NOBTRA nieuwsbrief januari/ februari 2022

NOBTRA nieuws, januari/ februari 2022

En zo ineens is het alweer februari. Er is weer veel gebeurd en gelukkig kunnen we inmiddels weer volop trainen. Ook NOBTRA heeft niet stil gezeten, daar is deze volle nieuwsbrief getuige van.
 
We beginnen weer met onze micro-trainingen en er staat ook een belangrijke NOBTRA-broadcast op het programma. Verder kunnen jullie lezen hoe je PE-punten kunt verzamelen, dat de term aspirant-lid verandert in ‘lid’ en dat we graag tot een definitie van het begrip trainer willen komen. Onze intervisie bijeenkomsten gaan goed en we zijn op zoek naar een intervisie coördinator. Als klap op de vuurpijl ons eerste bericht over het NOBTRA.live congres dat daadwerkelijk live zal gaan plaatsvinden.
 
Kortom, neem de tijd om op je gemak alles te lezen. We wensen je daar veel plezier mee!
 
 
Aanvraagprocedure PE-activiteiten voor Opleidingsbureaus
 
Al gecertificeerde opleidingsbureaus
Afgelopen maanden zijn eerder door NOBTRA gecertificeerde opleidingsbureaus benaderd, met de vraag of zij ook andere leeractiviteiten willen aanbieden voor Permanente Educatie. We zijn verheugd dat YN training, HAN, Bridge2learn en de School voor training haar trainingen hebben aangeboden of gaan aanbieden.
 
Heb je een opleidingsbureau, ben je wel gecertificeerd door NOBTRA en wil je jouw trainingen, workshops e.d. als PE-activiteit laten goedkeuren? Klik dan hier om het aanvraagproces te starten.
 
Nog niet gecertificeerde opleidingsbureaus
Vanaf nu kunnen ook opleidingsbureaus die nog niet door NOBTRA gecertificeerd zijn, zich laten certificeren zodat zij ook hun trainingen of andere leeractiviteiten kunnen gaan aanbieden.
Ben je een nog niet gecertificeerd opleidingsbureau en wil je als PE-opleider gecertificeerd worden, zodat je ook PE-activiteiten via de NOBTRA kunt aanbieden? Klik dan hier om het aanvraagproces te starten.
 
 
VACATURE
Namens onze landelijke Intervisie coördinator Susanne Mentink/ VACATURE
Bij de start in 2020 beloofde ik Karima ervoor te zorgen dat de Nobtra-intervisietrein van start zou gaan en steady en zichtbaar zou gaan rijden. Dit is gelukt!
Voor het nieuwe jaar staan er veel mooie dingen voor NOBTRA-intervisie op stapel die ik graag door wilde zetten. Ik zet me met veel plezier in voor de NOBTRA en zou dit graag blijven doen, maar soms komen er andere dingen op je pad.
Een tweede kleintje op komst en mijn zeer drukke werkagenda maken dat ik keuzes moet maken voor het komende jaar. Dit heeft mij doen besluiten om kleinere taken en activiteiten die ik met veel plezier doe neer te leggen, waaronder dit coördinatorschap. Mijn leven heeft mij geleerd dit te doen voordat de balans is verdwenen. Daarom focus ik mij in 2022 op mijn twee bedrijven en mijn gezin.
 
VACATURE LANDELIJKE INTERVISIE COORDINATOR
We zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken landelijke coördinator die het stokje van Susanne wil overnemen:
De functie bedraagt 1 – 3 uur in de week. Jouw werkzaamheden: De wens is om de functie uit te breiden naar 4 uur per week, dan wordt de functie uitgebreid met het volgende: Wil jij bijdragen aan verder vormgeven van krachtige intervisie? De vergoeding bedraagt 200 euro per maand. Ben je enthousiast of wil je meer weten?
Neem contact op via info@nobtra.nl of intervisie@nobtra.nl.
 

Eerste micro-training 2022
Na de verkiezing van de Trainer van het Jaar én de Young Talent Award was onze belofte dat ‘onze’ dames van zich zouden laten horen. Welnu, binnenkort is daartoe de eerste gelegenheid als Suzanne Nieuwenhuijs-Mekking het spits afbijt met de eerste micro-training van dit jaar op 16 februari van 19.30-21.00 uur. De titel is -gezien haar vakgebied- een hele logische: Hoogsensitief & Trainen. Op onze site vind je meer informatie en kun je direct aanmelden.
 
 
NOBTRA.LIVE – Anders kijken, anders trainen
Op 8 april a.s. presenteert NOBTRA in samenwerking met Dutch Training Professionals het NOBTRA.LIVE congres met een spectaculair programma wat je als training professional niet mag missen! Dit jaar doen we de naam écht eer aan door inderdaad LIVE te gaan!
 
Je wordt geïnspireerd door fantastische sprekers die je binnenkort op onze site kunt bekijken. Je krijgt een schat aan inzichten en informatie over hoe je met een andere blik naar trainen kunt kijken. Daarnaast ga je van alles op trainingsgebied beleven op het belevingsplein, waarbij je nieuwe ideeën voor jouw trainingen op doet. Zo ga je op verschillende ruim opgezette plekken bijzondere ervaringen opdoen, zoals een VR bril proberen, een boks sessie bijwonen, een zitzak gesprek voeren en een zeepkist beklimmen. 
 
Wat hébben we het gemist om elkaar live te zien en te spreken, daarom is hier voldoende ruimte voor in ons programma. De presentatie is in de vertrouwde handen van Jeff Dadema en Harro Willemsen.
Wij kijken er al enorm naar uit om je te ontmoeten op 8 april, kom je ook? Er is plaats
voor 100 deelnemers op deze dag die geheel in het teken staat van trainen en opleiden. Aanmelden kan binnenkort via de site.
 

PE-PUNTEN verzamelen voor (aspirant) leden
We hopen dat je met ons het vak van trainingsprofessional verder wilt professionaliseren; daarom willen we je graag op de hoogte brengen van een aantal ontwikkelingen, speciaal voor aspirant-leden.
 
Zoals je wellicht weet zijn we bezig permanente educatie verder vorm te geven. Daarbij staat deskundigheidsbevordering van beroepstrainers voorop. Dit was in oorsprong bedoeld voor trainers NOBTRA, Mastertrainers en Registertrainers die daarvoor in vier jaar tijd 160 punten moeten halen.
 
Graag willen we ook jou ook betrekken in onze continue voortgang om jezelf te ontwikkelen, daarom is het bestuur van mening dat ook aspirant-leden de kans moeten krijgen om PE-punten via de NOBTRA te halen, maar dat is niet verplicht.
Voor een uitgebreid overzicht kun je de pagina Permanente Educatie (PE) punten bezoeken op de NOBTRA site.
 
Wat gaat er veranderen?
1. Binnenkort ontvang je inloggegevens voor toegang tot de NOBTRA Portal (let op, dit is een andere omgeving dan de NOBTRA website).
2. De naam aspirant-lid verandert in lid. 
3. Ga je PE-punten halen, dan wordt dit bijgehouden in de Portal. Je vindt in de PE-agenda PE-activiteiten waarvoor je je kunt aanmelden. Er staat nog niet veel in, maar in de loop van het jaar wordt dit verder aangevuld. Je kunt daarnaast voor een deel eigen PE-activiteiten voor PE-punten voordragen, zoals een cursus die je hebt gevolgd via NL leert door. 
4. Voor (vanaf november 2020) gevolgde NOBTRA Webinars, congressen en microtrainingen ontvang je automatisch PE-punten. Hiervoor hoef je niets te doen.
5. Voor deelname aan NOBTRA intervisiegroepen ontvang je PE-punten (5 per bijeenkomst, max 20 per jaar).
6. Heb je 160 PE punten in vier jaar behaald, dan komt er een verkorte route om je te laten certificeren als trainer NOBTRA. Dit is nog in ontwikkeling. Wil je ‘gewoon’ lid blijven, dan kan dat ook.
 
Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar info@nobtra.nl
Om dit onderwerp verder te verduidelijken, organiseren we een online NOBTRA broadcast voor de huidige aspirant-leden op 10 maart van 19:00 tot 20:00 uur, waarvoor we je graag uitnodigen. Je kunt hier aanmelden.
 

WAT is de definitie van een trainer? Een oproep!
Wij willen graag een werkgroep oprichten om te brainstormen over een bruikbare definitie voor de begrippen training en trainer. Als je op internet kijkt, blijken er heel veel definities te zijn van wat het begrip trainen inhoudt, een allegaartje eigenlijk. Wij zouden daarom graag tot een heldere definitie komen die de lading dekt. Immers, het woord training vormt de basis van de NOBTRA en als dé brancheorganisatie voor trainend Nederland is het belangrijk om dit helder te krijgen.
Wil je met ons meedenken? Meld je dan aan via info@nobtra.nl.