Corona Nieuws

In deze onduidelijke en verontrustende tijd willen wij, als NOBTRA, trainers met raad en daad bij staan. Van besef naar actie.
'Anemoontjes' Aquarel. 19 maart 2020. Roeland Schweitzer

 
Pandemie, dat woord, kon jij je hier veel bij voorstellen? Landen met duizenden doden, de wereld in een lock down, de economie ongekend ontwricht, ziekenhuizen in bepaalde regio’s overvol, alles een en al onzekerheid.

En voor ons, trainers, alleen nog de mogelijkheid om online mensen te trainen. Sommigen van ons doen dit, hebben hier misschien al een levensvatbare vorm voor gevonden, anderen zitten nu zonder inkomen thuis. Voor hoe lang? In de koplampen blijven kijken, dat helpt niet. Wat kunnen wij doen? Omdenken, vooruitdenken, aan de gang met nieuwe wegen, hulp bieden, hoopvol perspectief, spirit.
 
Met veel plezier hebben wij ook dit jaar de voorbereidingen getroffen voor het organiseren van verschillende workshopdagen. Op basis van de ontwikkelingen en de gestelde richtlijnen en maatregelen heeft het bestuur in goed overleg besloten alle workshopdagen tot de zomer te laten vervallen. 22 april en 27 mei gaan niet door. Vooralsnog gaan vrijdag 3 juli en vrijdag 4 september wel door en we doen ons uiterste best daar weer een succes van  te maken. Wij hopen alle aangesloten trainers op 3 juli 2020 weer te mogen ontmoeten.
 
Voorzitter Karima Matser: "Het bestuur wenst u sterkte en een goede gezondheid toe in deze tijd, vooral ook de ouderen en zwakkere mensen in deze onzekere tijd".

Sterkte namens het NOBTRA bestuur

Het Protocol Veilig Trainen

Trainen in de 1,5 meter samenleving, hoe ziet dat eruit? De NOBTRA heeft in samenwerking met Letsgoactive een protocol ontwikkeld met stappen en aandachtspunten om toch te kunnen trainen in een 1,5 meter samenleving. Hieronder leggen we uit hoe dit protocol tot stand is gekomen, zijn er video's te bekijken met uitleg hoe trainen in de 1,5 meter samenleving eruit ziet en is het mogelijk om het protocol te downloaden. Meer Lezen...

Coronasteun voor zzp'ers blijft, maar wel met vermogenstoets

De steunregeling voor zzp'ers ('Tozo') wordt verlengd, maar gaat daar behalve een partnertoets ook een vermogenstoets gelden: dat betekent dat zzp'ers niet in aanmerking komen voor steun als ze meer dan een bepaald bedrag aan eigen geld hebben.
 
Over veel details wordt nog gesproken, maar het nieuwe pakket wordt soberder dan de vorige twee en het krijgt een langere looptijd. Het huidige (tweede) pakket loopt tot 1 oktober; het is de bedoeling dat het derde van kracht blijft tot 1 juli, dus tot na de Kamerverkiezingen van maart.
 

Train met LearningStone!

Overgaan naar Blended Learning - 4 weekse online training!

De sleutel voor succes: Blended learning! Speciaal voor trainers en andere talentontwikkelaars heeft LearningStone al begin april het programma "Training in the time of Corona" opgezet. Gewoon, om te helpen. Wij weten immers hoe je een training vormgeeft in een online leeromgeving, en we nodigden experts uit om kennis aan te vullen tot een complete praktische training zodat jij jouw training online vorm kan geven.

GOGOGO!

Je kunt je nu inschrijven voor de training Overgaan op Blended Learning. In vier weken tijd ga je praktisch aan het werk:

Rode draad is het oplossen van de vragen waar je nu tegenaan loopt. 

Iedere week volg je één of twee online workshops op donderdag of dinsdag van 15.00-17.00u. Reken daarnaast op ongeveer een dag voor de ontwikkeling van je eigen online academy en interactie op de online leeromgeving van déze opleiding. 

Én je krijgt persoonlijke begeleiding: in die vier weken dat de opleiding duurt is er elke week spreekuur en drie keer de mogelijkheid om 1op1 met Petra, Sjoerd, Michiel of Paula af te spreken. Zo eindig je met een complete blended training, toegesneden op jouw praktijk en klaar voor de toekomst.

Kosten en inschrijving (tot 2 dagen voor de training!)

Deze vierde editie start met je aanmelding. Je investering is €350 ex btw en en dat is inclusief een betaalde leeromgeving die je gratis gebruikt.
Korting: LearningStone klant, Develhub of Nobtra lid 50 euro korting.

Doe je mee?

Doe de Corona geldhulp test!

Weet jij door alle tegemoetkomingen en maatregelen niet meer waarvoor je in aanmerking komt? Doe dan de corona geldhulp test. 
Je vult in wat jouw situatie is en de uitkomst van de test laat zien waar jij voor in aanmerking komt. Daarnaast geeft het resultaat ook nog tips om je verder te helpen in deze tijd!

Persbericht en Petitie: Compenseer trainers met zelfstandige ruimte voor Covid-19 € 4.000,- vergoeding (TOGS)

Update 8-4-2020

Wij hebben goed nieuws! Het kabinet is met een flinke verruiming van de economische maatregelen gekomen. Deze economische maatregelen gelden nu ook voor de SBI code voor Bedrijfsopleiding en Training! 🎇

Dit betekent dat trainers met een zelfstandige bedrijfsruimte nu ook in aanmerking kunnen komen voor deze financiële tegemoetkoming. Onze SBI-code staat op de lijst om vanaf medio april ook aanspraak te kunnen maken op dat Noodfonds. De financiële tegemoetkoming is dan aan te vragen op: https://www.rvo.nl/subsidie-…/tegemoetkoming-schade-covid-19

Dank aan iedereen voor het delen en ondertekenen van de petitie!🙏 Samenwerken maakt sterker!
 

Originele bericht

Trainers opgelet!

Wij hebben jouw hulp nodig om aandacht te vragen voor een financiële tegemoetkoming voor trainers. Lees verder hoe je kan helpen!

De TOGS is een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid voor de eerste nood bij ondernemers die direct zijn getroffen door de genomen coronamaatregelen. Veel trainers met een zelfstandige ruimte vallen onder 'Bedrijfsopleiding en -training' met SBI code 85.59.2 maar komen niet in aanmerking voor € 4.000,- schadevergoeding in deze moeilijke periode.

De NOBTRA vraagt aandacht voor deze groep trainers. Wij hebben een petitie gestart om deze groep trainers onder de aandacht te brengen. Meer Lezen...

NOBTRA webinar over corona ondersteuning terug kijken

Op 25 maart en 1 april gaf de NOBTRA een webinar over maatregelen die genomen kunnen worden in deze corona tijd. De webinar is terug te luisteren. Meer Lezen...
 

 

Het Coronaloket

Heb jij vragen over Corona? Het Corona Loket van de Kamer van Koophandel is opgezet om vragen van ondernemers te beantwoorden. Bekijk hier wat je kunt doen en welke regelingen er zijn. Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor al je ondernemers­vragen.

Informatie over extra tijdelijke ondersteuning voor zzp'ers

De Rijksoverheid heeft een pakket aan maatregelen samengesteld om zzp’ers te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Wil jij weten of je als trainer in aanmerking komt voor deze tijdelijke ondersteuning? Klik dan hier

Wat is het advies voor trainers?

De Rijksoverheid heeft de richtlijnen voor aanpak van het Coronavirus de laatste tijd flink verscherpt. Wat betekenen deze maatregelen voor jou als trainer en welke maatregelen zijn er? Meer Lezen...
 

Online aanbod - Wat kan jij als trainer doen?

Door de getroffen maatregelen kunnen er geen live trainingen gegeven worden. Wel wil de NOBTRA haar aangesloten trainers ondersteunen in mogelijkheden om trainingen en dergelijke te blijven geven. Daarom hebben wij hieronder verschillende tips en initiatieven op een rij gezet. Klik hier om deze te bekijken.