NOBTRA nieuwsbrief maart 2022

NOBTRA nieuws, maart 2022

NOBTRA.LIVE
We hebben je er al eerder over verteld: ons enige echte live congres dat plaatsvindt op 8 april a.s. Nog niet aangemeld? We kunnen 125 deelnemers ontvangen, dus haast je!
 

09:00     Inloop bezoekers
10:00     Plenaire opening
10:15     Mireille Olivieira, TvhJ  en Suzanne Nieuwenshuijs, YTA:
               Deep Democracy meets High Sensitivity – kom ‘t ontdekken!
10:45     Erik Brakert: Leidinggeven onder extreme omstandigheden in Afghanistan
11:15     Marvin van der Valk: Innovatie binnen het individueel begeleiden van een voetballer
12:00    Belevingsplein
12:45     Lunchpauze
13.30     Frederika van der Meer: Anders kijken en leren met PK’s
14.00     Jan Hindrik Hartman: Leiderschap tussen de (vuur) linies
14:45    Belevingsplein
15:30     Wouter van den Berg, PhD: KEYNOTE SPREKER
16:15     Borrelen
17.00     Iedereen weer huiswaarts!
Kijk voor meer informatie en de aanmeldlink op: NOBTRA.LIVE Anders kijken, anders trainen
 
 
Deep Democracy, de wijsheid van de minderheid
Op woensdag 23 maart a.s. is het de beurt aan onze Trainer van het Jaar, Mireille Oliveira, om ons in haar micro-training wegwijs te maken in de wereld van Deep Democracy. Dat doet ze zo:
 
Hoe benut je de kracht van de groep? Door niet alleen te luisteren naar de breedsprakigen, luidsprekenden of welbespraakten maar door ook op zoek te gaan naar de wijsheid van de stille Willies of diegenen met een andere mening. Met technieken en skills van Deep Democracy leer je hoe. We gaan het o.a. hebben over lui faciliteren (en ja, dat is eerst even hard werken) zodat het zweet op het juiste voorhoofd staat. En dat is idealiter niet dat van jou. Benieuwd? Join! 23 maart. Ik kijk vast naar je uit.
 
Programmaonderdelen:

Thema Café’s
Natuurlijk geef je als coach, trainer, begeleider of adviseur het beste wat je hebt. Het beste van je kennis. Het beste van je ervaring. Het beste van jezelf. Dus investeer je regelmatig in jezelf. Je wilt immers bijblijven en kennis maken met nieuwe methodieken. Nieuwe vaardigheden onder de knie krijgen en bijgepraat worden over de nieuwste ontwikkelingen op je vakgebied. Hoe fijn is het om weer samen te komen en te sparren met vakgenoten die net zo bevlogen zijn als jij.

THEMA Café | Trainers & Coaches Masterclass is dé mogelijkheid om dat te doen.


Dit jaar organiseert Uitgeverij THEMA weer THEMA Café’s: korte maar intensieve workshops, aan het einde van de dag, geleid door experts. Waarin boeken, tools, methodieken, inzichten en theorieën besproken worden en je zelf ook inhoudelijk aan de slag gaat. Ben je opzoek naar inhoud, interactie met vakgenoten en plezier, bekijk dan snel het programma en meld je aan voor een of meer THEMA Café's naar keuze. 
 
Aanbieding 3 voor 2
Wanneer je je direct aanmeldt voor 3 THEMA Café’s, dan betaal je er slechts 2.
 
 
Nieuwe PE-activiteiten!
Er staan nieuwe trainingen in de Portal:
 
Startdatum & opvolgdata: Training: Opleider: PE-punten:
16 maart 2022 Doelgericht training ontwerpen Bridge2learn 25
22 maart 2022 (hele dag)
05 maart 2022 (ochtend)
07 april 2022 (ochtend)
22 april 2022 (ochtend)
09 mei 2022 (ochtend)
Didactische werkvormen ontwerpen Karin de Galan - School voor training 60 
24 maart 2022 Assertiviteit 2.0 Karin de Galan - School voor training 20
12 april 2022
26 april 2022
10 mei 2022
24 mei 2022
Trainen en coachen op de onderstroom HAN 60
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Inhoudelijke informatie vind je op de site van de opleiders zelf. Wil je je aanmelden? Doe dat vooral via de Portal. Het systeem kan dan na afloop PE-punten bijschrijven op jouw naam, zodra je het bewijs of certificaat hebt geüpload na afloop van de training.
 
Let op (voormalig) aspirant-leden: jullie inlogcode volgt binnenkort (voor het einde van deze maand).
 

Vacature Penningmeester
Stichting NOBTRA is op zoek naar een nieuwe penningmeester. De huidige penningmeester, Bas de Kruyff, heeft na 2 jaar moeten besluiten dat deze functie niet langer past naast zijn veranderde privésituatie en onderneming.
Als penningmeester ben je samen met vier andere bestuursleden verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van NOBTRA. Naast lopende zaken ben je ook actief bij het uitstippelen van de verdere koers. Uiteraard heb je een goed cijfermatig inzicht en ben je in staat in te schatten wat besluiten in het bestuur financieel inhouden.
Momenteel kost de rol van penningmeester gemiddeld 6 uur per week. Hier staat een nette vergoeding tegenover, weliswaar niet commercieel, maar passend bij de non-profit aard van NOBTRA.
Concreet ben je verantwoordelijk voor: Het zou mooi zijn als je ook affiniteit hebt met ICT voor bijvoorbeeld het incidenteel bijwerken van de website.
Is dit een rol die bij jou past en die je zou willen vervullen? Stuur dan jouw motivatie naar info@nobtra.nl.  Noem daarin ook op welke wijze je al ervaring hebt in een dergelijke rol. We nemen dan snel contact op om kennis te maken en eventuele vragen van jouw kant te beantwoorden.
 
 
STAP-budget (STimulering Arbeidsmarkt Positie): regeling voor scholing en ontwikkeling
Sinds 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kan je gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De NOBTRA is al maanden bezig om voor opleiders toegang te verkrijgen tot STAP-budget.
Er is een concrete toezegging dat brancheorganisaties -via een nieuw toetsingskader en een inrichting van het beoordelingsproces voor toelating van aanvullende keurmerken - de mogelijkheid krijgen om toegang te krijgen tot STAP budget. 
 
We hebben een goed contact met het ministerie en hopen op een toelating in de 2e helft van dit jaar.
We houden je natuurlijk op de hoogte!