NOBTRA nieuwsbrief augustus 2022

NOBTRA nieuws, augustus 2022

Inmiddels is de zomervakantie in bijna alle delen van het land weer voorbij en zijn de meesten van ons weer aan het werk. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen.
In het NOBTRA bestuur heeft een wijziging plaatsgevonden (zoals al eerder aangekondigd) en daarom zijn we op zoek naar jou! Lees snel verder!
 
Zoals je wellicht weet, is NOBTRA achter de schermen hard bezig om als erkennende instantie voor de STAP regeling te worden geregistreerd. Eén van de vereisten daarvoor is dat we een Geschillencommissie hebben én een Commissie van Beroep, die willen we natuurlijk graag bemensen.
 
Verder gaan we alweer nadenken over de Trainer van het Jaar en de Young Talent Award voor 2023. De datum van de uitreiking is al bekend: 27 januari 2023. Het thema houden we nog even geheim, dat komt in een volgende nieuwsbrief.
 
Wél kunnen we al bekend maken dat we een bijeenkomst voor nieuwe leden gaan houden en dat doen we LIVE in Leusden op 21 september a.s., wij kijken er al erg naar uit!
 
Als laatste nog een Save the Date: hou 30 november vrij in je agenda. We gaan dan een middag/avond bijeenkomst organiseren met mooie workshops en lezingen. ’s Ochtends nog lekker werken, halverwege de middag beginnen, gezellig samen eten en dan nog een ronde. Heerlijk om zo de winter in te luiden! Binnenkort zullen we hierover meer vertellen.
 
Last but not least nog de herinnering voor onze komende microtrainingen: op 12 september Laura van den Ouden, 10 oktober Suzanne Nieuwenhuijs – Mekking, 8 november Mireille Ollivieira en 29 november Karin de Galan. Nog niet aangemeld? Er is nog plek, dus meld je snel aan!
 

Van voor door...

NOBTRA groeit en daar zijn we blij mee! Daarbij hebben we ook een flinke uitbreiding van de werkzaamheden -o.a. door het STAP budget- en willen wij graag ‘stappen’ zetten.
 
Het is onze intentie om te groeien naar nog meer leden om een stevige basis te krijgen en gesprekspartner te blijven van ministeries en andere organisaties. Om bestaande leden te houden en nieuwe aan te trekken én om meer events te organiseren is meer menskracht nodig; dat geldt ook voor de certificering van trainers en organisaties, bijvoorbeeld voor STAP. Specifiek zijn we op zoek naar een bestuurslid die dedicated gericht is op het werven van nieuwe leden en daarnaast naar leden voor onze toetscommissie.
 
Wij willen dit graag met elkaar doen. We hebben dus JOUW input, hulp en menskracht hard nodig om onze commissies te vullen, om leden aan te trekken en NOBTRA overal zichtbaar te laten zijn, o.a. op de socials.
 
Wil je met ons meedenken, -ontwikkelen en -doen? Neem contact met ons op via info@nobtra.nl en je hoort snel van een van onze bestuursleden!
 

Bijeenkomst nieuwe leden

Op woensdagmiddag 21 september a.s. organiseren wij een bijeenkomst voor onze nieuwe leden en dit doen we voor het eerst LIVE! We gaan er een gezellige middag van maken van 15.00 – 17.00 uur.
Buiten nieuwe leden zouden we het ook leuk vinden om daar een aantal bestaande leden aan tafel te hebben. Natuurlijk kan het bestuur een praatje houden over wat NOBTRA allemaal te bieden heeft, maar het is natuurlijk ook leuk om dat van ervaren trainers te horen. Schroom dus niet, maar kom erbij!
 
Onze nieuwe leden zullen we persoonlijk een uitnodiging sturen, bestaande leden die mee willen doen kunnen zich melden bij info@nobtra.nl.
 

SAVE THE DATES

In het kader van goed agendabeheer: twee data om alvast in je agenda te zetten:
 
30 november 2022:           Sinterklaas event met mooie workshops en samen eten en uitwisselen
27 januari 2023:                Uitreiking Trainer van het Jaar en Young Talent Award
 
Meer info volgt later!

Gezocht: leden voor Geschillencommissie en Commissie van Beroep

Om de status van erkennende organisatie voor STAP subsidie te krijgen moet de NOBTRA beschikken over een Geschillencommissie en een Commissie van Beroep.
 
Wanneer iemand ontevreden is over een uitspraak van de Klachtencommissie van NOBTRA, moet er een mogelijkheid zijn om de betreffende kwestie voor te leggen aan een Geschillencommissie.

De Commissie van Beroep kan een uitspraak op een Bezwaar opnieuw bezien en mogelijk tot een uitspraak komen. Voor beide commissies geldt dat de leden onafhankelijk en bekwaam moeten zijn.

Onafhankelijk wil in dit geval zeggen: niet eerder betrokken bij de behandeling van een klacht of bezwaar, dus bijvoorbeeld geen bestuursleden NOBTRA. Bekwaam wil zeggen: liefst met ervaring op juridisch of bestuurlijk gebied.
 
NOBTRA heeft het voornemen om één Commissie te benoemen voor de behandeling van zowel Geschillen als Beroepszaken. Geschillen en Beroepszaken zijn in de praktijk uiterst zeldzaam, het betreft dan ook hoofdzakelijk een formele benoeming waar weinig tot geen inzet voor nodig zal zijn.
 

Micro Trainingen

12 september: Laura van den Ouden
Goede trainer of succesvol ondernemer
 
Zoals jullie weten, zijn Laura en haar partner Gilles bezig aan een zeilreis met hun catamaran Horizon. Onlangs is over Laura een artikel verschenen in de Quote, over haar ondernemerschap als trainer. Nieuwsgierig? Volg de link https://www.quotenet.nl/lifestyle/reizen/a40938976/sabbatical-laura-van-den-ouden-zeilen/

Schrijf je in!
 

10 oktober: Suzanne Nieuwenhuijs – Mekking
Maak van je HSP je USP als trainer!

Ben of denk je hoogsensitief te zijn en wil je van deze bijzondere eigenschap jouw ‘unique selling point’ maken als trainer? Doe dan mee aan deze interactieve microtraining en ontdek je unieke HSP-talenten en hoe je je hoogsensitiviteit optimaal kunt benutten in het trainersvak. In de microtraining:

> wordt ingegaan op wat hoogsensitiviteit precies is;
> leer je wat de 12 kenmerkende HSP-talenten en valkuilen van hoogsensitieve personen zijn;
> onderzoek je welke HSP-talenten en valkuilen je bij jezelf als trainer herkent;
> ontdek je hoe je je HSP-talenten gericht kunt inzetten; voor je deelnemers en je eigen werkgeluk!

Schrijf je in!


8 november: Mireille Ollivieira
Duik mee in de onderstroom
 
Er speelt iets, maar ja… je kunt het niet zo goed benoemen. Of.. ‘ik weet het wel, maar IK ga het niet zeggen’.
Als je wilt weten wat er speelt, moet je moed verzamelen om in de onderstroom te werken.
IK durf, wie durft er nog meer?
 
Inschrijven kan vanaf week 36.
 
 
29 november: Karin de Galan
Activerend trainen - Trainen met de glijbaan en de trap
 
Stel je voor,  je begint je training met een actieve werkvorm waardoor de deelnemers meteen op het puntje van hun stoel zitten. En dan bouw je verder met een uitleg die precies op maat is en oefeningen waarin de deelnemers stap voor stap leren en succes ervaren. Als je zo kunt trainen, is elke training een feestje.
 
Maar dat lukt niet altijd: soms gaat een training stroperig, krijg je de groep niet mee, mis je de flow. Met de opzet en keuze van werkvormen heb je daarop veel invloed. In dit webinar ga je zien hoe een kleine verandering een groot verschil kan maken.
 
Karin start met een make-over van een training van een van jullie: ze kiest er ter plekke eentje uit. Ze laat zien welke keuzes didactisch slim zijn en hoe het beter kan. Daarna licht Karin haar methode van ‘de glijbaan en de trap’ toe. Daardoor snap je hoe mensen leren en hoe je ervoor kunt zorgen dat elke training motiverend en leerzaam is. Tot slot kijk je naar je eigen training: wat kun je toepassen en wat levert dat op?
 
Na afloop van deze microtraining snap je beter hoe mensen leren en begrijp je hoe je dat ondersteunt met de keuze van verschillende werkvormen.
 
NB: deze microtraining is bedoeld voor trainers die deelnemers iets willen leren. Het is niet bedoeld voor procesbegeleiders. Voor het verschil, lees dit blog: https://www.schoolvoortraining.nl/trainer-of-procesbegeleider/
 
Inschrijven kan vanaf week 36.