Nieuwsbrief 5 december 2018

NOBTRA Workshopmiddag 11 januari 2019!

Heb jij ook goede voornemens? Actiever klanten benaderen, meer doen met digitale kanalen, een cursus of training volgen, sneller factureren? Wij, trainers en HRD professionals, zijn ook net mensen en beginnen het jaar vaak met goede voornemens. Vroeger of later lopen veel van die mooie plannen in de soep. Jammer, maar niet heel erg. Bij het maken van voornemens moet je juist klein beginnen en leren van je fouten.
Om je in 2019 goed op weg te helpen, organiseren wij een middag met vier inspirerende workshops en tips om goede voornemens langer vol te houden. We sluiten af met een feestelijke toast op het nieuwe jaar. Je kunt twee workshops volgen.
1.Wij jij leren hoe je in 2019 ( wel)  voor jezelf kunt zorgen?
Workshop door Ine Haagen
2. Wil je af van schrijven en juist meer gebruik maken van visualisaties in je training? 
Workshop door Irene Kroon
3. Wil je leren hoe je anno 2019 gebruik kunt maken van kernkwaliteiten?
Workshop door Leon van Wely
4. Wil jij leren hoe  je anno 2019 gebruik maakt van acteurs tijdens een rollenspel?
Workshop door Jacolien Schepers

Vrijdag 11 januari 2019 13 uur.
Start nieuwjaarsborrel: 17 uur. 
locatie: Youmeet Utrecht
Kosten € 25,- inclusief nieuwjaarsborrel.
Inschrijven kan hier
P.s. Geen goede voornemens?
Toch van harte welkom om vijf uur op de nieuwjaarsborrel..


Over de fusie NOBTRA-NVO2-NSCU

Het project blijkt taaier dan we dachten. Het boekenonderzoek met goedgekeurde verklaringen van accountants is bijvoorbeeld nog niet afgerond. Karima Matser en Annelies Tegel zijn er namens de NOBTRA veel tijd mee kwijt. Een definitief ‘go’ is nog niet gevallen, ondanks de intentieverklaring, kennismaking van besturen, SWOT analyse, wederzijds enthousiasme, keuzes voor de nieuwe bestuur indeling, plannen voor de toekomst, begroting 2019 en de manier waarop we het gaan doen.

Financiën
Keuzes rondom de financiën zijn inmiddels gemaakt. De stichting NOBTRA eindigt bij de fusie met een gezond batig saldo. Van het NOBTRA kapitaal gaat dan circa 1/3 naar het jubileum 10 jaar NOBTRA (reserveer alvast de datum 21 juni), 1/3 brengen we in als vermogen voor de nieuwe organisatie en 1/3 reserveren we voor de fusiekosten (notarissen, accountants, juridisch proces, bankkosten, KvK, vormgeving, website, uitbesteed werk, ook aan onze kwartiermakers van deze fusie). Voor de website is al een volledig inhoudelijk en technisch plan, inclusief belangrijke verbeteringen van de trainerspagina’s, dit kan nu heel snel gerealiseerd worden. 
De nieuwe contributie is een gemiddelde geworden. NOBTRA gaat van € 175 naar € 195 per jaar, NVO2 van € 212 ook naar € 195. NCSU moet overstappen op een ander (individueel) model.

Juridische stappen
Om de fusie technisch goed te laten verlopen is er een juridisch traject nodig, hierin wordt de stichting NOBTRA een blauwe maandag vereniging NOBTRA (met het NOBTRA bestuur als leden), om vervolgens naadloos in de samenwerking van de nieuwe vereniging te kunnen vloeien. NOBTRA aangeslotenen worden op dat moment leden van de nieuwe vereniging. 

Behoud van trainerschap
Ben je nu trainer NOBTRA, dan wordt je geregistreerd trainer bij de nieuwe club. Vooralsnog wijzigt er niets aan de certificering, hoewel er uiteraard wel naar gekeken wordt of het in de toekomst beter kan. Denk aan een permanent educatie systeem met PE punten. Per slot van rekening moeten wij trainers in ieder geval blijven leren #voorbeeldfunctie

Vervolg
Iedere week zijn er nieuwe ontwikkelingen rondom deze fusie. Hierboven staat een beperkt overzicht en hopelijk komt er dit jaar nog een nieuwsbrief. Wil je meer weten? Stuur een mail naar karimamatser@ouno.nl We vinden het heel belangrijk om iedereen goed te informeren. Er gaat door de fusie zeker iets veranderen. Van ‘ons kent ons, gezellig en veilig clubje’, naar een grote club met honderden trainers en ook honderden HRD professionals.


Congres Liefde voor leren, 14 februari Reehorst Ede

Op Valentijnsdag, 14 februari, organiseert Het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties in de Reehorst in Ede het congres Liefde voor Leren vol workshops, presentaties én heel veel collega’s. NOBTRA leden zijn welkom met € 30,- korting, € 155,- 
Lees alle info >>>