Categorieën trainers

Bij de NOBTRA kennen we verschillende categorieën trainers.
  • Leden, aangesloten bij de NOBTRA
  • ​Trainer NOBTRA®
  • Mastertrainer NOBTRA®
  • Registertrainer NOBTRA®
Let op! Aanmelding voor Trainer NOBTRA, Mastertrainer NOBTRA, en Registertrainer NOBTRA is alleen mogelijk als je al NOBTRA lid bent. 
​​​​​
 
 

Categorieën Trainers

NOBTRA leden - dé eerste stap naar certificeren
Iedereen kan zich aansluiten bij de NOBTRA indien men de Ethische Gedragscode van de NOBTRA onderschrijft. Men wordt dan NOBTRA lid. Leden hebben toegang tot alle services, zoals abonnementen, klachtenprocedure en workshops. Het is niet nodig om te voldoen aan de registratie-eisen van een trainer NOBTRA.

Leden maken geen deel uit van het bestand van geregistreerde trainers. Om deze reden is het als lid niet mogelijk een profielpagina aan te maken. Leden zijn daarom ook niet vindbaar in zoekresultaten naar trainers en mogen het NOBTRA logo niet voeren. Wil jij je laten certificeren tot trainer bij de NOBTRA, dan moet je eerst lid worden.

​Om je aan te melden lees je eerst onze Ethische Gedragscode door en als je je daar in kan vinden, ligt de weg open om te groeien: van NOBTRA trainer tot NOBTRA mastertrainer en NOBTRA registertrainer.  
Het lidmaatschap is bedoeld als voorportaal naar Trainer NOBTRA.
De contributie voor NOBTRA lid is €200, excl. btw per jaar.

Word nu lid


Let op! Aanmelding voor één van de volgende categorieën is alleen mogelijk na indiening van een portfolio via het portal bij de toets commissie.

Trainer NOBTRA®
Een Trainer NOBTRA® heeft aangetoond te voldoen aan de kwaliteitseisen waaraan een beroepstrainer volgens de NOBTRA minimaal moet voldoen. Vanzelfsprekend onderschrijven Trainers NOBTRA de Ethische Gedragscode. Een gecertificeerde Trainer NOBTRA is gerechtigd om het bijbehorende logo te voeren op website, visitekaartjes en ander promotiemateriaal. Om als Trainer NOBTRA erkend te worden, dien je je portfolio ter beoordeling aan te bieden aan de certificeringscommissie.
Bekijk hier de kwalificaties voor Trainer NOBTRA.
 
Mastertrainer NOBTRA®
Mastertrainers NOBTRA® voldoen ruimschoots aan de NOBTRA kwaliteitseisen, hebben minimaal vijf jaar ervaring als trainer en beschikken over deskundige vervanging bij ziekte. Zij dienen de registratie periodiek te vernieuwen en zijn daarmee verplicht zich constant in het trainersvak te blijven professionaliseren. 
Bekijk hier de kwalificaties voor Mastertrainer NOBTRA®.

Registertrainers NOBTRA®
Registertrainers NOBTRA® voldoen ruimschoots aan de NOBTRA kwaliteitseisen en kunnen volledige trainingstrajecten in een organisatie implementeren. Zij opereren op het niveau van organisatieadviseur. Zij dienen de registratie periodiek te vernieuwen en zijn daarmee verplicht zich constant in het trainersvak te blijven professionaliseren.
Bekijk hier de kwalificaties voor Registertrainer NOBTRA®

Kosten

Een aanvraag tot een initiële certificering tot Trainer NOBTRA: Een aanvraag tot een initiële certificering tot Master Trainer en Register Trainer kost:
De Nederlandse Orde van Beroepstrainers, NOBTRA, is een branche- en beroepsorganisatie die werkt aan erkenning, toetsing, certificering en ontwikkeling van beroepstrainers.

We inspireren, verbinden en versterken de bij ons aangesloten trainers en we behartigen belangen waar we kunnen. We bieden een 'thuis' en een toekomstgerichte, brede horizon.

Samen op weg naar de beste trainingsprofessionals van Nederland.
Word nu lid