Nieuwsbrief Maart 2021

Nieuwsbrief Maart 2021

NOBTRA Nieuwsbrief Maart 2021

Beste trainers,

Buiten zie ik de eerste tekenen van de lente in de vorm van krokussen en narcissen en merk ik dat wandelen met de hond in de avond weer in het licht kan. Van deze kleine dingen heb ik geleerd nog meer te genieten, heerlijk!

Er zijn ook een aantal lichtpuntjes voor ons vakgebied: in sommige gevallen kan er weer live worden getraind of hebben we geleerd online als een goede vervanging aan te bieden.
Zelf werd ik voor een dilemma geplaatst of we een nieuw te starten opleiding op locatie of online gingen starten. Na overleg met de opdrachtgever (in de zorg) en de deelnemers hebben we besloten om de eerste keer online te starten. We kregen een compliment, dat ze de hele training met aandacht hadden gevolgd.

Dankbaar zijn we met de versterking van ons bestuur, we verwelkomen Anneke Gros als PE en toets specialist, zij stelt zich verderop in deze nieuwsbrief voor.

Ook de professionalisering van ons vak gaat door. De afgelopen weken heb ik twee keer het certificaat aan een gecertificeerde opleiding mogen uitreiken. Het is een van de weinige uitjes die ik in deze tijd van online werken heb. Uiteraard letten we ook hierbij op de veiligheid.

NL Leert Door is van start gegaan in maart en er worden al volop trainingen aangeboden en gevolgd. We hopen dat veel van jullie op tijd waren met het boeken van een gratis training.

In de volgende nieuwsbrief gaan we uitgebreid in op Permanente Educatie punten (PE-punten), Anneke is dit nu aan het voorbereiden. Dan rest mij nog jullie veel plezier te wensen met het lezen van de nieuwsbrief.

Warme groet,
Karima Matser, voorzitter
 

Wij hebben 2 opleiders en 4 trainers opleidingen gecertificeerd!

Silvia Blankestijn, van harte gefeliciteerd met de 4-jarige inschrijving in het Register voor Opleiders  met de her-certificering van 2 opleidingen van Blankestijn & Partners: Post-HBO Trainer Opleiding -Trainen met Ziel en Zakelijkheid en de Post-HBO Opleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer.
Een paar sterkte punten uit het toets document: er is in de opleiding veel aandacht voor de groepsdynamica in teams en organisaties, deze zijn op hoog niveau. De beschrijvingen zijn heel systematisch en compleet. Ook de combinatie van een systemisch coach en teamtrainer opleiding is uniek!Janita Moes, van harte gefeliciteerd met de 4-jarige inschrijving in het Register voor Opleiders  met de her-certificering van 2 opleidingen van HAN Learning & Development in Organisations (Opleidingskunde)  Deeltijd en Voltijd.
Wij zien dat de HAN een brede, gedegen en kwalitatief hoge opleiding verzorgt. Door de combinatie van de 4 rollen: L&D, Advies en Beleid, Trainer & Coach en Interventiekunde is dit een zeer complete opleiding. Compliment voor de verschillende vormen van leren en ontwikkelen. Een goed voorbeeld voor de studenten!Weer twee mooie erkenningen van gedegen vakopleidingen! Heb jij ook interesse om jouw opleiding te certificeren?  Mail dan naar info@nobtra.nl
 

Anneke Gros, bestuurslid permanente educatie
Anneke is sinds februari 2021 lid van het bestuur om permanente educatie verder vorm te geven. Heel fijn dat bij deze rol haar twee expertises samenkomen: certificering en training. Zij is gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit, communicatie, klantgerichtheid en veiligheidsbewustzijn.

Na haar studie Pedagogische Academie kwam Anneke terecht bij de opleidingsafdeling van een grote bank. Hier heeft zij vele trainingen ontwikkeld en gegeven en projecten geleid in Nederland en in Zuidoost-Azië. Sinds 2004 werkt ze als zelfstandig trainer en coach.

Leren is voor haar een rode draad in haar leven en werk.  Ze is gefascineerd hoe ander mensen leren en wat de obstakels zijn om niet in beweging te komen. Ze leest veel boeken over hoe mensen leren en veranderen en volgt zelf elk jaar een cursus om zichzelf scherp te houden.

In haar vrije tijd is Anneke graag buiten om te wandelen, fietsen en tuinieren. 

 

Samenwerken = versterken!
Een van onze speerpunten is het goed vindbaar maken van onze gecertificeerde leden voor opdrachtgevers. Dit doen wij op basis van feitelijke criteria (woonplaats, onderwerp, functie, etc). Wij merken echter dat potentiële opdrachtgevers behoefte hebben om op 'zachte criteria' (karakter, trainingsaanpak, etc.) een advies te krijgen over de optimale match tussen trainer en opdrachtgever. Daarom hebben wij de handen ineengeslagen met de Dutch Training Professionals. Dit is namelijk precies dé expertise waar de dienstverlening van DTP naadloos aansluit op de wens van NOBTRA. 

We hebben inmiddels de eerste trainer online bij Dutch Trainings Professionals (DTP) staan! Onlangs woonde Hans van Reeuwijk een onlinebijeenkomst bij van de Nobtra en DTP. Hij leerde over de mogelijkheden van samenwerking met DTP: zij matchen de perfecte trainer voor jouw opdracht! Hans is Nobtra trainer, houdt van zijn vak en is net toegetreden tot onze toetscommissie en houdt van zijn vak.

“Ik vind het samenwerkingsmodel verrassend eenvoudig en aantrekkelijk” aldus Hans. “Het aanmelden bij DTP is prima te doen met een duidelijke en goede template. Zo verzamelen ze de juiste informatie over me en zetten dat snel op hun website.” Ik ben benieuwd naar het eerste aanbod!

Ben je NOBTRA lid en wil je ook kennismaken met DTP? Schrijf je dan in voor een van de volgende data via info@nobtra.nl:

Webinars
Heb je al een van onze webinars bijgewoond dit jaar? De meeste webinars worden gegeven door NOBTRA gecertificeerde opleiders, maar er komen ook trainers langs met bijzonder interessante onderwerpen. Nog niet aan toegekomen? Hieronder nogmaals de lijst:
 
Donderdag 25 maart 19.30-21.00 uur Karin de Galan school voor training: Afscheid van Kolb (uitverkocht)
Woensdag 7 april 19.30-21.00 uur Extra webinar! Karin de Galan school voor training: Afscheid van Kolb
Donderdag 8 april 19.30-21.00 uur Boertien Vergouwen Overduin: Breinleren door Agaat Poorts
Dinsdag 20 april 19.30-21.00 uur Carolien Roodzant:
Succesvol Binnenkomen bij Bedrijven
Donderdag 22 april 19.30-21.00 uur Fontys
Donderdag 6 mei 19.30-21.00 uur Koninklijke Marine
Donderdag 20 mei 19.30-21.00 uur HAN: Gepersonaliseerd leren
door Marlo Kengen en Petra Peeters
Donderdag 3 juni 19.30-21.00 uur Blankestijn en Partners
Donderdag 17 juni 19.30-21.00 uur Mark Academy
Donderdag 1 juli 19.30-21.00 uur YN Training
Donderdag 2 september 19.30-21.00 uur Vidarte
Donderdag 16 september 19.30-21.00 uur BGL
Donderdag 30 september 19.30-21.00 uur Bridge2Learn: Arie Speksnijder met
Ik wil voortaan een kroket bij de lunch
 
Webinars zijn gratis voor NOBTRA leden, niet-leden betalen € 15 (ex BTW). Wil jij 10 webinars gratis volgen? Word dan kennismaking lid voor 75 Euro
 

Karin de Galan: Trainer van het Jaar
Voor TvOO heeft Margreeth van der Vlis – van Bennekom onze Trainer van het Jaar Karin de Galan geïnterviewd over deze titel. Het is een prachtig interview geworden, lees het hieronder of ga naar https://www.professioneelbegeleiden.nl/mijn-account en log in met het emailadres waarmee je bij de NOBTRA bekend bent.

 

Als laatste nieuwtje kunnen we nog melden dat het congres Liefde voor Leren ook dit jaar wordt georganiseerd door Kloosterhof uitgevers; voor NOBTRA leden is er € 30 korting. https://www.hrdcongres.nl/
 

En dan tot slot:

Vacature: Raad van Advies NOBTRA
 
NOBTRA is de brancheorganisatie voor trainend Nederland. We toetsen, erkennen en ontwikkelen beroepstrainers en verbinden hen met opdrachtgevers. Zo bevordert en bewaakt NOBTRA de kwaliteit van het trainersvak in Nederland.
 
NOBTRA zoek twee leden voor de Raad van Advies.
 
Taken Raad van Advies
De RvA adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd over lopend en toekomstig beleid en over de uitvoering van het beleid. Er zijn 3 vergaderingen per jaar met de leden van de RvA en de voorzitter. Verder is er 1 bijeenkomst per jaar met de aangeslotenen van NOBTRA. Als de omstandigheden dit vragen, kan er ook een beroep worden gedaan op individuele leden of de volledige Raad van Advies.
 
Samenstelling Raad van Advies
Op dit moment is de Raad van Advies nog in opbouw. Op de langere termijn streven we naar een Raad met vijf of zes leden afkomstig uit verschillende partijen die betrokken zijn bij trainend Nederland. Op de korte termijn zoeken we twee leden.
 
Ben je:  
Wil je:  
En heb je:  
Dan ben jij misschien degene die we zoeken!
 
Enthousiast?
Laat het ons weten door middel van een motivatiebrief en CV. Die kan worden gestuurd naar karima@nobtra.nl  De sluitingstermijn is 5  april 2021.
 
Contact gegevens
Wilt je meer weten over deze functie, dan kunt je contact opnemen met Karima Matser, voorzitter  (te bereiken via het secretariaat info@nobtra.nl ) of met Peter Baggen, voorzitter Raad van Advies peterbaggen@Schoolvoortraining.nl