NOBTRA nieuwsbrief juli 2022

NOBTRA nieuws, juli 2022

Voor sommigen is de vakantie al begonnen, anderen zijn nog volop aan het werk of bezig met de laatste loodjes. Daarom toch nog leuk nieuws van de NOBTRA.
 
We beginnen met het meest prangende: onze vacatures. We zijn (nog) op zoek naar versterking van onze toetscommissie en daarnaast zoeken we iemand die met ons wil meedenken over marketing, communicatie en onze visie op financiën. Heb jij zin om ons te helpen en herken jij jezelf in de omschrijving, of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@nobtra.nl.
 

We zijn natuurlijk ook al bezig met wat we na de vakantie gaan doen. Er staan al een viertal nieuwe
micro-trainingen opgelijnd die je zeker niet mag missen:
 
12 september – Laura van den Ouden
10 oktober – Suzanne Nieuwenhuijs – Mekking
8 november – Mireille Oliviera
29 november –  Karin de Galan
 
Klinkende namen dus! Laura hadden we in de vorige nieuwsbrief al vermeld, Suzanne’s inleiding is te lezen in deze nieuwsbrief en daar kun je je voor aanmelden via de site. Wat Mireille en Karin gaan doen, houden we nog even geheim tot na de vakantie! Overigens is er enige tijd geleden een interview gehouden met onze twee winnaars, Mireille en Suzanne, deze kun je hier terugkijken op youtube
 
Genoeg om naar uit te kijken voor na de vakantie, maar eerst gaan we genieten van een heerlijke zomer. Veel plezier allemaal!
 

Vacature bestuurslid

Het bestuur is op zoek naar een vijfde bestuurslid. We zijn op zoek naar iemand met een groot netwerk, die bekend is met het vak van trainer, innovatief is (met ons vooruitkijkend), affiniteit heeft met social media en op de hoogte is van het digitale landschap. Als je daarnaast ook ons wilt helpen onze financiële visie uit te stippelen, dan willen we heel graag met jou in contact komen.
 
Reageer op info@nobtra.nl.

Vacature nieuw lid toetscommissie

Wij zijn op zoek naar versterking van onze toetscommissie. We hebben nu zes leden, waarvan drie bestuursleden. Door uitbreiding van taken zijn we op zoek naar nummer zeven! Is dit iets voor jou?
 
Waarom een toetscommissie?
NOBTRA wil de kwaliteit van trainers, opleidingen, trainingen en PE-activiteiten borgen. Dit doen we voor trainers en opleiders die zich blijvend willen ontwikkelen en zich willen onderscheiden in de markt met een keurmerk. Leden van de toetscommissie beoordelen aan de hand van vooraf vastgestelde criteria of een trainer, opleider, opleiding of training aan de vereisten voldoet.
 
Wat doet de toetscommissie?
Er zijn twee hoofdactiviteiten:
  1. Certificeren van trainers: trainer NOBTRA, Master trainer of Register trainer.
  2. Certificeren van opleiders, opleidingen en trainingen: Train-de-trainer en PE-activiteiten.
 
Komt er een aanvraag binnen, dan ontvang je een verzoek of je beschikbaar bent om binnen een maand samen met een ander toetslid de beoordeling te doen. Dit gebeurt online en telefonisch.
 
Hoe ziet een certificeringstraject eruit?
  1. Vooraf lees je documenten door die de aanvrager van certificering heeft ingediend. De duur hangt af van het type certificering.
  2. Je maakt een afspraak met het andere toetslid.
  3. Samen spreek je ieders beoordeling door en komen jullie tot een gezamenlijke beoordeling en indien van toepassing bereid je vragen voor de aanvrager voor.
  4. Bij de meeste certificeringen vindt nog een gesprek plaats van een uur met de aanvrager.
  5. Na afloop kom je samen tot een eindoordeel.
 
Wat verwachten we van jou?  
Voor je inzet is een bescheiden vergoeding beschikbaar.
 
Heb je interesse?
Stuur dan een mail naar info@nobtra.nl met jouw motivatie en CV.

Microtrainingen

Zoals in de inleiding vermeld, geeft Suzanne Nieuwenhuijs-Mekking een vervolgtraining over HSP op 10 oktober a.s. Haar eerste microtraining over HSP was een enorm succes, dit keer richt zij zich meer op de hoogsensitieve trainer zelf. Zij zegt hierover:
 
Maak van je HSP je USP als trainer!
Ben of denk je hoogsensitief te zijn en wil je van deze bijzondere eigenschap jouw “unique selling point” maken als trainer? Doe dan mee aan deze interactieve microtraining en ontdek je unieke HSP-talenten en hoe je je hoogsensitiviteit optimaal kunt benutten in het trainersvak. In de microtraining: Nu al zin? Meld je dan aan via de site!