Categorieën trainers

Bij de NOBTRA kennen we verschillende categorieën trainers.

  • Trainer NOBTRA® (T-N)
  • Mastertrainer Nobtra® (MT-N)
  • Registertrainer NOBTRA® (RT-N)
  • Ethische leden, aangesloten bij de NOBTRA
  • Student leden

Trainer NOBTRA® (T-N)

Een  trainer NOBTRA® T-N heeft aangetoond te voldoen aan de kwaliteitseisen waaraan een beroepstrainer volgens de NOBTRA minimaal moet voldoen. Vanzelfsprekend onderschrijven trainers NOBTRA® de beroepscode. Een gecertificeerde Trainer NOBTRA is gerechtigd om het bijbehorende logo te voeren op website, visitekaartjes en ander promotiemateriaal. Om als Trainer NOBTRA erkend te worden, dien je je portfolio ter beoordeling aan te bieden aan de certificeringscommissie. 

Bekijk hier de volledige lijst met trainers in deze categorie.

Mastertrainer NOBTRA® (MT-N)

Mastertrainers NOBTRA® voldoen ruimschoots aan de NOBTRA kwaliteitseisen, hebben minimaal vijf jaar ervaring als trainer en beschikken over deskundige vervanging bij ziekte. Zij dienen de registratie periodiek te vernieuwen en zijn daarmee verplicht zich constant in het trainersvak te blijven professionaliseren. 
Zie de kwalificaties voor Mastertrainer NOBTRA®.

Registertrainers NOBTRA® (RT-N)

Registertrainers NOBTRA® voldoen ruimschoots aan de NOBTRA kwaliteitseisen en kunnen volledige trainingstrajecten in een organisatie implementeren. Zij opereren op het niveau van organisatie-adviseur. Zij dienen de registratie periodiek te vernieuwen en zijn daarmee verplicht zich constant in het trainersvak te blijven professionaliseren.
Zie de kwalificaties voor Registertrainer NOBTRA®

Ethische leden

Iedereen kan zich aansluiten bij de NOBTRA indien men de Ethische Beroepscode van de NOBTRA onderschrijft. Men wordt dan Ethisch Lid.

Ethische leden hebben toegang tot alle services, zoals abonnementen, klachtenprocedure en workshops. Het is niet nodig om te voldoen aan de registratie-eisen van een trainer NOBTRA. De toegang is dus laagdrempelig.

Ethische Leden maken geen deel uit van het bestand van registreerde trainers, ze kunnen daarom geen profielpagina aanmaken, zijn daarom ook niet vindbaar in zoekresultaten naar trainers en mogen het NOBTRA logo niet voeren.

Het Ethisch Lidmaatschap is bedoeld als voorportaal naar Trainer NOBTRA ®.

Student leden 

Indien je een van de NOBTRA erkende trainersopleidingen volgt, kun je student-lid worden. Op deze manier kun je aan de NOBTRA workshopdagen deelnemen, krijg je een aantal relevante digitale abonnementen en kun je je kennis van het trainersvak  en het veld snel uitbreiden. Het is de opstap naar gevertificeerd Trainer NOBTRA ®. Deze certificering krijg je zodra je na je afstuderen 25 dagen trainerservaring hebt opgedaan. Dus houd dit bij!
Bekijk alle opleidingen