Nieuwsbrief Augustus 2019

NOBTRA Nieuwsbrief Augustus 2019

Workshopdag 18 september. Amsterdam

Mooi programma op toplocatie bij de Marine aan het IJ, 15 minuten lopen van Amsterdam cs.

Ochtend workshops:

  1. Laura den Ouden: Borging en transfer van je training. Uit onderzoek blijkt dat je bijna een kwart meer leerwinst kunt boeken, als de manager je training actief ondersteunt. Maar hoe realiseer je die betrokkenheid? Zie: https://www.nextlearning.nl/sessies/hoe-kunnen-managers-meer-hun-rol-pakken-tijdens-een-leertraject/
  2. Maarten Hoogslag: De reikwijdte van je verantwoordelijkheid als trainer. Scherp gesteld: "Als we de klimaatontwikkeling niet stoppen, hoeven we straks ook geen trainingen meer te geven." Hoe gaan we hier als trainers mee om? Zie: https://www.pltb.nl/

Lunch

Middag workshops: 

  1. Majlis Schweitzer: Tijdsurfen. Stress is een van de killing factors in ons leven. Slapeloosheid, burn out en depressie liggen op de loer, Paul Loomans leidt trainers op tot trainer tijdsurfen. Maak kennis met de zeven basisprincipes van het tijdsurfen. Zie https://dekerncentrale.nl/tijdsurfen
  2. Albert van Duijn of ​Leon van Wely: Crew Resource Management. Onder rustige omstandigheden je goed gedragen, dat is al moeilijk. Maar nu onder hoogspanning, bij een calamiteit of crisis goed samenwerken, dat is de kunst. Albert en Leon zijn mariniers die hier heel veel kennis over hebben en deze ook willen overdragen. Zie: https://graymatters.support/workshops/

Borrel

Kosten NOBTRA leden: € 25,-
Combi lid worden plus workshopdag € 75,-
Student lid worden, dat kan ook.

Aanvang 9.30 uur Eind circa 17 uur.

Extra aanbod: ontbijtsessie vanaf 8.30 uur met Laura den Ouden.
Laura den Ouden is NOBTRA trainer van het jaar.  We hebben besloten dit een jaar te verlengen omdat Laura en wij nu pas in de gelegenheid zijn hier goed vorm aan te geven. Zie ook haar workshop bovenin.

Op 7 oktober houdt Laura een verhaal op een Europees congres over: “The evolving role of a Trainer: How to stay current with the latest trends’.
Maar wat zijn die trends? Laura wil er tijdens de ontbijtsessie graag met je over brainstormen.Dus geef je op, geniet van een gratis ontbijt en deel je ervaring met Laura.

​Ja, ik kom naar het ontbijt (vervolgens wel nog inschrijven voor de workshopdag.)

Ja ik kom naar de workshopdagNOBTRA en Linkedin

We hebben een eigen NOBTRA pagina ingericht. Die willen we uitbouwen tot community plek. Belangrijk is ook dat je in je eigen Linkedin Profiel pagina bij je functies neerzet dat je NOBTRA lid / trainer bent. Het gebruik van de #NOBTRA in je posts helpt ook om jouw posts en de NOBTRA zichtbaar te krijgen bij collega's. Dit versterkt elkaar.

Word volger van deze linkedin groep
 


Petra Aartsen Nieuw bestuurslid

Met de komst van Petra maken we een mooie stap vooruit. Ontwikkelversneller.nl , zo heet haar website en dat is precies wat we nodig hebben. Petra is trainer en coach en van huis uit bestuurskundige. Organiseren van leren, zelfsturend leren en sociaal leren in teams zijn sleutelwoorden. Zes kinderen, vijf konijnen en 250 vissen komt er spontaan achteraan. Plus nu 300 NOBTRA leden. Petra  gaat de NOBTRA events organiseren en ze neemt de verantwoordelijkheid voor de NOBTRA financiën op zich. 


 


PR wijs

Als je gecertificeerd Trainer NOBTRA ® bent mag je het NOBTRA logo voeren in je communicatie, in de handtekening van je mail, in je offertes, op je websites en posts. Je krijgt dan ook een profielpagina op de vernieuwde NOBTRA website. Over de nieuwe profielpagina's krijg je eind augustus een aparte mail.

Ook als je Ethisch Lid bent, kun je je klanten laten weten dat de ethische gedragscode van de NOBTRA van toepassing is. Dit sterkt je als trainer, maar ons advies is toch, word Trainer NOBTRA ®. Als je al een jaar of twee trainer bent, dan kun je dat worden. Lees de voorwaarden. Het kost je (nu nog) geen geld en levert je veel op.  

Volgende nieuwsbrief: begin september, dan moet ook eindelijk de nieuwe website klaar zijn!