Een jaar NOBTRA Trainer van het Jaar

dsc_0125Op 23 september, Dag van de Trainer, heb ik het stokje als Trainer van het Jaar overgedragen aan Jacob van der Meulen. Met veel plezier en alle vertrouwen dat we met Jacob weer een onderscheidende Trainer van het Jaar hebben.

Veel mensen vragen mij wat Trainer van het Jaar zijn mij heeft opgeleverd. Daar ga ik in dit blog graag op in, en ook op wat ik als Trainer van het Jaar gegeven heb.

Erkenning

Het is misschien niet het mooiste dat je wilt horen van een Trainer van het Jaar, maar ik heb dit jaar enorm genoten van alle waardering en erkenning. Ik heb het gevoeld als extra onderstreping van mijn visie op het trainersvak. En ook al heb ik daarin geen gebrek aan zelfvertrouwen, ik vond het heerlijk dat mijn toegevoegde waarde als trainer en opleider van trainers, op deze manier nog eens door de NOBTRA werd onderstreept.

Bezieling

Ik heb dit jaar ook een sterke verbinding met de NOBTRA gevoeld. Onze gezamenlijke passie voor het bouwen aan de kwaliteit van het trainersvak was ik me al bewust, maar door de contacten gedurende het jaar werd deze verbinding versterkt.

In mijn juryrapport werd ik ‘een ambassadrice van het trainersvak’ genoemd. Ik heb me dit jaar ook ambassadrice van de NOBTRA gevoeld, en werd me bewust dat dat niet exclusief verbonden is met mijn rol als Trainer van het Jaar. Ik neem de NOBTRA en haar missie dan ook met veel plezier mee in mijn verdere activiteiten.

Ontwikkelingspunt.nl

Mijn goede voornemen als Trainer van het Jaar was om me te ontwikkelen in de wereld van e-learning. Dit heeft geresulteerd in een webapp voor trainers, coaches en managers: www.ontwikkelingspunt.nl. Je vindt er als trainer gratis inspiratie, kennis, methodieken, werkvormen en praktische tips om je te ontwikkelen in je trainerschap.

De content is toegespitst op vier type trainers: vakinhoudelijke trainers, vaardigheidstrainers, persoonlijk procestrainers en teamtrainers. Deze vier trainerstypen corresponderen met de vier niveaus in mijn trainersopleidingen ‘Trainen met ziel en zakelijkheid’ bij Blankestijn & Partners. Meer informatie hierover vind je op www.BPopleidingen.nl Je kunt je daar ook aanmelden voor een gratis workshop over mijn Stermodel.

Ik wens je veel plezier met je ontwikkeling als trainer!