Surprise avond over ethiek en ontmoeten

Inschrijven

De NOBTRA surprise middag/avond

Programma

Blok 1 Onze Ethische GedragsCode
van 15.30 tot 17.30 bijten wij onze tanden in een aantal surprise-situaties die trainers kunnen tegenkomen in hun dagelijkse praktijk en die net-wel of eigenlijk-niet kunnen vanuit ethisch perspectief. Het doel is de vernieuwde gedragscode te introduceren en een fijne dialoog te hebben waarin ieder het eigen ethische kompas kan beproeven.

Blok 2 Wat is je beeld van de ander?
van 18.30 tot 20.30 delen we op in 2 groepen die ieder een eigen werkvorm hebben om te onderzoeken hoe je "de ander" ziet en hoe je de relatie legt. Doel van beide workshops is om te oefenen met aansluiten bij de droom van die ander.

De eerste groep zal onder leiding van trainer en schrijfcoach Paula Brummelkamp van Teksten voor Trainers oefenen met de boodschap die je overbrengt door de vorm en de woorden die je kiest. En omdat het 4 december is, gebruiken we daar natuurlijk sinterklaasgedichten voor.

De tweede groep onder leiding van presentatietrainer en kunstenaar Roeland Schweitzer van Speechen.nl, tevens bestuurslid van de Nobtra, gaat actief waarnemen en tekenen. Hoe zie jij de ander? Je gaat portrettekenen (met korte instructie) in tweetallen. Het gaat er daarbij niet om wat je ervan terecht brengt, maar dat je ontdekt hoe je kijkt en wat je ziet.