Webinars 2019/2020

Webinars 2019/2020

Wil je een kijkje in de keuken krijgen van 7 van de beste Trainers van Nederland? Ontmoet dan in een webinarserie de NOBTRA Trainers van het Jaar! Elke maand neemt 1 trainer je in 1 uur mee in zijn/haar wereld en thema. Hieronder zijn de webinars terug te kijken van deze Trainers van het Jaar!
  • Marion Reijerink
  • Titia van der Ploeg
  • Silvia Blankestijn
  • Jacob van der Meulen
  • René Luisman
  • Laura van den Ouden
  • Jitske Kramer

Marion Reijerink

Marion Reijerink, in 2012 de eerste Trainer van het Jaar, weet als geen ander welke vaardigheden en eigenschappen een trainer nu moet hebben.
 
The 7 habits of highly effective trainers
Het onderwerp zal zijn “the 7 habits of highly effective trainers”. Heb jij als trainer nog te bieden waar de markt om vraagt? Het trainersvak is sterk in ontwikkeling. Met dat waar jij je als trainer vijf jaar geleden mee onderscheidde, maak je nu het verschil niet meer. De markt is veranderd en opdrachtgevers stellen andere eisen. Marion heeft dagelijks te maken met trainers én opdrachtgevers. In haar webinar bespreekt ze the 7 habits of highly effective trainers. Welke van de zeven eigenschappen heb jij?

De webinar van Marion is helaas niet terug te kijken.
 

Titia van der Ploeg

Tijdens dit webinar zal Titia ingaan op de belangrijkste lessen uit haar carrière als trainer. Titia deelt dan haar 10 gouden regels over het trainersvak.

De 10 gouden regels
10 gouden regels die maken dat Titia na 25,000 deelnemers nog steeds met heel veel plezier haar werk doet, veel werk mag doen en uitstekende resultaten behaalt. En dat allemaal op een economische manier, dat wil zeggen dat ze bergen kan verzetten in relatief weinig tijd en ze ook nog genoeg energie overhoud of er zelfs energie van krijgt!

Tijdens de Webinar krijg je niet alleen de regels zelf, maar ook de achtergrond erachter, voorbeelden vanuit de praktijk zodat je ze zelf kunt toepassen. Daarnaast is Titia natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw succesvoorbeelden. Of faalmomenten, want die zijn vaak ook enorm leerzaam -achteraf.

Haar webinar is hier terug te kijken. Het begin van de webinar is niet opgenomen, dus het webinar begint meteen. Let op: Voor het terugkijken van dit webinar is Adobe Flash nodig.
 

Jacob van der Meulen

'metaforen'
Jacob gaat in op de metafoor van de 'onzichtbare bank en conflicten' en de 'apenrots en zijn spelers'. Daarnaast gaat Jacob in op 'storytelling'.

De webinar van Jacob is hier terug te kijken.
 

René Luisman

'Hoe ontwerp je een effectieve training?'
Als je trainingen ontwerpt, loop je er ongetwijfeld tegenaan dat de doelen van je opdrachtgever soms anders zijn dan de doelen van je deelnemers. Of dat de deelnemers aan het einde van je training nog steeds niet weten hoe ze het geleerde in de praktijk moeten toepassen.
De keuzes die je in je trainingsontwerp maakt, bepalen voor een belangrijk deel het resultaat van je training.

In deze webinar laat Rene met verschillende voorbeelden zien hoe een effectieve training opgebouwd wordt en hoe inspeelt kan worden op trends en ontwikkelingen op het gebied van leren.
Dit is dus waardevolle kennis als jij regelmatig trainingen geeft!

De webinar van René is helaas niet terug te kijken.
 

Laura van den Ouden

7 succesfactoren van Transfer.
Tijdens de webinar van Laura heb jij als deelnemer je de unieke kans om een training die jij als trainer hebt ontworpen of geeft, te checken via de Transfer Quick Scan op de mate van Transfer.
Bedenk dus van te voren welke afgeronde, lopende of nieuwe training die jij geeft, jij tijdens het webinar zelf wilt checken op de 7 factoren van Transfer.

De webinar van Laura is helaas niet terug te kijken.
 

Jitske Kramer

Jam Cirkel
Wie had gisteren gedacht dat vandaag er zo uit zou zien. Ineens ben je de controle kwijt over de planning van projecten, is je team uiteengevallen, maken sommigen overuren terwijl ander werk stilvalt. Jij als trainer moet nu flexibel en wendbaar inspelen op de situatie.

Hoe kom je van stress tot creativiteit en bewaar je de rust? Hoe ga je om met alle verschillende ideeën en emoties? En hoe zorg je ervoor dat je iedereen hoort en ondersteunt?

Jammen als in een jamsessie is nu de juiste manier van werken!

Jitske Kramer geeft handvatten over hoe je met de Jam Cirkel beter samenwerkt, goed omgaat met emoties, helderheid brengt in wie je waarover laat meepraten en meebeslissen, verschillen benut én hoe jij daar leiding aan geeft. Met invalshoeken en methoden uit haar boeken Jam Cultures en Deep Democracy.

De webinar van Jitske is hier terug te kijken.