Nobtra Nieuwsbrief juli 2018

NOBTRA en NVO2 gaan krachten bundelen

NOBTRA: Trainers, mensen in het veld.
NVO2: Opleidingsdeskundigen in organisaties.  
Partijen die elkaar nodig hebben en aanvullen.
Hoe fijn als je van elkaar op aan kunt (gecertificeerde trainers), als je kennis kunt delen, samen werkt  aan effectieve leervormen en trajecten. Elkaar ondersteunt met blended leerstijlen en kennis, het permanente leren van de toekomst.  De behoefte om een steeds belangrijkere sector in de samenleving te professionaliseren neemt toe. Zo wil de overheid straks alleen nog maar gecertificeerde trainers.
NVO2 en NOBTRA. We zijn inmiddels op weg om de krachten echt te gaan bundelen.
Intussen is een derde partij aangeschoven, de NSCU, de Nederlandse Stichting voor Corporate Universities. Door deze ontwikkeling is het proces in een stroomversnelling geraakt.

Voordelen:

 • Meer slagkracht
 • Betere zichtbaarheid
 • Betere belangenbehartiging
 • Mogelijkheid tot regionale activiteiten
 • Vak van trainer (certificering, ECG) krijgt meer erkenning

De NOBTRA identiteit, denken vanuit het perspectief van de trainer, dat moet blijven. Het NOBTRA bestuur waakt er daarom voor dat de NOBTRA niet wordt opgeslokt in het geheel. De NOBTRA identiteit is geformuleerd als gaan voor kwaliteit, de Ethische Gedrags Code, de certificering, huiskamergevoel en iets vaags: Sjors van de Rebellenclub, klein, vrolijk gezelschap.

Het tot stand komen van de fusie is een heel proces. Juridisch, administratief, website, financieel, naamgeving, bestuur / organisatie. Er zijn kwartiermakers aan het werk en er gaan specialisten naar kijken. 
Intussen gaan de NOBTRA activiteiten gewoon door. Zo komt er een nieuwe website en vindt op 29 augustus de NOBTRA workshopdag plaats.  Heeft u het 10 jarig jubileum van de NOBTRA op 21 juni 2019 al in uw agenda staan? Wordt het een jubileumdag / feest / congres / beurs? NOBTRA leden kregen er gisteren al een paar vragen over.
 

29 augustus 2018  NOBTRA  workshopdag in Utrecht:
De toekomst van het trainersvak.
 

Trainer van de toekomst is het thema van de NOBTRA workshops in 2018. In januari ging het over je ontwikkeling, de stappen in je leven die je hebt gemaakt. Afgelopen maart ging het over het heden, heel concreet met onder andere een workshop regionale vindbaarheid in Google, offertes en acquisitiegesprekken.

De workshopdag op 29 augustus gaat over de toekomst van jouw trainerschap. Waar gaat het vak naartoe, wat heb je nodig? Deelnemers kunnen twee van de vier onderstaande workshops volgen.

Karin de Galan van School voor Training verzorgt een workshop: ‘’Doe jij het dan eens voor! De kunst van een goede demo’’. Een werkvorm die steeds meer terrein wint omdat hij zo enorm goed werkt. Je kunt hem in je training inzetten en ook bij e-learning. In de workshop van Karin leer je hoe je een leerzame demo geeft en relaxed omgaat met fouten. Want juist niet-meteen-perfect kan nog leerzamer zijn dan in 1 x goed!
Bij onze trainer van het jaar, René Luisman leer je “Blended Learning toepassen in je trainingsontwerp”.  Hoe kun je online leren inzetten in jouw leertrajecten en wat levert je dit op?
Covince verzorgd voor de NOBTRA een workshop over nieuwe technologieën en neemt ons mee in de wereld van VR/ IR en gamification.
Ine Visscher van JITL neemt ons ook mee de toekomst in. 
Tijdens deze dag  is ook de NOBTRA Trainer van het Jaar verkiezing.

Deelname voor NOBTRA leden € 25,- voor niet leden € 100,- met regeling als je ter plekke lid wordt. Ook NVO2 leden worden voor deze dag uitgenodigd en vol = vol.

 • Ochtendworkshop plus middagworkshop, thema de toekomst van het trainersvak.
  Toelichting over de NOBTRA / NVO2 krachtenbundeling
  Trainer van het Jaar verkiezing.
  Koffie, lunch en borrel.
  Deelname voor NOBTRA leden € 25,- voor niet leden € 100,- met regeling als je ter plekke lid wordt. Ook NVO2 leden worden voor deze dag uitgenodigd en vol = vol.We ontvangen jullie graag om 9.30 in Frisse Blikken in Utrecht. Om 18.00 ronden we af. Lunch en borrel zijn inbegrepen.
    Schrijf je nu in  

Wie wordt trainer van het jaar 2018 / 2019?

Uiteindelijk zijn er drie genomineerden over:

Wim van Hout van Boertien, Vergouwen, Overduin
Laura van den Ouden van ICM
Jeanet de Vries van Sinidito
De jury maakt 29 augustus om 16.30 uur tijdens de NOBTRA workshopdag het juryrapport openbaar.
De komende tijd verschijnen er interviews met de genomineerden.

Zichtbaarheid en erkenning

René Luisman is Trainer van het Jaar 2017/18.
Wat heeft het hem opgeleverd?

‘Het winnen van deze titel heeft veel voor mij betekend. De erkenning en zichtbaarheid maakten dat ik me zekerder voel in mijn rol als trainer. En toch bracht het ook vragen met zich mee. Want wat werd nu mijn volgende stap? Ik merkte dat er vooral behoefte ontstond om terug te gaan naar de basis. Wat voor trainer wilde ik zijn? Met het volgen van een nieuwe trainersopleiding wil ik een verdieping aanbrengen in mijn vakmanschap als trainer. Ook heb ik nieuwe programma’s ontwikkeld die dichter bij mijn persoonlijke thema’s liggen. De titel Trainer van het Jaar heeft mij geïnspireerd en gesterkt om in al mijn keuzes dicht bij mezelf te blijven.

  

NOBTRA lid Titia van der Ploeg heeft twee blogs geschreven over de succesvolle NOBTRA workshopdag bij de Koninklijke Marine in Den Helder.

MC Salad bij de marine

Lessen uit de palenbak

 

Copyright © 2018 NOBTRA, All rights reserved.