NOBTRA nieuwsbrief november 2022

NOBTRA nieuws, november 2022

We vallen maar met de deur in huis: Nobtra is nog steeds op zoek naar extra handen. Gelukkig hebben wij inmiddels de functie van penningmeester kunnen vervullen, maar we merken steeds vaker dat we handen tekortkomen. We zijn een stichting die draait op de inzet van vrijwilligers en daar zijn er nooit genoeg van. Eerder hebben wij al gesproken over ‘van, voor, door…’ leden, maar zo’n begrip kunnen we alleen vormgeven als er mensen zijn die zich daarvoor willen inzetten. Daarom, heb je zin om ons (af en toe) te ondersteunen op het gebeid van toetsing, events, microtrainingen, marketing, etc., informeer dan gerust naar de mogelijkheden!
 
We hebben weer een zeer goed gevulde nieuwsbrief voor jullie. Hieronder stelt Marcel Groenendijk, onze nieuwe penningmeester zich aan jullie voor. We gaan ons verder verdiepen in ons thema Diversiteit & Inclusie en wij zijn blij dat we een opleider hebben kunnen hercertificeren. Verder kun je je nog net aanmelden voor de microtraining van Karin de Galan en wellicht zou je zelf graag eens een microtraining doen voor NOBTRA. Onze afsluiter vandaag is een mooie vacature bij Wrkzone. Kortom, weer genoeg te lezen, veel plezier!
 

Nieuw bestuurslid


Marcel is sinds 1 november 2022 bestuurslid bij de NOBTRA. Hij vervult hierbij de portefeuille van de penningmeester en houdt zich daarnaast bezig met de marketing van de NOBTRA in de brede zin van het woord.
 
Achtergrond
Van huis uit is Marcel bedrijfseconoom en businesscontroller. De nieuwsgierigheid naar mensen heeft hem ertoe gebracht om een coachingsopleiding te volgen bij het Europees Instituut dat inmiddels is opgegaan in De Baak. Na afronding van die opleiding in 2008 is hij als zelfstandige verdergegaan. De focus ligt daarbij op ontwikkeling door middel van trainingen en vooral ook persoonlijke begeleiding van studenten.
 
Vrije tijd
In zijn vrije tijd houdt Marcel zich bezig met badminton, bergwandelen, zingen en vrijwilligerswerk. Zo is hij onder meer penningmeester van de stichting Edukambani. Het doel van stichting is om studenten op weg te helpen in de kansarme regio Ukambani in Kenia.
 

Verkiezing Trainer van het Jaar en Young Talent Award

Wij werken bij Nobtra met een bestuur van 5 vrijwilligers. Door wisseling van bestuursleden en persoonlijke omstandigheden hebben we een keuze moeten maken in wat voor ons haalbaar is. Daarbij werd duidelijk dat we dit jaar weinig aanmeldingen kregen. Omdat je met zo’n verkiezing -en dus de beoordeling van de inzendingen- veel tijd kwijt bent en we een strak tijdpad hadden, hebben wij een speciaaloverleg ingepland met onze mede-juryleden Mireille en Suzanne. 
 
In dat overleg hebben we onder meer besproken dat ons thema van 2022, Diversiteit & Inclusie, mede door onze verkiezing meer in de spotlights is komen te staan, maar dat het thema nog veel verdieping moet krijgen om het echt te kunnen borgen. Dat is de reden waarom wij het thema Diversiteit & Inclusie het komend jaar verder gaan uitdiepen, uiteraard in samenwerking met Mireille Olliveira en Suzanne Nieuwenhuijs-Mekking. 
 

Hercertificering Train-de-trainer opleiding SN

We zijn verheugd dat we de Train-de-trainer opleiding van Schouten en Nelissen hebben gehercertificeerd: de Leergang Professioneel trainer. De Leergang is een programma voor mensen die alle facetten van het trainersvak willen leren en zich willen ontwikkelen tot zelfstandig trainer.
 
Een impressie uit het beoordelingsformulier van de toetscommissie:
“Complimenten voor de uitgebreide intake, de verbinding tussen het eigen programma van SN en het extra aanbod van New Heroes, de vele reflectie- en feedbackmomenten en de professionaliteit van het draaiboek!”.
 

Microtraining

Het kan nog net: aanmelden voor de online microtraining van Karin de Galan op dinsdag 29 november a.s.: Activerend trainen – trainen met de glijbaan en de trap. Schrijf je nog snel in!
 
Karin start met een make-over van een training van een van jullie: ze kiest er ter plekke eentje uit. Ze laat zien welke keuzes didactisch slim zijn en hoe het beter kan. Daarna licht Karin haar methode van ‘de glijbaan en de trap’ toe. Daardoor snap je hoe mensen leren en hoe je ervoor kunt zorgen dat elke training motiverend en leerzaam is. Tot slot kijk je naar je eigen training: wat kun je toepassen en wat levert dat op?
 

Jouw microtraining bij Nobtra?

Het is altijd een uitdaging om interessante onderwerpen te vinden voor onze microtrainingen. Denk jij dat je een interessant thema hebt hiervoor en wil je graag een microtraining verzorgen? Meld je dan bij margreeth@nobtra.nl, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. 
 

Update STAP-budget

Diverse malen hebben wij jullie al bericht over de STAP-regeling om een erkennende organisatie te worden zodat gecertificeerde opleiders via NOBTRA in aanmerking kunnen komen voor het STAP budget. De aanvraag is inmiddels ingediend, meer info volgt als we de toekenning hebben ontvangen.
 

Eindejaarsgeschenk

Wat een geweldige reacties hebben we gekregen op ons eindejaarsgeschenk, dank daarvoor! Er was een strakke deadline, maar velen van jullie hebben snel aangegeven welke titel jullie graag wilden ontvangen.
 
Inmiddels zijn de boeken besteld en zal Thema aan de slag gaan met het versturen ervan. Wij wensen jullie veel leesplezier!
 

Vacature op het gebied van Diversiteit & Inclusie

Diversiteit en inclusie is bij steeds meer organisaties een belangrijk thema. Niet alleen omdat iedereen gelijke kansen verdient, maar ook omdat medewerkers zich gelukkiger en meer betrokken voelen als ze gelijkwaardig worden behandeld. In dit kader zoekt re-integratiebedrijf Wrkzone een trainer die bekend is met dit onderwerp. 
Hieronder de verkorte versie van de vacature. Voor de volledige vacature tekst graag contact opnemen met Hilbert Rosa, Hoofd opleidingen van Wrkzone.
 
Vacature Trainer
WRKZONE is een erkend re-integratiebedrijf en is in het bezit van het Blik op Werk-certificaat en met onze registratie bij het CRKBO zijn wij een erkende opleider.
We zijn op zoek naar iemand met didactische vaardigheden voor wie het activeren van mensen een tweede natuur is. Wij zoeken een samenwerking waarbij de trainer als ZZP’ er onder ons bedrijfsnaam en bedrijfslocatie komt te werken. Je gaat in de regio op diverse locaties trainingen verzorgen voor cliënten. De trainingen zijn gericht op herstel en het bevorderen van maatschappelijke participatie. Denk hierbij aan trainingen in zelfbeeld, conflicthantering, klantvriendelijkheid, budgetteren, commerciële vaardigheidstraining, enz..


Je werkzaamheden bestaan uit: Dit ben jij Best regards/ Met vriendelijke groet,

Hilbert Rosa
Hoofdopleidingen
M:   +31(0)6 1613 5625
W:   www.WRKZONE.nl
 
 
 
We Listen, We Train, We Guide