NOBTRA nieuwsbrief januari 2024

NOBTRA nieuws, januari 2024

Zo vieren we gezellige feestdagen, hebben we even vakantie en zo zijn we weer lekker aan het werk en aan het eind van de maand januari. Time does fly!
 
NOBTRA kijkt wel terug op een fantastische maand met als hoogtepunt ons Nieuwjaars-Nobtra café met 6 supergave workshops van de genomineerden voor de Young Talent Award én Trainer van het Jaar. Klap op de vuurpijl was natuurlijk de uitreiking aan Danique en Sergio, daarover later in deze nieuwsbrief meer.
 
Intussen zijn we weer fijn aan de slag. Binnenkort de eerste microtraining van dit jaar door Paula Brummelkamp en -zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen- hebben we alweer wat leuke events voor de boeg.
 
Het is ook tijd om aandacht te vragen voor de NOBTRA bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). In deze tijd van klachten en zelfs aangeklaagd worden, is dat voor een supermooie prijs geen overbodige weelde. Lees hier verder.

De laatste maanden werd onze intervisie coördinator, Erik Sauer, regelmatig gevraagd of er nog nieuwe groepen komen. Ook daarover kun je hier meer lezen.
 
Het fenomeen PE-punten gaat ook steeds meer indalen bij onze leden. Weet je er nog niet alles van? Dan kun je vandaag tot uiterlijk 17 uur nog inschrijven voor de speciale NOBTRA-broadcast op 31 januari van 19.30 – 21.00 uur. Deze wordt gepresenteerd door onze PE-specialist: Anneke Gros.
 
Als laatste onderwerp nogmaals onze oproep aan jullie en vervolgens de agenda, zodat je alvast wat data kunt blokken.
 

NOBTRA Nieuwsjaars-café

Wat hádden we het fijn met elkaar in De Observant in Amersfoort. Onder het genot van koffie, thee, lekkers en gelardeerd met een heerlijke lunch genoten we van een echte action-packed event. Onze dagvoorzitter, Margreeth van der Vlis – van Bennekom, had al aangekondigd dat we een heel druk programma zouden hebben, waarin het essentieel was dat we gezamenlijk snel zouden schakelen en dat is zeker gelukt!
 
Het was leuk om te beginnen met een tafelgesprek tussen de genomineerden voor de Young Talent Award en Harro Willemsen. Zoals we dat gewend zijn van Harro, stelde hij rake vragen en kreeg iedereen zo een goede indruk van de kandidaten. Het tafelgesprek zal binnenkort beschikbaar zijn als podcast op je favoriete kanaal.
 
Daarna gingen we door met workshops van Anne van Weeghel, Saskia Fokkema en Danique Thuis, waarna het tijd werd voor de lunch.
 
De spanning begon toen al flink op te lopen, maar eerst hadden we weer een tafelgesprek, ditmaal met de nominees voor de Trainer van het Jaar. Voordat we echt naar de uitreiking konden gaan, was het podium eerst nog voor Nina Arbutina, Frederika van der Meer en Sergio van der Pluijm.
 
Hoe de grande finale verliep, heeft iedereen al ruimschoots kunnen lezen op LinkedIn. Net als bij de stemming voor de kandidaten, ontplofte LinkedIn weer doordat jullie massaal hebben geliket en gedeeld, TOP!
 
Bijzonder leuk aan de finale was ook, dat alle genomineerden natuurlijk graag wilden winnen, maar dat ze ook de eerste prijs zo ontzettend aan elkaar gunden. We gaan niet alleen met de winnaars, maar met deze zes mensen aan de slag met workshops, microtrainingen en NOBTRA cafés, dus check de socials en nieuwsbrieven voor nader nieuws!

Kies je woorden, raak je deelnemers – liefdesbrieven aan je klant

microtraining met Paula Brummelkamp
Ze zijn het eerste en belangrijkste instrument van een trainer: woorden. We praten wat af tegen onze deelnemers, live of op digitaal papier 😁 Vaak begint dat al lang voordat ze werkelijk een training bij ons boeken, het gaat door tijdens de training, tot nog jaren daarna soms, als ze op onze mailinglijst terechtgekomen zijn. Maar zo zorgvuldig als we onze overige tools inzetten, zo achteloos gaan we vaak om met onze woorden. 

Deze microtraining geeft jouw woorden de aandacht die ze verdienen!

Hoe kies je je woorden zó dat ze optimaal impact hebben en je deelnemers in het hart raken? Welke woorden kun je beter helemaal niet in de mond nemen? En op welke momenten is zwijgen het meest sprekend?

In deze praktische workshop leer je op je woorden letten, om ze vervolgens met nog meer kracht én plezier in te zetten in je trainingen. Vanaf vanavond schrijf je liefdesbrieven aan je klant ;)

Paula Brummelkamp is succesvol schrijfcoach en -trainer. Ze heeft al honderden trainers en coaches geleerd om hun woorden in te zetten voor hun bedrijf en er optimaal resultaat mee te halen.

13 februari 2024, 19.30 – 21.00 uur: Schrijf je nu in!
 

BAV

Graag brengen wij nogmaals onze collectieve beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering onder de aandacht, zoals die is afgesloten via Kendall Mason.
 
Deze verzekering biedt de leden van NOBTRA de mogelijkheid om via een lage premie toch een complete beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een collectieve verzekering met individuele polis en dekking en dat voor slechts € 100 per jaar. Natuurlijk komt daar nog wel bij de assurantiebelasting van 21% bij zoals gebruikelijk, maar dan nog blijft het een goede koop.
 
Wij hebben gemerkt dat het aantal meldingen van klachten tegen of over trainers opgelopen is. Er komen bijvoorbeeld meer meldingen binnen over grensoverschrijdend gedrag. Soms gebeurt dat gedrag helaas onbewust, maar het kan (en helaas gebeurt dat steeds vaker) wel leiden tot een aansprakelijkheidstelling en dat kost vaak geld.
 
Het kan er ook mee te maken hebben dat een klant of een opdrachtgever niet tevreden is, in de pen klimt en je aansprakelijk stelt voor de -naar de klant of opdrachtgever- niet naar wens geleverde kwaliteit. Als je dus nog niet verzekerd bent (of misschien wel maar tegen hogere kosten), neem ‘onze’ verzekering dan eens in overweging.
 
Als je besluit gebruik te willen maken van dit aanbod, dan is nu een goed moment om je aan te melden omdat de verzekering van voor het gehele jaar 2024 gebruikt kan worden. Bovendien, ´better safe than sorry´ toch?
 
Via onderstaande link kun je kun je nog wat meer informatie vinden en je op een makkelijke manier aanmelden: Collectieve verzekering

WE HEBBEN PLAATS VOOR NIEUWE DEELNEMERS INTERVISIE!

Intervisie is hot!
 
De intervisiegroepen van de NOBTRA zijn goed bezet, wat reden is om groepen toe te voegen. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar dat gaat niet op stel en sprong, zodat we nieuwe deelnemers soms even in de wachtkamer moeten zetten.
 
Ook onze online-intervisiegroep die een half jaar geleden is gestart, is inmiddels helemaal vol. We hebben bij NOBTRA al een paar verzoeken gehad om een nieuwe onlinegroep op te richten. Goed nieuws! Dat willen we graag faciliteren. We hebben ook al iemand gevonden die de activiteiten van deze groep wil coördineren.
 
Vind je het een fijn idee om vanuit je eigen omgeving, online intervisie te houden? Of is reizen voor intervisie lastig in je drukke werk-privé balans? Dan is dit de oplossing om toch deel te kunnen nemen.
 
Wil je je aansluiten bij deze nieuwe online-intervisiegroep? Geef je dan gauw op via  intervisie@nobtra.nl
 
Toch liever live intervisie? De pas opgerichte groep in regio Rotterdam is nog op zoek naar een aantal deelnemers voor fysieke intervisie sessies. Ook hiervoor kun je je aanmelden bij intervisie@nobtra.nl

Broadcast over Permanente Educatie (PE) op 31 januari

Heb je nog vragen over PE en hoe je PE-punten kunt verzamelen? Op woensdagavond 31 januari van 19:00 tot uiterlijk 20:30 uur kan je de online broadcast bijwonen over PE. 
                           
Wat komt er aan bod?
1. We praten je bij over de ontwikkelingen die er zijn geweest het afgelopen jaar.
2. Je krijgt voorbeelden van trainingen en andere activiteiten waarvoor PE-punten zijn gegeven. 
3. We laten je zien hoe je PE-punten kunt verzamelen in de Portal. 
 
Ben je er vanavond bij? We hopen je te zien! Schrijf je nog snel in.

We hebben jullie nodig!

In december hebben we al een oproep gedaan om mensen te vinden die graag iets willen doen in de vorm van workshops of microtrainingen. We baseren dit op onze enquête waarin een aantal mensen laten weten graag iets te willen doen voor en met NOBTRA.
 
Dus… heb je ideeën om een microtraining of wellicht zelfs een workshop te verzorgen, óf -als je dat zelf niet ziet zitten- weet je iemand die dat wel wil doen, laat het ons dan alsjeblieft weten. We hebben al eerder gezegd: NOBTRA is van, voor en door onze leden, dus schroom niet en stuur een bericht naar info@nobtra.nl

NOBTRA agenda

31 januari        NOBTRA broadcast over PE & Certificering
13 februari       Microtraining met Paula Brummelkamp 
24 april            NOBTRA café met April Trainingen
3 juni               Microtraining Laura van den Ouden