NOBTRA nieuwsbrief januari 2023

NOBTRA nieuws, januari 2023

NOBTRA is het jaar goed begonnen, daar kun je straks over lezen. We zijn ook hard plannen aan het maken om 2023 te vullen met live-bijeenkomsten, microtrainingen, intervisie en ook nieuwe dingen.
De eerste microtraining van dit jaar is een feit en er staan er nog meer op stapel. Trouwens, wist je dat de microtrainingen je per stuk 5 PE-punten opleveren? Verder kijken we terug op onze nieuwjaarsbijeenkomst en kijken we vooruit door het vormen van een community én een enquête.
We sluiten deze nieuwsbrief af met een reminder voor onze bijeenkomst voor nieuwe leden op woensdag 1 februari a.s. die ook openstaat voor het verhaal van bestaande leden.
 

Microtrainingen

Afgelopen dinsdagavond beleefden we de eerste microtraining van dit jaar met Carolien Roodzant. Zij leerde hoe we binnen kunnen komen bij organisaties en bedrijven die ons graag willen betalen voor onze diensten; super interessant! Was je er niet bij, maar ben je wel geïnteresseerd? Op maandagochtend 6 februari kun je in de herkansing, dus doe mee! Inschrijven kan via Carolien Roodzant: Succcesvol Binnenkomen bij Bedrijven
 
Op 7 maart is het dan de beurt aan Arie Speksnijder die ons gaat meenemen naar:
 
De Taalbrug
Een trainer is een bruggenbouwer en het belangrijkste bouwmateriaal van een trainer is taal. Een belangrijke taalbrug is de brug tussen de start van de training en het daadwerkelijk iets nieuws gaan leren. Of je de deelnemers nu meteen in het diepe gooit met een praktijkopdracht of dat je alleen het programma even laat zien: ergens komt het moment dat je de overstap maakt van de introductie naar de uitleg van nieuwe theorie of vaardigheden. De kwaliteit van jouw taalbrug bepaalt voor een deel of de deelnemers enthousiast meekomen, of bedenkelijk kijkend of afwachtend langs de kant blijven staan.
 
In deze workshop ontdek je de drie pijlers van zo’n taalbrug. Als je deze taalbrug gebruikt, voelen de deelnemers dat je hen begrijpt, gaan ze verlangen naar het resultaat van de training en kennen ze jouw aanpak. In de workshop krijg je uitleg en voorbeelden van zulke taalbruggen en ontwerp je ook één of meer taalbruggen voor jouw eigen trainingen.
 
Verzeker je van een plaatsje door in te schrijven via Arie Speksnijder: De Taalbrug
 

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op woensdag 25 januari jl. waren zo’n 40 trainers op onze uitnodiging bij elkaar gekomen voor een live bijeenkomst in het Black Cat Theatre in Amsterdam, waar we te gast waren bij Majlis Schweitzer van Speechen.nl. Wat een heerlijke dag hebben we daar gehad!
We begonnen de dag met een workshop boksen door Lucas Defaris van boksz.nl. Waren mensen van tevoren al heel enthousiast, na afloop zagen we allemaal blosjes op de wangen en lachende gezichten en was iedereen klaar voor de workshop van Majlis over het fasenmodel dat inzicht geeft in de verschillende fasen van je training. Hierna hebben de deelnemers fases uit het fasenmodel toegepast op praktijk-casussen met collega trainers in de vorm van intervisie.
Na de afsluitende borrel ging iedereen enthousiast weer huiswaarts met ook nog 10 PE-punten ‘op zak’.
Ook een keer een bijeenkomst ‘hosten’?
Majlis heeft heel enthousiast haar ruimte opengesteld voor een Nobtra live-bijeenkomst. Wellicht zijn er ook andere opleiders die hun ruimte daar een keer voor willen aanbieden. Belangstelling en/of vragen? Neem contact op met margreeth@nobtra.nl.
 

Hoe verder?

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heeft onze voorzitter, Karima Matser, gesproken over een community die we graag willen activeren. Op dit moment bestaat er niet echt een mogelijkheid voor leden om onderling met elkaar te communiceren, gedachten uit te wisselen, hulp te vragen, elkaar te inspireren, anders dan op de live bijeenkomsten zoals hierboven vermeld.
 
Het zou fijn zijn als we, tussen leden onderling, een meer horizontale relatie kunnen creëren. De enige manier waarop dat nu kan is via intervisie, maar lang niet iedereen doet daaraan mee en het is ook maar één van de vele manieren waarop je onderling contact kunt hebben.
 
In feite hebben we al een platform om onderling contact te faciliteren: de (besloten) LinkedIn-groep. Karima heeft mensen opgeroepen om zich daarbij aan te sluiten. Tot op heden is dat een groep waar weinig in gebeurt, maar wij kunnen daar met ons allen verandering in brengen. Daarom willen we jullie uitnodigen om via onderstaande link lid te worden van deze groep en voel je vrij om te delen, te vragen, te inspireren en virtueel te netwerken. Word je ook lid?

 

Enquête

Op onze live bijeenkomsten krijgen we vaak nieuwe ideeën en meestal fijne feedback van de leden terug. We bereiken echter niet alle leden op deze manier en we zijn juist zo benieuwd naar hoe we jullie nog meer van dienst kunnen zijn.
 
Daarom hebben we een enquête ontwikkeld waarin we jullie willen vragen naar je wensen en ideeën. Zou je ons een plezier willen doen door de enquête in te vullen? Dat kan heel makkelijk door het volgen van deze link. Het neemt maar een paar minuten van je tijd en wij zijn je er dankbaar voor.

Nieuwe leden

Zoals jullie weten, organiseert NOBTRA regelmatig bijeenkomsten voor nieuwe leden. A.s. woensdag,
1 februari, doen we dat weer. Plaats van samenkomen is het Coachhuis in Leusden. Inloop vanaf 14.45 uur en we beginnen om 15.00 uur met een afronding om 17.00 uur.
                                                                                                                        
Nog niet ingeschreven? Het kan nog door een mailtje aan info@nobtra.nl.
 
Ben jij al langer lid en wil je nieuwe leden inspireren met jouw verhaal? Dan ben je ook van harte welkom, laat het ons dan even weten.
 
 
Nobtra: dé brancheorganisatie van trainend Nederland!