Tips en trucs voor online trainen

 

Onze pagina voor tips en trucs bij online trainen!

Op deze pagina staan een aantal tips en trucs voor online trainen. Alle tips en trucs zijn op deze pagina met tips en trucs te vinden, maar deze pagina is alleen toegankelijk voor NOBTRA leden. Deze tips en trucs zijn in samenwerking met Fenne van den Bos (Trainer bij de Gelukzusters) en Mieke Tummers (oprichter van de Trainersapotheek en oud-NOBTRA bestuurslid) tot stand gekomen.

Fenne en Mieke zagen de eerste weken van de coronacrisis veel tools en tips voorbij komen voor trainers. De ene trainer prees dit, de andere had goede ervaringen met dat. Fenne: ‘Die eerste weken dat alle trainingen werden afgezegd zag je meteen  collega’s enthousiast tips delen over hoe ze toch best aardig hun training online hadden gegeven, maar hoe moet je nu zelf online beginnen en waarmee?’. Fenne en Mieke wilden hier graag voor de NOBTRA overzicht in scheppen: ‘zodat onze collega-trainers zicht krijgen op wat er mogelijk is in ons vakgebied’. Of dat mocht? Daar zei de NOBTRA natuurlijk JA op!

Het idee is dat deze pagina een plek is om onderling kennis te delen: voor en door NOBTRA aangeslotenen. Fenne en Mieke trappen vast af! Mieke en Fenne bieden ook de mogelijkheid om jouw online training te laten toetsen bij hen. Meer informatie vind je onderaan de pagina.

Let op: de volledige pagina met tips en trucs is alleen toegankelijk voor NOBTRA leden. Na het klikken op de link is het nodig om in te loggen. Na inloggen is het mogelijk om de pagina te bekijken. Is dit niet het geval? Probeer de pagina dan nogmaals te openen, of klik in het menu onder 'activiteiten voor aangesloten trainers' op 'Tips en trucs bij online trainen!'.

Even voorstellen: wie zijn Fenne en Mieke?

                                               
Ik ben Fenne van den Bos: (internationaal) trainer en oprichter van de Gelukzusters.

Als trainer vind ik het belangrijk om mensen vanaf het eerste moment aan te laten haken aan de training, gemotiveerd te hebben. Ik hou ervan als mensen echt in hun eigen werk aan de slag kunnen met nieuwe vaardigheden en dat ze na een lange dag ook met nieuwe energie naar huis gaan. Daarom zorg ik er in mijn trajecten, vanaf de uitnodiging, tot en met het zelf in de praktijk brengen, voor dat leren en oefenen leuk is. Bij Gelukzusters doen we dit op het gebied van ‘lekker werken’ en dan vooral in de zorgsector.
 
Ik ben Mieke Tummers: Trainer bij 2enable en oprichter van Trainersapotheek.

De afgelopen 12 jaar maakte ik als freelance trainer al honderden maatwerk trainingen en trajecten met en voor mijn klanten. Twee keer hetzelfde programma zit niet in mijn systeem, afhankelijk van de vraag en de doelgroep maak ik steeds een zo passend mogelijk programma. Vanuit die ervaring en passie voor trainingsontwerpen heb ik De Trainersapotheek opgericht. Vanuit de trainersapotheek maak ik met jou vanuit je eigen idee of klantvraag in 4 uur een logische en leuke training. Die voor jou leuk is om te geven en voor je deelnemers om te volgen!

Check bij ons je online trainingsonderdeel!

Fenne en Mieke bieden jullie de mogelijkheid je eigen voor online gemaakte trainersonderdeel te toetsen op en te oefenen met hen. Zij denken dan mee over vormen en verbeteringen en je kunt even in een echte maar toch veilige setting je bedachte onderdeel testen. De data voor deze live online sessies volgen nog. Fenne en Mieke nodigen NOBTRA aangeslotenen uit om hun eigen trainingsonderdeel in te brengen:

Bovenstaande punten worden live gedeeld waarbij jullie kunnen oefenen aan de hand van de tips uit de interviews. Dit is mogelijk in Teams of Zoom. Het aantal deelnemers voor deze online sessies zijn: max 8 personen.