Wat kan jij als trainer doen - Online Aanbod

Tips voor een Online aanbod

Door de getroffen maatregelen kunnen er geen live trainingen gegeven worden. Wel wil de NOBTRA haar aangeslotene ondersteunen in mogelijkheden om trainingen en dergelijke te blijven geven. Daarom hebben wij hieronder verschillende tips en initiatieven op een rij gezet.

Tips

Tip 1:
De webinar van de NOBTRA! De NOBTRA biedt extra webinars aan om jullie te ondersteunen.

De NOBTRA organiseert op woensdag 25 maart om 20:00 uur een webinar. In deze webinar gaan we in gesprek over wat het voor jou betekent en we geven uitleg over de mogelijkheden voor financiële steun via de overheid. Ook is dit een moment om met alle deelnemers bij elkaar te komen voor steun en mogelijk te bespreken.
Het webinar bestaat uit twee delen van circa een half uur. In het eerste deel wordt door een deskundige uitleg en toelichting gegeven bij alle steunmaatregelen die de overheid nu aanbiedt aan mensen en organisaties in de problemen. Het tweede deel gaat in op wat jij als trainer kan doen.

Aanmelden bij de webinar kan hier.

Tip 2:
e-learning beats Corona
Dit is een niet-commerciële website voor opleiders om kennis en ervaringen te delen over leerinterventies op afstand.

Tip 3:
Onderstaande websites geven uitleg en advies over het live online trainen.
12 vragen over live online trainen
Live online leren, een vak apart

Tip 4:
Inspiratie opdoen bij anderen. Er is al een groot aanbod aan online trainingen. Kijk voor inspiratie bij onderstaande partij.
Studytube: tijdelijk gratis alle e-learnings en microlearnings te volgen (Links in het keuzemenu ‘Nederlands’ selecteren)

Tip 5:
Op Professioneel Begeleiden staan artikelen en digitale tijdschriften online die voor NOBTRA leden gratis toegankelijk zijn! Dit is een mooi moment om het aanbod te bekijken.
Professioneel Begeleiden

Tools

Tool 1:
De website Course-Flow biedt tools aan om je eigen leeromgeving te creëren. Via de link kun je het 14 dagen gratis uitproberen.
Course-flow

Tool 2:
Onderstaande website biedt diverse online tools aan om te brainstormen, klassikale bijeenkomsten online te organiseren, theorie aan te bieden en quizzen te maken.
Tips & tools voor de online flip: overgaan naar online trainen

Tool 3:
Blog over verschillende tools met korte toelichting en vergelijking tussen de tools.
Tools voor online lesgeven (virtuele klas/webinars)
 
Zelf aan de slag met je digitale vaardigheden:
Office Teams
Office 365
ICT Awareness en veilig gedrag
Gezond beeldschermwerk
 

Heb jij een vraag/ opmerking of een andere leuke tip? Laat het ons weten en stuur een mail naar info@nobtra.nl!