Categorieën trainers: Ethische leden, Trainers NOBTRA, Master Trainers, Register Trainers

Bij de NOBTRA kennen we verschillende categorieën trainers.

 

  • Trainer NOBTRA® (T-N)
  • Mastertrainer Nobtra® (MT-N)
  • Registertrainer NOBTRA® (RT-N)
  • Ethische leden, aangesloten bij de NOBTRA

Trainers NOBTRA® (T-N)

Trainers NOBTRA® T-N hebben aangetoond te voldoen aan de kwaliteitseisen waaraan een beroepstrainer volgens de NOBTRA minimaal moet voldoen. Vanzelfsprekend onderschrijven trainers NOBTRA® de beroepscode. Een gecertificeerde Trainer NOBTRA is gerechtigd om het bijbehorende logo te voeren op website, visitekaartjes en ander promotiemateriaal. Om als Trainer NOBTRA erkend te worden, dien je je portfolio ter beoordeling aan te bieden aan de certificeringscommissie. 

Bekijk hier de volledige lijst met trainers in deze categorie.

Mastertrainer NOBTRA® (MT-N)

Mastertrainers NOBTRA® voldoen ruimschoots aan de NOBTRA kwaliteitseisen, hebben minimaal vijf jaar ervaring als trainer en beschikken over deskundige vervanging bij ziekte. Zij dienen de registratie periodiek te vernieuwen en zijn daarmee verplicht zich constant in het trainersvak te blijven professionaliseren. 
Zie de kwalificaties voor Mastertrainer NOBTRA®.

Registertrainers NOBTRA® (RT-N)

Registertrainers NOBTRA® voldoen ruimschoots aan de NOBTRA kwaliteitseisen en kunnen volledige trainingstrajecten in een organisatie implementeren. Zij opereren op het niveau van organisatie-adviseur. Zij dienen de registratie periodiek te vernieuwen en zijn daarmee verplicht zich constant in het trainersvak te blijven professionaliseren.
Zie de kwalificaties voor Registertrainer NOBTRA®

Ethische leden

Iedereen kan zich aansluiten bij de NOBTRA indien men de Ethische Beroepscode van de NOBTRA onderschrijft. Men wordt dan Ethisch Lid.

Ethische leden hebben toegang tot alle services, zoals abonnementen, klachtenprocedure en workshops. Het is niet nodig om te voldoen aan de registratie-eisen van een trainer NOBTRA. De toegang is dus laagdrempelig.

Ethische Leden worden niet opgenomen in het bestand van registreerde trainers, ze kunnen daarom geen profielpagina aanmaken, zijn daarom ook niet vindbaar in zoekresultaten naar trainers en mogen het NOBTRA logo niet voeren.

Het Ethisch Lidmaatschap mag gebruikt worden als het voorportaal naar Trainer NOBTRA maar je kunt ook gewoon Ethisch Lid blijven.