update Corona Protocol Veilig Trainen 22 januari

Update Corona Protocol Veilig Trainen 22 januari

Beste trainer,
 
Gisteren hebben we allemaal de persconferentie kunnen zien met nieuwe aanscherpingen van de maatregelen. Vandaag kwam het definitieve besluit om een avondklok in te stellen. Online trainen wordt aangeraden.

Overal om ons heen hoor ik over collega’s die zich druk maken over het niveau van deelnemers, over eindtoetsen (hoe doe je die online?), resultaten en kwaliteit van de opleidingen die nu voor het eerst in de geschiedenis voor het grootste deel online zijn. Ook zijn er zorgen: over veel achter je scherm zitten, opdrachtgevers kwijtraken en angst om zelf ziek te worden of zorg voor of om je naasten.

Toch zie ik ook een lichtpuntje: we horen steeds meer trainers die online trainen bij hun opdrachtgevers en daarmee meer inkomsten genereren. Die inmiddels een goed ingerichte werkplek hebben en contact houden met de opdrachtgevers. Zij doen wat ze kunnen, ondanks dat het zo ontzettend moeilijk is om motivatie te houden en vinden. Online trainen zal ook na corona vermoedelijk wel een belangrijke rol blijven spelen, is de verwachting.  Als we openstaan voor deze bijzondere tijd, kunnen we meer leren dan we een jaar geleden vermoed hadden. 

Beste trainers van Nederland, laten we elkaar helpen en ondersteunen en vertrouwen dat we bijna in betere tijden aankomen.
Jeff Dadema van Letsgoactive training groep, mede initiator van het protocol Veilig Trainen is in oktober gestart met wekelijkse podcasts, we delen er graag een paar om je te inspireren en de moed erin te houden: 
  1. Goed voor jezelf zorgen tijdens de lock down
      2. Persoonlijk Leiderschap
  1. De mens van morgen

Met warme groet,

Karima Matser
Voorzitter NOBTRA, dé branchevereniging voor trainend Nederland