Update Corona Protocol Veilig Trainen 28 november

Update Corona Protocol Veilig Trainen 28 november

Beste collega training professionals,
 
Opnieuw is door het kabinet besloten dat trainingen door kunnen gaan. Wel zijn er een aantal aanvullende maatregelen, ingangsdatum zondag 28 november tot 19 december 2021. Door de verplaatsing van de persconferenties en de aanpassingen op de website van de overheid, kunnen wij het Protocol Veilig trainen de maandag na de persconferentie versturen, wij vragen hiervoor uw begrip. De onderstaande informatie is gebaseerd op de informatie op de overheidswebsite na de aanpassing van 28 november 2021.

Het aangepaste protocol 'Veilig Trainen' is te vinden is op onze NOBTRA website en op  'mijn corona protocol',  een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland i.s.m. het Ministerie van EZK.
Hier vind je de Basisregels voor iedereen en de regels in beeldsamenvatting
 
Aanvullende maatregelen: Met ingang van 24 november 2021 is het houden van 1,5 meter afstand weer verplicht. Dit betekent dat de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren hierop kunnen handhaven. Steunmaatregelen: overzichtspagina overheid
Ervaar jij ook afmeldingen voor trainingen en heeft dit financiele consequenties voor jou en je bedrijf, dan hebben we belangrijk nieuws voor jou over de steunpakketten. Ben jij door de COVID omzet verloren, dan kan je via deze regelingen steun aanvragen:
NOW Regeling:
Ondernemers die tenminste 20 procent omzetverlies hebben door de coronamaatregelen kunnen voor de maanden november en december de NOW 5 aanvragen. Dat geldt dus ook voor de huidige periode met beperkingen.
TVL Q4 2021
Alle ondernemers met minimaal 30% omzetverlies kunnen in het 4e kwartaal van 2021 TVL-subsidie aanvragen voor hun vaste bedrijfslasten.
Checklist mogelijkheden voor steun
Bekijk welke steun u mogelijk kunt krijgen
We roepen alle trainings professionals op om de Corona protocol regels te handhaven en er met elkaar voor te zorgen dat we kunnen blijven trainen op locatie. Een belangrijke aanvulling is dat we nog steeds iedereen vragen het protocol zelf te downloaden, hiermee ben je verzekerd van de laatste updates rondom het protocol. Samen op weg naar Trainingen geven met het Protocol Veilig Trainen. 
Voor meer updates kan je ons volgen op LinkedIn, Facebook of ontvang ons inhoudelijke NOBTRA nieuws: inschrijven nieuwsbrief


Veel sterkte en succes allemaal! Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en reageren op nieuwe ontwikkelingen. 
Met dringende vragen kun je terecht bij Angelique Koppelman, info@nobtra.nl


Met warme groet,

Karima Matser
Voorzitter Nobtra
Dé branchevereniging voor trainings professionals