Sergio van der Pluijm

Ik heb leren coachen en trainen in een bijzondere context: het reclasseringsveld. Je weet wel, mensen met een detentie-verleden op het rechte pad helpen. Nou, die 15 jaar waren voor mij een rijke leerschool als het gaat om motivatie, omgaan met weerstand, gedragsverandering en toegepaste psychologie. Ik geloof dat ik daar meer leerde dan tijdens mijn universitaire studie Algemene Sociale Wetenschappen – al was die ook heel interessant. In die tijd kon je nog lekker experimenteren en dat deed ik ook. Ik bestudeerde NLP, RET, Provocatief Coachen en nog veel meer. Ik probeerde alles meteen de volgende dag uit.

Soms zei zo’n ‘boef’ dan: ‘ben je soms op cursus geweest?’ Dus niet alles werkte meteen, maar wát werkte, dat bleef ik doen. En uiteindelijk kwamen er 3 methoden boven drijven: Motiverende gespreksvoering, Oplossingsgericht coachen en ACT. Dat bleken echte game-changers. En laten deze krachtgerichte en menswaardige benaderingen nu toevallig alle drie bewezen effectief zijn!

Na 5 jaar werken met ex-gedetineerden, mocht ik trainers in dat veld gaan opleiden, coachen en superviseren. Tien jaar later ging het weer kriebelen en bedacht ik: ja, maar deze fascinerende kennis, daar heeft iedereen iets aan. En in 2010 richtte ik 'Bureau Bewezen Effect' op. Sindsdien ben ik toegewijd om als coach, schrijver, blogger, podcastmaker, én opleider deze 3 evidence-based methoden uit de positieve psychologie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Van mijn boekenserie Coachen 3.0 zijn inmiddels meer dan 15.000 exemplaren verkocht.
 
Voor meer info: www.bewezeneffect.nl