Welkom bij de NOBTRA!

NOBTRA is  brancheorganisatie voor Trainend Nederland en wij zijn daarmee hét aanspreekpunt voor en over training in Nederland. We staan voor het professionaliseren en certificeren van het vak trainen. We toetsen, erkennen, ontwikkelen en verbinden beroepstrainers met opdrachtgevers. Zo bevordert en bewaakt NOBTRA de kwaliteit van het trainersvak in Nederland. Wij hebben een Beroeps Register voor Trainers en Opleiders met een PE certificering. Via workshop dagen, Intervisie en Webinars verbinden, inspireren en versterken we elkaar in het trainings vak.

Vind ons ook op LinkedIn en Facebook
Word nu lid

Corona Update

Jouw veiligheid, die van andere deelnemers en onze trainers staat voorop. Wij doen er alles aan om onze trainingen veilig te laten verlopen door een goede voorbereiding en begeleiding. Al onze trainers committeren zich aan dit protocol.

Om veilig te kunnen trainen is in het belang van alle trainers een protocol ontwikkeld om trainingen en opleidingen weer te kunnen opstarten. Het Protocol Veilig Trainen bevat de veiligheids- en hygiëne maatregelen die wij nemen om veilig te kunnen trainen binnen de richtlijnen van het RIVM. Het protocol is tot stand gekomen op initiatief van de NOBTRA in samenwerking met 30 trainers en trainingsbureaus onder leiding van met Jeff Dadema van de Letsgoactive training groep. Zij vormde een Taskforce voor veilig trainen op 1,5 meter afstand.

Dit protocol is gebaseerd op de huidige richtlijnen van het RIVM, de inbreng uit de resultaten van een enquête die NOBTRA onder 500 aangesloten trainers heeft gehouden en de werkzaamheden van de Taskforce. Het protocol "veilig trainen in de 1,5 meter economie" is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen en zowel juridisch als medisch getoetst. Daarbij hebben wij ook gekeken naar protocollen in andere branches, waaronder de branche vereniging voor accommodatie verschaffers, CLC Vecta. Klik hier voor het protocol 'veilig trainen'.

ALS TRAINEN JE VAK IS

​Is trainen jouw vak en werk je met mensen en groepen? Dan kun je je aansluiten bij de NOBTRA, de Nederlandse Orde van Beroepstrainers. De NOBTRA is een vakorganisatie die werkt aan erkenning, toetsing en ontwikkeling. Inspireren, verbinden, versterken. Leren van elkaar. We bieden je een 'thuis' en een brede horizon. Samen op weg naar de beste trainingen van Nederland.
Word nu lid

Is trainen jouw beroep?


Ben je een trainer

De netwerkbijeenkomsten zijn hartverwarmend, leerzaam en vormen een belangrijk onderdeel van jouw permanente educatie. 

Ik sluit aan

Zoek je een professionele trainer?

Zoek je een trainer

Een NOBTRA trainer® is gecertificeerd en voldoet aan hoge eisen. Betrouwbaar, goed en ervaren.
 

Vind die trainer

Zoek je een trainersopleiding?

Opleiding tot trainer?

Het curriculum van deze opleidingen voldoet aan de NOBTRA criteria.

 

Ik wil professionaliseren

Meer dan 500 trainers zijn aangesloten bij de NOBTRA en onderschrijven de ethische gedragscode. Ruim de helft is ook gecertificeerd als Trainer NOBTRA ®. Zij mogen in hun communicatie het NOBTRA logo voeren.
Karima Matser start een NOBTRA workshopdag
Badges uitdelen tijdens NOBTRA workshopdag
Roeland Schweitzer geeft een introductie over de NOBTRA workshopdag
Elkaar ontmoeten tijdens een NOBTRA workshopdag

Gratis E-book

Download hier onze 25 tips om Trainer van het Jaar te worden! 

Klik hier om te downloaden
 
Download nu het e-book - Hoe je trainer van het jaar wordt

Lijst van NOBTRA erkende trainersopleidingen