetten om jouw trainingen nog meer impact te geven.
 
Na de korte workshop heb je een goed beeld van wat Givability inhoudt en heb je al een of meer aandachtspunten voor jezelf om direct toe te passen in jouw trainingen. Je ontvangt als deelnemer na afloop ook het Givability e-Book!

Ellen Post en Nelline van der Plaat: 'Op reis in jezelf'!

Ben jij dit jaar weinig op vakantie geweest? Maar voel je wel de behoefte om even weg te gaan? Ga dan op 'reis in jezelf'!
 
In een uur nemen Ellen en Nelline je mee op reis. Je bent even vrij van alle beslommeringen en spanningen die deze tijd met zich meebrengt en ze prikkelen je creativiteit!
Door tijd en aandacht te geven aan je innerlijke zelf, kom je tot rust en krijg je weer energie. Laat je verrassen en inspireren. En je houdt er ook nog een mooi souvenir aan over.
 
Wat heb je nodig?
Om zoveel mogelijk te kunnen genieten tijdens de reis, willen we je vragen om voor een zo rustig mogelijke ruimte te zorgen waar je ook lekker je ogen kunt sluiten.
Voor de souvenir heb je een vel papier nodig en iets om mee te tekenen. Zoals een pen, (kleur) potloden of stiften.
 
Boek deze mini vakantie en ga op reis!

Harro Willemsen: Stop met koude acquisitie

Hoe kom je aan nieuwe klanten, zeker in tijden van economische crisis? Dit is dan ook de grootste uitdaging van iedere trainer of trainingsbureau. Traditionele methoden zoals koude acquisitie leveren te weinig rendement op en worden als negatief ervaren.
 
Het is dus tijd voor een nieuwe, positieve en effectieve acquisitieaanpak: de Par5 methode. Speciaal ontwikkeld voor iedereen die op een professionele en persoonlijke manier afspraken wil maken met potentiële klanten. Zonder opdringerig te zijn en geheel AVG-proof. Met een conversie die vijf tot tien keer hoger ligt dan bij traditionele acquisitiemethoden.
 
In dit webinar geeft Harro Willemsen de beste aanpak en meest praktische tips om ook tijdens een crisis succesvol nieuwe business te generen. Een aanpak die ook voor trainers met weinig commerciële affiniteit geschikt is.

Harro Willemsen werkt de afgelopen twintig jaar als salestrainer voor meer dan 250 organisaties in Europa. Als echte vernieuwer van het salesvak heeft hij duizenden professionals opgeleid en gecoacht. Hij is directeur van 3to1 en auteur van de bestseller de Par5 methode, heeft meer dan honderd artikelen gepubliceerd en heeft een eigen YouTube kanaal met video’s over sales.

Erik Sauer: Deugt jouw morele intuïtie?

20 november geeft Erik Sauer een workshop over "Deugt jouw morele intuitie?". Aan de hand van een interessante casus neemt hij ons mee in zijn verhaal.
 
De casus van Erik is namelijk als volgt: We zijn op een militair kamp in Afghanistan. Een lokale bewoner staat met zijn baby aan de poort. Het kind is gebeten door een slang en in het kamp zijn ampullen met tegengif. Hier zijn er bijzonder weinig van en ze zijn specifiek bedoelt voor de militairen die daar op missie zijn. De militair verpleegkundige moet een keuze maken. Helpt ze de vader met baby, mogelijk ten koste van haar collega’s of stuurt ze de vader weg, naar het lokale ziekenhuis, in de wetenschap dat de baby dat waarschijnlijk niet overleeft? Wat zou u doen?
 
Deze casus sleept ons direct mee in een draaikolk van keuzes. Ons morele kompas draait overuren 🧭.
 
Als militair van de Koninklijke Marine is Erik getraind in morele competentie. Maar ook buiten Defensie treden morele dilemma’s veelvuldig op.... Kortom, zijn workshop wil je niet missen!

Kijk de webinar van Erik hier terug.

 

Susanne Mentink: Heb jij de juiste innovatie mindset?

 
Op 27 november geeft Susanne Mentink een workshop over 'de innovatie mindset'. Susanne neemt ons dan mee met de vraag: In een tijd waarin alles anders is, hoe hou je vol en hoe blijf je in beweging? En hoe maak je vooruitgang zichtbaar?
 
Laten we er niet omheen draaien: voor ons trainers was, maar ook is, deze tijd van COVID19 een tijd van verandering. In een tijd waarin alles anders is, speelt de vraag: hoe hou je vol en hoe blijf je in beweging? En hoe maak je vooruitgang zichtbaar?
 
Innoveren is HOT.
 
Innovatie is toch iets voor Tech bedrijven? Wat kan ik daar als trainer mee?
Ik heb niets met ‘robots’, of technische vernieuwing. Dit zijn veelgehoorde uitspraken gerelateerd aan de term ‘Innovatie’.
Innoveren is HOT, maar wat kan het voor jou betekenen? In deze workshop ga je aan de slag om jouw innovatieve mindset te creëren. Een mindset die ervoor zorgt dat jij aan het innoveren slaat.
 
Deze workshop is voor iedereen die:
Susanne Mentink-Langenakker is expert op het gebied van persoonlijk leiderschap & teamontwikkeling en neemt je in deze workshop mee in de wendbaarheid die deze tijd van ons vraagt. Met haar persoonlijke verhaal en bruikbare inzichten word jij geïnspireerd om in beweging te komen.

Kijk de webinar van Susanne hier terug. Het wachtwoord is: LUH!A^78