Nieuwsbrief Juni 2021

Nieuwsbrief Juni 2021

NOBTRA nieuws, juni 2021

Het maken van een nieuwsbrief is leuk en ik doe het met veel plezier. Tegelijkertijd is het altijd een hele ‘bevalling’. Wat moet erin en wat (nog) niet, heb ik de juiste toon te pakken en is het aantrekkelijk voor iedereen zijn de dingen waar ik dan mee worstel. Gelukkig kan ik altijd rekenen op mijn medebestuursleden die altijd wel even willen meelezen en een mooie aanvulling hebben. 
 
Ook dit keer is er weer een flinke verscheidenheid aan punten. Dat woord kies ik niet zomaar, want verscheidenheid en diversiteit zijn belangrijke woorden als we het hebben over de Trainer van het Jaar verkiezing die we deze maand aankondigen. Verder hebben we een prachtige aanbieding m.b.t. de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering waar we al eerder over berichtten. Ook licht ik een klein tipje van de sluier op van ons eerste live event, is er aankomende week een bijeenkomst voor nieuwe leden en als laatste nieuws van onze ‘wereldzeilster’ Laura van den Ouden.
 
Mocht je zelf ideeën hebben over onderwerpen die we zouden kunnen meenemen in onze nieuwsbrief, aarzel dan niet en stuur een mailtje naar nieuwsbrief@nobtra.nl.
 
Ik wens iedereen weer veel leesplezier!
 
 
Margreeth van der Vlis – van Bennekom
Events, webinars en nieuwsbrief
 
Aanbieding Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor leden!
Al eerder hebben wij gemeld dat wij onze leden -in samenwerking met Kendall Mason- een bijzonder aantrekkelijke beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunnen aanbieden. Meestal hebben we wel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar de beroepsaansprakelijkheid is vaak niet gedekt, terwijl een zaak je ontzettend veel geld zou kunnen kosten. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is tegenwoordig vaak een must omdat de overheid en opdrachtgevers die verplicht stellen voor het verkrijgen van een opdracht. Beroepsaansprakelijkheid is een risico dat je niet zelf wilt dragen. Kortom, het is slim en verstandig om je financiële positie te beschermen.
 
Wat is de premie voor het BA-arrangement bij 50 leden met deze verzekering?
De premie voor deze gecombineerde verzekering bedraagt € 100 per jaar (exclusief 21% assurantiebelasting en administratiekosten). Dat is een bedrag waar je normaal alleen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt. Bovendien zou een zelfstandig afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering je zo’n € 275 tot €350 per jaar kosten. Je hebt hier dus veel meer dekking voor minder geld.
 
Omdat we dit enorm belangrijk vinden voor onze leden, heeft het bestuur besloten om voor deze gecombineerde verzekering een spectaculaire aanbieding te maken:
 
Alle leden met een volledig lidmaatschap die nu gebruik willen maken van deze regeling, kunnen zich op kosten van de NOBTRA gratis verzekeren voor de rest van 2021.
Voorwaarde is wel dat je dan verzekerd bent tot eind 2022 en dus niet aan het eind van 2021 kunt uitstappen.
 
Mocht je al een verzekering hebben lopen en wil je toch hiervan gebruik maken? Een verzekering die je al meer dan een jaar hebt, is per maand opzegbaar, dus dat hoeft geen probleem te zijn.
 
Gebruik maken van deze regeling? Meld je interesse aan via info@nobtra.nl. Inschrijving gaat binnenkort via de site van de tussenpersoon. Zodra die live is, ontvang je een link daarvoor.
Als je al eerder je belangstelling hebt doorgegeven, hoef je dat niet nogmaals te doen. Je dan staat al op de lijst en heb je daarvan bericht ontvangen.
 
Nieuwe trainer van het jaar verkiezing
Vorig jaar was ‘online trainen’ het thema voor de trainer van het jaar verkiezing. Karin de Galan was toen de winnaar. Sindsdien heeft zij haar kennis ruimhartig met ons gedeeld door middel van webinars, haar boek Online trainen en talloze posts op LinkedIn.
 
Afscheid van Kolb
Als trainer van het jaar heeft Karin de afgelopen maanden een aantal webinars verzorgd voor de Nobtra: in januari over ‘online trainen’ en in maart/april twee keer over het model van Kolb. In dat laatste webinar liet ze zien waarom we beter afscheid kunnen nemen van Kolb en kunnen gaan trainen volgens de principes van ‘observerend leren’.
 
Het webinar ‘Afscheid van Kolb’ is hier te bekijken. De uitleg van de principes van ‘observerend leren’ vind je in de nieuwe editie van Trainen, een praktijkgids die net verschenen is. Natuurlijk maakt Karin het weer mega-praktisch. Van een onderbouwde uitleg waarom het werkt, neemt ze je mee naar vier concrete stappen met voor elke stap in totaal 41 werkvormen. Zo krijgt je training gegarandeerd resultaat. Hier kun je een preview van het boek zien en hier kun je het bestellen.
 
Vooraankondiging Trainer van het Jaar 2021
Dit jaar verschuiven we van een specifiek thema naar een aandachtsgebied. Voor dit jaar is dat ‘Diversiteit en Inclusie’, waarover hieronder meer. Normaal zit de huidige trainer van het jaar in de commissie die de nieuwe trainer van het jaar aanwijst. Maar om te voorkomen dat de jury zou bestaan uit “drie, witte, 50+ vrouwen” heeft Karin voorgesteld dat iemand anders haar plaats inneemt. Op die suggestie zijn we ingegaan en hebben wij Carlo Strijk benoemd. We zijn heel blij dat Carlo, genomineerd voor de trainer van het jaar verkiezing in 2020, plaats heeft willen nemen in de jury.
 
De volledige jury bestaat dit jaar uit: Karima Matser (voorzitter), Carlo Strijk en Margreeth van der Vlis – van Bennekom (bestuurslid events en webinars)
 
Trainer van het jaar Talent Award
Omdat de Trainer van het Jaar vaak iemand is die al ‘lang’ in het vak zit, hebben we besloten dit jaar ook op zoek te gaan naar ‘aanstormend talent’: trainers die wellicht nog niet zo lang bezig zijn, maar die al wel op het aandachtsgebied van dit jaar, Diversiteit en Inclusie, opmerkelijke prestaties hebben laten zien.
 
Diversiteit en inclusie
Voor zowel de TvhJ als voor het aanstormend talent Talent Award, is het aandachtsgebied voor 2021  ‘diversiteit en inclusie’. Makkelijker gezegd dan begrepen, reden waarom we hebben gemeend hieronder kort (maar niet uitputtend) toe te lichten waar je aan zou kunnen denken:
 
Diversiteit is (samengevat uit meerdere bronnen):  
Onder diversiteit worden in de regel alle aspecten verstaan waarop mensen van elkaar verschillen. Daarbij gaat het zowel om zichtbare kenmerken als geslacht, etniciteit en leeftijd, als om niet zichtbare kenmerken, zoals persoonlijkheidseigenschappen, kwaliteiten en manier van werken.  Steekwoorden m.b.t. diversiteit kunnen zijn:  
Voor het begrip ‘inclusie’ hanteren we de definitie van Jitske Kramer zoals zij die omschrijft in haar boek Jam Cultures uit 2019. Inclusie is Meedoen, Meepraten, Meebeslissen.

Nobtra gaat dit jaar dus op zoek naar die trainers die zich op een of meerdere van deze vlakken onderscheiden hebben. Denk dan alvast eens na of je een trainer kent die je hiervoor zou willen nomineren. Wellicht ken je iemand binnen jouw opleiding die je zeker tot aanstormend talent wilt rekenen. Denk ook dan met ons mee!
 
Wij staan open voor meerdere interpretaties en meerdere invalshoeken van ‘diversiteit en inclusie’. Wees creatief!
 
In augustus komen wij uitgebreid hierop terug en maken we de specifieke vragen/eisen bekend.
 
Save the date!
Houd 9 september a.s. vrij in je agenda! We kunnen er nog niet al te veel over zeggen, maar we willen wel alvast verklappen dat NOBTRA -in samenwerking met Uitgeverij Thema- op die dag een ‘uit de startblokken’ event gaat organiseren, LIVE! Op het moment van schrijven zijn we nog volop in onderhandeling met interessante sprekers en we hopen een dezer dagen jullie een direct mail te sturen met het programma. Er is plaats voor 100 personen, dus je moet er vroeg bij zijn. Houd je mailbox dus in de gaten!
 
Volg je Laura ook?
Zoals jullie weten uit eerdere nieuwsbrieven, zijn Laura van den Ouden en haar partner Gilles bezig hun droom waar te maken door hun wereldreis per catamaran. Inmiddels zijn zij in Zweden aangekomen en heeft Laura nieuw blogs geschreven die je kunt vinden via deze link.
 
Zoals je wellicht ook al weet, houdt Laura op 11 oktober een webinar over hoe ook jij je dromen kunt waarmaken. Het is nog een heel eind weg en hopelijk kunnen we eerst nog op vakantie, maar vergeet niet in te schrijven via onze website: inschrijven NOBTRA webinars
 
Het bestuur van de NOBTRA wenst je een heerlijke zomer!