Vorige bestuursleden van de NOBTRA

Op deze pagina staat een overzicht van vorige bestuursleden van de NOBTRA.

Alma Wirodikromo

Alma Wirodikromo is op 17 december 2021 bestuurslid van de NOBTRA geworden.

Achtergrond
Alma is een energieke, gepassioneerde trainer. Ze heeft een zeer uitgebreide kennis van de belangrijkste theorieën over leren en gedragsverandering. Ze onderscheidt zich in haar creativiteit, haar kracht om snel tot oplossingen te komen en haar brede kennis van de verschillende doelgroepen. Ze zal er nooit zomaar voor wegstappen.
 
Daarnaast is zij een resultaatgerichte specialist binnen het Sociaal Domein, ervaren in met name projecten die aansluiting op de arbeidsmarkt verbeteren. Zij heeft gewerkt met en voor commerciële organisaties, verschillende gemeenten, binnen het sociaal domein en met verschillende (doel-)groepen.
 
Haar coachende stijl is zeer betrokken en is oprecht geïnteresseerd in de ander waarbij altijd de samenwerking centraal staat. Daarnaast is zij een optimist, het glas is niet alleen halfvol, het is ook nog eens een heel mooi glas. Een ander belangrijk aspect van haar ervaring ligt in het opzetten van (nieuwe) projecten. Hierin ligt veelal dezelfde focus in de basis, namelijk bewustwording van houding en gedrag waarbij heldere en constructieve communicatie moet leiden tot inspirerende inzichten.
 
Wat haar extra bijzonder maakt is dat ze ondanks haar uitgebreide kennis en ervaring toch nog zo open staat voor feedback. Ze probeert daarin altijd te blijven groeien. Ze is daarbij kritisch op haar eigen handelen en vraagt actief aan anderen om (collegiaal) advies. Ze maakt daarin van kwetsbaar opstellen een kracht. Voor meer informatie zie haar website: www.trotsche.nl

Vrije tijd
Alma is een familie/gezinsmens en enorm trots op haar enige zoon en niet minder op haar vriendinnen die haar door dik en dun steunen en een belangrijk deel van haar leven kleuren. Als Alma niet met haar familie/gezin en vriendinnen bezig is, is ze wel te vinden in een kookclubje, leesclubje of is zij creatief bezig met het opknappen van oude meubelen om deze weer een nieuw leven te geven.

Titia van der Ploeg

Titia van der Ploeg was van 1 september 2021 tot en met 31 december 2021 bestuurslid bij de NOBTRA.

Achtergrond
Haar hart ligt bij het opleiden van iedereen die met groepen werkt. Deelnemers wil ze laten bloeien zodat zij op hun beurt concrete resultaten behalen. Daar hoort didactiek bij, maar ook (persoonlijk) leiderschap, en presenteren. Vanuit haar Bureau 5 voor 9 geeft ze deze missie vorm. Als voormalig NOBTRA Trainer van het Jaar blijft ze elke keer gespitst op een topresultaat, zowel met Nederlandse als internationale groepen.
Titia volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en zet verworven kennis en kunde snel om naar methoden die vervolgens ten goede komen aan deelnemers offline en online.
De laatste jaren heeft zij ook veel ervaring opgedaan in het opleiden en certificeren van aankomende hbo-docenten. Niet alleen op het gebied van didactiek, maar ook voor de BKE, basiskwalificatie examinator. Zo zijn portfolio’s en allerlei soorten toetsen langsgekomen, ontwikkeld en beoordeeld. Titia vindt het een fantastische taak om deze kennis ook te kunnen inzetten voor verdere professionalisering van het mooie trainersvak.
 PS Titia heeft de IMPACT-methode ontwikkeld en uitgewerkt in haar boek Training 2.0. Ook de Toolkit Actiekaarte  met 64 werkvormenkaarten hebben hun weg naar duizenden trainers weten te vinden. Daarnaast deelt ze haar kennis en ervaringen in artikelen, blogs  gratis e-books en boeken. 

Vrije tijd
Ehh.. waar houdt werk op en begint vrije tijd? Bij Titia is er maar 1 tijd en daar kan van alles in gebeuren. Van een boek over trainen schrijven, sudoku oplossen, snorkelen en hagedisjes zoeken op vakantie, of een Russisch lied zingen in een Groningse dorpskerk, het kan maar zo.

Debby Larink

Debby Larink was van in 1 september 2019 tot en met 1 september 2020 bestuurslid van de NOBTRA. Haar portefeuille was PE punten en certificering. 

NOBTRA
Certificering is een sleutel-activiteit voor de NOBTRA. Kwaliteit is bovendien een onderscheidende factor. Hierin willen we een flinke slag maken en Debby, veranderingsmanager met een specialisatie in certificering. gaat dit doen. Zie haar site Aurus.nu.

Zeger Koops

Zeger Koops was van 1 april 2020 tot 1 februari bestuurslid van de NOBTRA.

Achtergrond
Naast zijn functie als manager commerciële zaken bij het Nederlands Dagblad heeft Zeger zich de laatste jaren kunnen ontwikkelen als trainer en coach. Wat hem steeds meer intrigeerde in commercie was het belang van het communicatieproces. Na de opleidingen voor trainer en coach is hij nu volop bezig om zijn eigen praktijk voor professioneel advies, coaching en training op te zetten. Sinds vijf jaar enthousiast aangesloten bij NOBTRA en vindt het gaaf om nu mee te mogen bouwen aan een club die er helemaal voor trainers wil zijn. Een van zijn drijfveren is mensen verbinden door de keuze om met oprechte nieuwsgierigheid door de ogen van de ander te kijken. Kortom: bekijk het ook ‘ns van de andere kant.

Albert van Duijn

Albert van Duijn was van 1 maart 2020 tot 1 januari 2021 bestuurslid van de NOBTRA.

Achtergrond
Albert werkt al jarenlang als zelfstandig ondernemer in training & coaching. Hij is wars van onnodige stilstand. Vernieuwend bezig zijn, samenwerken, verbinden, dat is zijn ding. Hij is ook ideeënman, en niet bang gedurfde stappen te zetten. Schuwt de confrontatie niet, door af en toe een spreekwoordelijk bommetje te leggen. Met humor en respect, want daar kan hij niet zonder. Is gecertificeerd Team Talk trainer en gecertificeerd HeartMath trainer en coach. Heeft zich gespecialiseerd in stressmanagement in de wereld van de luchtvaart en past deze nu toe binnen diverse organisaties. Albert is per 1 juni officieel bestuurslid NOBTRA. Hij beheert de portefeuille events en staat te trappelen om mooie (out of the box) events te organiseren. 

Vrije tijd
In zijn vrije tijd is Albert voorzitter van stichting 2Wheels4Wings. Een organisatie die motortoertochten organiseert voor onder andere zieke en gehandicapte kinderen en bejaarden.

Petra Aartsen

 
 
Petra was van 1 augustus 2019 tot 1 juli 2020 bestuurslid en penningmeester bij de NOBTRA.

Over Petra
Ontwikkelversneller.nl, zo heet de website van Petra en dat is precies wat de NOBTRA nu nodig heeft. Petra is trainer en coach en van huis uit bestuurskundige. Organiseren van leren, zelfsturend leren en sociaal leren in teams zijn sleutelwoorden. Zes kinderen, vijf konijnen en 250 vissen komt er spontaan achteraan. Plus nu 300 NOBTRA leden. Petra  gaat onder meer de NOBTRA events organiseren en ze neemt de verantwoordelijkheid voor de NOBTRA financiën op zich. 

Roeland Schweitzer

 
       
      
 
Roeland was van 1 september 2017 tot 1 mei 2020 bestuurslid van de NOBTRA. Hij hield zich bezig met de communicatie van de NOBTRA.

Roeland zijn afscheidsspeech
Het is Roeland Schweitzer gegund om afscheid te nemen van zijn bestuursfunctie voor de NOBTRA maar we gaan hem missen. Zijn passie voor het trainersvak, zijn tomeloze inzet en zijn waardevolle inbreng vanuit  zijn ervaring en wijsheid zullen we dankbaar blijven herinneren. We wensen hem alle goeds en nog vele jaren in goede gezondheid. Een citaat van Roeland geven we nog graag aan jullie door:
‘Toen ik begon als zelfstandig trainer zocht ik garanties voor mijn deelnemers, garanties over de kwaliteit en de integriteit van mijn trainingen. Die vond ik voor een belangrijk deel bij de NOBTRA. Ik ben blij dat ik kan melden dat mijn trainingen voldoen aan de ethische gedragscode van de NOBTRA. Ik sloot me meteen aan en bleek vervolgens een van de eersten. Ik zocht ook collega’s en verdieping.’
Tot zover Roeland, Zeger Koops gaat het stokje van hem overnemen. Daarover in de volgende editie van Nobtra Nieuws meer.

Over Roeland
Achtergrond: journalistiek, kunst, reclame, toneel, communicatie, mediation stemexpressie, trainer op identiteitsniveau.
 
Zijn motto (van Lao Tse): Iedere wereldreis begint met een eerste stap.
 
Als trainer is Roeland gespecialiseerd rondom het presenteren van jezelf, je verhaal, je organisatie, je product. Kortom presentatietrainingen. Dit gaat uiteraard ook over persoonlijk leiderschap. Zie Speechen.nl
 
Waarom ik de Nobtra belangrijk vind?
 
‘Toen ik begon als zelfstandig trainer zocht ik garanties voor mijn deelnemers, garanties over de kwaliteit en de integriteit van mijn trainingen. Die vond ik voor een belangrijk deel bij de NOBTRA. Ik ben blij dat ik kan melden dat mijn trainingen voldoen aan de ethische gedragscode van de NOBTRA. Ik sloot me meteen aan en bleek vervolgens een van de eersten. Ik zocht ook collega’s en verdieping. Nu, tien jaar verder, met een geweldig trainersleven grotendeels achter de rug, is het fijn om het best nog prille NOBTRA bouwwerk een stapje verder te mogen brengen.Voor alle trainers die mensen tot bloei willen brengen. En volgens mij wil iedere trainer dat.’