Nieuwsbrief december 2017

NOBTRA Agenda 2018

Vier bijeenkomsten / workshopdagen in 2018.
Drie hiervan vormen een samenhangende serie over het trainerschap: verleden, heden, toekomst.
De vierde dag is de bijzondere hands-on Marinedag op 29 mei in Den Helder.
De kosten voor NOBTRA leden zijn circa € 25,- per dag. Dat is de catering. Dus verdien je lidmaatschap in een klap terug en kom. Schrijf nu alvast de data in je agenda.

12 januari : (verleden)  over de evolutie van ons leren en de ontwikkeling van jouw trainerschap in het bijzonder. Plus nieuwjaarsborrel. Kennismakers (!) zijn ook van harte welkom.

23 maart : (heden ) Het landschap van trainingsmarkten, waar sta jij dan? Economie, aanbod en vraag, marketing. Hoe groot zijn je kansen, hoe vergroot je je kansen, hoe doen collega’s het? State of the art.

29 augustus : (toekomst)  Waar gaat trainen naar toe, inhoudelijk, technisch, markt. Inspiratie rondom blended learning. Vul je schatkist met verschillende technieken. Hoe kun je er succesvol mee omgaan.

Wat wilt u van NOBTRA?  

Een korte enquete. Alleen voor leden. Nog niet ingevuld? Tien vragen, vijf minuten werk. Tot nu toe 50 reacties op onze mailing van 24 november. Niet slecht, maar er mogen er nog 50 bij. Laatste kans.
Dit is de link
 Profielpagina up to date?

Hoe goed is jouw profielpagina op de NOBTRA website. De site wordt maandelijks ruim 2000 keer bekeken, ook door opdrachtgevers. Is je verhaal aantrekkelijk en compleet? Staat er een actuele foto op? Waarom zou een opdrachtgever juist jou kiezen? Praat erover met anderen, zo krijg je jouw unieke aanbod helderder over het voetlicht.

Aan de slag met Coachlink              

Als NOBTRA lid heb je sinds kort toegang tot het digitale platform en de community Coachlink.nl. Je hebt zo toegang tot circa 180 boeken, 1800 artikelen en rum 500 praktische werkvormen. Je kunt hier bovendien je eigen readers samenstellen en delen met anderen.
Activeer je account op Coachlink.nl
– Rechtsboven op het scherm zie je het groene vakje ‘Mijn Coachlink’ >  https://www.coachlink.nl/mijn/
– Hier kun je inloggen met je emailadres dat bekend is bij de NOBTRA en een eenmalig wachtwoord: Coachlink2017
– Vervolgens kun je zelf een wachtwoord kiezen, eventueel aanvullende gegevens invullen en             je laten registreren.  Op dat moment is je account geactiveerd en kun je direct aan de slag.     
Als je vragen hebt, neem dan contact op met de klantenservice:  info@coachlink.nl  of 020 5218 933.
In de kennisbank staan ook veel artikelen over trainen
We hebben er twee uitgelicht:  
Coachend trainen – Silvia Blankestijn.
Frank Oomkes – Ontwikkelingsfasen van trainers
 

Nog meer gratis abonnementen

Als NOBTRA lid heb je oa. ook een gratis abonnement op het Tijdschrift voor Coaching, het tijdschrift voor Positieve Psychologie en het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties TvOO. Je kunt dit alles vinden via https://www.professioneelbegeleiden.nl/ Rechts via de groene knop inloggen. Door de collectieve inkoop van al deze abonnementen verdien je je lidmaatschap ruim terug. Mits je ze gebruikt.  
 

Nieuw bestuur: Jacob van der Meulen 

Vorig jaar was Jacob van der Meulen trainer van het jaar. Nu is hij NOBTRA bestuurslid geworden. Samen met Jeffrey van Kempen is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ons PE (permanente educatie) beleid. Het toekomstige PE beleid is een belangrijke component om de kwaliteit van de NOBTRA trainers te borgen. Jacob  heeft de plek van John de Ruiter overgenomen die wegens persoonlijke omstandigheden het bestuur heeft verlaten. Jacob is trainer bij de Koninklijke Marine.

Feestmakers gezocht.

In 2019 bestaat de NOBTRA 10 jaar. Dat willen we vieren. We  zoeken hiervoor een enthousiast team,  een echte regelaar, een vrije denker en een aanjager. Wie heeft zin in deze leuke en eenmalige klus! Laat het weten, stuur je mail naar Carlijn Weijns 

Fijne kerstdagen
                        en een Gelukkig 2018

Hartelijke groet, NOBTRA.