29 november 2022 - Karin de Galan

Activerend trainen - Trainen met de glijbaan en de trap

Stel je voor,  je begint je training met een actieve werkvorm waardoor de deelnemers meteen op het puntje van hun stoel zitten. En dan bouw je verder met een uitleg die precies op maat is en oefeningen waarin de deelnemers stap voor stap leren en succes ervaren. Als je zo kunt trainen, is elke training een feestje.
 
Maar dat lukt niet altijd: soms gaat een training stroperig, krijg je de groep niet mee, mis je de flow. Met de opzet en keuze van werkvormen heb je daarop veel invloed. In dit webinar ga je zien hoe een kleine verandering een groot verschil kan maken.
 
Karin start met een make-over van een training van een van jullie: ze kiest er ter plekke eentje uit. Ze laat zien welke keuzes didactisch slim zijn en hoe het beter kan. Daarna licht Karin haar methode van ‘de glijbaan en de trap’ toe. Daardoor snap je hoe mensen leren en hoe je ervoor kunt zorgen dat elke training motiverend en leerzaam is. Tot slot kijk je naar je eigen training: wat kun je toepassen en wat levert dat op?
 
Na afloop van deze microtraining snap je beter hoe mensen leren en begrijp je hoe je dat ondersteunt met de keuze van verschillende werkvormen.
 
NB: deze microtraining is bedoeld voor trainers die deelnemers iets willen leren. Het is niet bedoeld voor procesbegeleiders. Voor het verschil, lees dit blog: https://www.schoolvoortraining.nl/trainer-of-procesbegeleider/

Wanneer: 29 november 2022
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Waar: Online
Aanmelden: Hieronder

Type deelnemer