NOBTRA nieuwsbrief augustus/september 2021

NOBTRA nieuwsbrief, augustus/ september 2021

De bedoeling was dat dit de nieuwsbrief van augustus zou worden, maar er gebeurde zo veel dat het ‘ineens’ al september is. Vandaag begint de meteorologische herfst… op zich prima, ware het niet dat we de zomer een beetje overgeslagen lijken te hebben.

Maar… ook de herfst brengt mooie dingen met zich mee. Zo zijn we volgende week bij elkaar voor ons eerste live event: Uit de Startblokken, in samenwerking met Uitgeverij Thema. Aanmelding gemist? We hebben nog een paar laatste plekjes over door uitval van een paar mensen. 

Op 5 november is het tijd voor ons jaarlijks congres, dat dit jaar een hybride vorm zal krijgen. Hoogtepunt van die dag is uiteraard de verkiezing van de Trainer van het Jaar én -dit jaar voor het eerst- de NOBTRA Talent Award. Hieronder kunnen jullie meer daarover lezen. Zin om mee te denken over en te helpen bij het congres? Meld je aan via nieuwsbrief@nobtra.nl. Eind deze maand zullen we jullie verklappen wat het thema van het congres gaat worden.

Stiekem hopen we natuurlijk allemaal op een mooie Lucas zomer of Indian Summer, zoals de Engelsen dat noemen: zo’n periode in september waar het toch nog een poosje heerlijk weer wordt. Wij maken in ieder geval onze eigen nazomer met mooie evenementen. We hopen velen van jullie daar te mogen begroeten!

Uit de Startblokken

Ik zei het hierboven al: we hebben nog een paar plekjes vrij voor ons event op 9 september a.s. Mocht je alsnog willen komen, wees dan snel. We hebben 2 rondes met een zevental workshops, allemaal even interessant. Klapper op de vuurpijl is natuurlijk onze keynote speaker Karin de Galan die hier alvast een tipje van de sluier oplicht:

Van een 6.5 naar een 9.7

Wil je deelnemer de stof van de training echt eigen maken, dan moet hij oefenen na de training. Net als autorijden: je leert het pas echt na je rijexamen. Maar hoe kan het dat de ene deelnemer echt goed wordt en de andere blijft hangen op een matig resultaat – ook als ze allebei echt wel hun best doen? 
Karin laat aan de hand van onderzoek zien dat er een groot verschil zit tussen ‘op gezond verstand’ oefenen en doelgericht oefenen. Je leert wat de essentie is van goed oefenen, waarom het zoveel uitmaakt wat je doet en welke twee fases er zijn. Tot slot krijg je 5 praktische tips hoe je al tijdens de training voorsorteert op dat moment dat je deelnemer zelfstandig verder gaat.   
 
Alsnog aanmelden? Dat kan via info@nobtra.nl. Haast je, we hebben ook een mooie aanbieding voor als je tóch al lid wilde worden.

Trainer van het Jaar Verkiezing 2021 🏆

Vorig jaar was ‘online trainen’ het thema voor de trainer van het jaar verkiezing die Karin de Galan de titel ‘Trainer van het Jaar’ opleverde. Dit jaar verschuiven we van een 'specifiek thema' naar een aandachtsgebied, namelijk ‘Diversiteit en Inclusie’. We zijn trots dat voor dit thema Carlo Strijk deelneemt in de jury, naast Karima Matser en Margreeth van der Vlis - van Bennekom.

💥Trainer van het jaar Talent Award

Naast de Trainer van het Jaar verkiezing introduceren we dit jaar ook de NOBTRA Young Talent Award. We gaan daarvoor op zoek naar ‘aanstormend talent’: trainers die wellicht nog niet zo lang bezig zijn, maar die al wel op het aandachtsgebied van dit jaar, diversiteit en inclusie, opmerkelijke prestaties hebben laten zien.

🌈Voor beide verkiezingen is het aandachtsgebied ‘diversiteit en inclusie’. Makkelijker gezegd dan begrepen, reden waarom we hebben op onze website kort toegelicht waar je aan zou kunnen denken ➡️ http://ow.ly/IzJg50FWrYK

⭐ Herken jij jezelf als trainer van het Jaar? Ben jij het aanstormend talent? Denk na of je een trainer kent die je voor één van beide titels zou willen nomineren en meld die aan via het
TvhJ Aanmeldingsformulier op onze website ➡️ http://ow.ly/IzJg50FWrYK
Wij staan open voor meerdere interpretaties en meerdere invalshoeken van ‘diversiteit en inclusie’. Wees creatief en doe mee!

Webinars, micro-training, broadcast, online seminar….

Zomaar wat synoniemen op een rijtje die wij de afgelopen tijd hebben gevonden. Zoals je weet, hebben wij het eerste halfjaar een aantal webinars van (voornamelijk) opleiders georganiseerd. Waren webinars vorig jaar nog een enorm succes, dit jaar merkten we dat mensen een beetje webinar-moe leken. Daarom hebben we besloten de zaken iets anders aan te pakken.

Zo zijn we eerst op zoek gegaan naar een nieuwe naam, die de lading beter dekten. We hebben er uiteindelijk 2 gekozen:
* NOBTRA broadcast – informatieve digitale bijeenkomsten zoals we bijvoorbeeld hebben gedaan voor ‘onze’ collectieve Beroeps- en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en zoals we binnenkort gaan doen over PE-punten (datum nog niet bekend, maar houd je mail in de gaten!).
* NOBTRA micro training is het label dat we plakken op alle digitale bijeenkomsten die 3 PE-punten opleveren (zeer de moeite waard om te doen dus!).

Ook de opzet gaan we veranderen. In plaats van iedere 2 weken een webinar, houden we 1x per drie of vier weken een NOBTRA micro training. Voor de komende weken hebben we in ieder geval al 2 klinkende namen: Meer informatie vind je op onze site, daar kun je gelijk inschrijven: NOBTRA webinars
Vergeet niet: voor onze micro-trainingen ontvang je 3 PE-punten per keer! Gaan we je snel weer zien?

Permanente Educatie

Ben je aspirant-lid, trainer NOBTRA, Mastertrainer of Registertrainer dan is het zaak je vakinhoudelijke kennis, vaardigheden en je persoonlijke ontwikkeling bij te houden. Het doel is om bewust bekwaam te zijn en te blijven in je eigen handelen. De NOBTRA biedt verdiepende opleidingen, cursussen, workshops, micro trainingen, masterclasses en dergelijke aan die relevant zijn voor trainers. 

Wij hebben een PE-portaal waar het mogelijk is om behaalde PE-punten bij te houden. De PE-punten gelden voor alle aspirant-leden, trainers NOBTRA en Master- Registertrainers. In totaal wordt van trainers verwacht dat ze 160 PE-punten halen in een cyclus van vier jaar. Genoeg reden om je in te schrijven voor een opleiding met PE-punten! Voor het deelnemen aan NOBTRA-intervisie worden ook PE-punten uitgedeeld. Een intervisiebijeenkomst levert 5 PE punten op.

NOBTRA intervisie

Als trainings-professional is het belangrijk om te blijven groeien. Daarom biedt de NOBTRA haar leden de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie. Afgelopen najaar zijn we van start gegaan hiermee en inmiddels zijn we gegroeid naar 9 intervisiegroepen door heel Nederland. Het is een waardevolle manier om in contact te zijn met je ‘collega’s’.

Intervisie draagt naast waardevol contact ook bij aan je deskundigheid als trainer. Je deelname aan intervisie is niet alleen een verrijking voor jezelf, maar ook een mooie manier om te werken aan je permanente educatie (PE-) punten.

Maak verbinding met vakcollega’s door mee te denken en te sparren over praktijk gebonden vragen en knelpunten. Deel je deskundigheid, maar leg ook je twijfels en vragen voor aan je collega’s. Het toepassen van intervisiemethodieken en de dynamiek van de groep dragen bij aan jouw ontwikkeling. Men stelt niet voor niets: “Vragen kunnen soms meer impact hebben dan een antwoord of advies kan geven.”
 
Intervisieleden geven aan dat ze de intervisiemomenten als zeer waardevol en prettig beschouwen. Enkele uitspraken:
 
“Ik vind elk intervisiemoment weer een cadeautje.”
“Na het inbrengen van mijn knelpunt ben ik met behulp van een, voor mij nieuwe, intervisiemethode tot een heel ander inzicht gekomen. Dit had ik niet bedacht zonder mijn intervisieclub!”
“Fijn om trainers te ontmoeten met dezelfde senioriteit.”

Wil jij ook op deze waardevolle manier in contact zijn met andere trainingsprofessionals?

Ben jij net gestart als trainer of zit je al jaren in het vak? Iedereen is welkom!

Neem contact op! Stuur een mail o.v.v. je naam en je woonplaats naar onze intervisie coördinator Susanne Mentink via: intervisie@nobtra.nl.

Bedrijfs- en Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Heb jij je aangemeld als geïnteresseerde voor onze collectieve verzekering? Vanmiddag gaat de site live en kun je je aanmelden op de site van Kendall Mason: bavXL
Zie hier de flyer: NOBTRA arrangement BAV
En wellicht eerst nog even de aanbieding nalezen, onze website vertelt je er alles over: Collectieve Verzekering
Voor vragen bel je naar Kendall Mason: 035 6942195 en vraag naar Edwin Onderstal, hij helpt je graag verder.

Save the date: 5 november!

Vergeet deze datum niet in je agenda te zetten, je wilt ook dit weer bij NOBTRA Live zijn, toch? Meer informatie in onze volgende nieuwsbrief!