NL Leert Door

 
De NOBTRA heeft de NL leert door regeling mogen ontvangen! 
Heb jij belangstelling om je te ontwikkelen en wil je gebruik maken van de subsidie die dankzij "NL Leert Door" beschikbaar is? Dankzij de samenwerking tussen NOBTRA en de trainingsinstituten ICM en Schouten & Nelissen, kunnen we je een mooi aanbod doen. Hieronder staan van beide instituten de trainingen die ze in het kader van NL Leert Door aanbieden. De opleidingen en trainingen van ICM en Schouten & Nelissen zijn te boeken via de website Leersubsidie.

NL leert door is LIVE! Je kan je NU inschrijven voor een gratis training of opleiding!
Update: Alle trainingen zijn uitverkocht
 

NL Leert Door

Wat is NL Leert Door?

NL Leert Door is een subsidie van de overheid waarmee opleiders kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen, en trainingen kunnen aanbieden. Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen gebruik maken van de subsidieregeling NL leert door. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden om binnen jouw organisatie ander werk te kunnen verrichten, of om beter inzetbaar te zijn bij een ander bedrijf of andere organisatie.
 

NL Leert Door regeling

In 2020 is iedereen geraakt door Corona. Als onderdeel van de steunpakketten van de overheid kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de NL leert door regelingen! Het Kabinet geeft in 2021 €200 miljoen uit voor omscholing en ontwikkeling van werkenden.
 
Wie komen er in aanmerking voor de NL leert door regeling:  
Minister Koolmees heeft financiële ondersteuning beloofd om je met behulp van ontwikkeladvies of scholing aan te passen aan de nieuwe economische situatie. (bron: Kamerstuk 35420 nr. G) Er zijn twee regelingen voor 2020: NL leert door met inzet van ontwikkeladvies en NL leert door met inzet van (online) scholing. (bron: Kamerbrief Hoofdlijnen NL Leert Door). Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat er in 2021 meer geld beschikbaar komt voor beide regelingen.

De NOBTRA heeft de NL leert door regeling mogen ontvangen! Dat betekent dat wij, in samenwerking met ICM en Schouten & Nelissen, in de categorie Scholing 49 trainingen/ opleidingen GRATIS mogen aanbieden!

 

Welke opleidingen en trainingen bieden wij aan?

Wij bieden opleidingen en trainingen aan van ICM en Schouten & Nelissen. Hieronder staan alle opleidingen en trainingen benoemd.

Hoe een training te volgen?

Update: Alle trainingen zijn uitverkocht
Klik hier om naar het aanbod te gaan!

Je hebt een training gezien die je wilt volgen. Leuk! Maar nu.. hoe aan te vragen? Hieronder een stappenplan!

De gratis scholing op kosten van de overheid heeft twee heel belangrijke voorwaarde. De eerste voorwaarde is dat er een kopie van de voor- en achterkant van jouw ID bewijs geüpload moet worden bij de aanmelding voor een opleiding of training. De tweede voorwaarde is dat jij toestemming moet geven aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) voor 1. inzage in het scholingstraject en 2. voor onderzoeksdoeleinden. Deze verklaring kan jij digitaal ondertekenen door middel van een 'vinkje' als jij je gaat aanmelden voor een opleiding of training. Wil je de verklaring alvast bekijken? Download de toestemmingsverklaring dan hier.

1. Het aanbod van ICM en Schouten & Nelissen is te bekijken op de website van de NOBTRA leersubsidie
2. Op deze website kan jij de opleiding of training kiezen die jij wilt volgen, helemaal gratis!
3. Heb je deze training gevonden? Klik dan op de opleiding. Je wordt dan doorgestuurd naar de inschrijfpagina.
4. Op de inschrijfpagina kies jij de data van de training die jij wil volgen.
5. Vul je gegevens in en voltooi de ID check.
6. Na de inschrijving ontvang je een mail ter bevestiging van je inschrijving. Daarna neemt de opleider contact op over jouw training of opleiding! 
7. Is het zover en kan jij jouw training gaan volgen? Volg de instructies van de opleider en jij kan beginnen met de opleiding!

Veelgestelde vragen

Wat is NL leert door?
Dankzij de NL Leert Door subsidie bieden opleiders kosteloos opleidingen aan. Voor deelnemers zijn hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Leersubsidie zorgt ervoor dat deze voorwaarden door opleiders en deelnemers goed worden nageleefd.
 
Wat is Leersubsidie?
Leersubsidie zorgt ervoor dat opleiders volledig veilig en gebruiksvriendelijk invulling geven aan subsidieregelingen. Leersubsidie is onderdeel van Edubookers. Leersubsidie is ISO27001 gecertificeerd en partner voor de ID-verwerking Signicat is daarnaast Soc 2 Type II gecertificeerd.
 
Waarom wordt er gevraagd om je ID en BSN?
Je kan deze training kosteloos volgen vanuit de subsidieregeling ‘NL Leert Door’. De Rijksoverheid stelt als voorwaarde dat deelnemers zich identificeren middels kopie ID en het BSN nummer. Omdat dit gevoelige informatie is, kiezen opleiders ervoor om Leersubsidie dit veilig af te laten handelen. Deze gegevens worden encrypted opgeslagen en zijn alleen in te zien door de Rijksoverheid.
 
Voordat het ID geüpload wordt
 
Waarom moet je je ID uploaden?
Je kan deze training kosteloos volgen vanuit de subsidieregeling 'NL Leert Door'. De Rijksoverheid stelt als voorwaarde dat deelnemers zich identificeren middels koppie ID. Dit duurt slechts 2 minuten!
 
Is dat veilig?
Juist vanuit veiligheidsoogpunt gebruiken opleiders en bracheorganisaties Leersubsidie om dit proces af te handelen. De uitvoerder voldoet aan de hoogste veiligheidseisen ISO27001 en SOC 2 Type II. De gevoelige persoonsgegevens worden versleuteld opgeslagen en zijn uitsluitend in te zien door de Rijksoverheid.
 
Wat heb je NU nodig om deze stap af te ronden? Let op! Als je beiden nu niet binnen handbereik hebt, willen we je vriendelijk verzoeken de aanmelding te stoppen en opnieuw te doen wanneer dit wel het geval is.